Spring til indhold

Anmeldelse af
Bornholms Energi & Forsyning

Bornholms Energi & Forsyning screenshot
0
2.7/5
Miljøvenlighed
4/5
Kundeservice
2/5
Ry blandt forbrugerne
2.4/5
Medlemsfordele
1/5
Pris
4/5

Priser

Vest for Storebælt

2,28

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,71

kr./kWh.

Binding: Ingen. | Abonnement: 12,50 kr./md.

Abonnement: 12,50 kr./md.
Binding: 6 mdr. 

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Bornholms Energi & Forsyning

Selvom Bornholms Energi & Forsyning – som vi for nemheds skyld vil omtale som BEOF i resten af anmeldelsen – har hovedkvarter i Rønne på Bornholm, kan du gøre brug af deres service alle steder i landet.

BEOF tilbyder tre forskellige elprodukter, hvis primære forskel er prissætningen på den strøm, du modtager. Alle tre produkter er mærket med et enkelt blad i klimamærkeordningen, som Forbrugerombudsmanden og elbranchen står bag. Bladet er din garanti for, at strømmen er så miljøvenlig, som det er muligt at få i Danmark. 

Udover strøm kan BEOF også forsyne dig med både fjernvarme og vand, hvilket kan gøre det månedlige regnskab nemmere, fordi du kan samle dit forbrug ét sted frem for adskillige. 

Fordele

Fornuftige priser

Grøn strøm

Simple abonnementer uden skjulte gebyrer

Kunder fra hele landet er velkomne

Ulemper

Anmeldelser på Trustpilot tegner ikke det bedste billede

Kundeservice er kun tilgængelig i begrænset omfang

Er du sikker på, at BEOF er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at BEOF er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Tre simple produkter på hylden

Hos BEOF er det relativt simpelt at vælge – i hvert fald er der ikke hundredevis af muligheder at vælge imellem. Med blot tre produkter, som faktisk minder en del om hinanden, bør det være nogenlunde ligetil at vælge det rette.

Det første produkt hedder ‘Det enkle valg‘. Her er prisen fastsat for et kvartal ad gangen, så du har en nogenlunde idé om, hvad du kommer til at give for din strøm i den nærmeste fremtid. Dette produkt har den højeste pris af de tre, men til gengæld er du garanteret, at der ikke opstår nogen ubehagelige overraskelser på din elregning, fordi prisen pludselig er steget markant. Det månedlige abonnement for denne løsning er 12,50 kr.

Produkt nummer to kaldes for ‘Det frie valg‘. Her vil prisen for din strøm svinge i løbet af dagen, fordi den justeres time for time. Det betyder, at du kan spare penge ved at bruge strøm på tidspunkter af døgnet, hvor prisen er lav (læs mere om hvornår på døgnet prisen på el er lavest her). Det månedlige abonnement for denne løsning er 12,50 kr.

Det tredje produkt hedder ‘Til dig med elbil‘. Også her er prisen varierende i løbet af døgnet, og den eneste reelle forskel fra dette produkt og det foregående er, at du får adgang til en række smarte apps til opladning af din elbil. Det månedlige abonnement for denne løsning er 25,00 kr.

Produkter

Fin hjemmeside med nyttig information

I vores tests af de mange elselskaber, som konkurerrer på det danske forsyningsmarked, har vi set flere typer af hjemmesider. Nogle er helt simple og tilbyder kun sparsomt med informationer, imens andre er som et digitalt leksikon, hvor man kan lære alt om strøm. 

En gylden mellemvej er, hvis du spørger os, som udgangspunkt at foretrække, og selvom det ikke er hjemmesiden, som bør være afgørende for, om du vælger det ene eller det andet elselskab, så betragter vi det som en fin bonus, hvis det digitale spiller. 

BEOF rammer en god middelvej og leverer tilpas med informationer, uden man som besøgende drukner i viden om strøm. Blandt andet kan du finde en række tips til, hvordan du kan spare på elregningen. Ligeledes kan du få råd og vejledning til vælg af det rette produkt, hvis du fx har elbil, solceller, varmepumpe og lignende. 

Begrænsede åbningstider

Ifølge BEOF’s hjemmeside er åbningstiderne 10.00 – 15.00 mandag til torsdag og 10.00 – 13.00 fredag. Vi vurderer, at de begrænsede åbningstider, som er midt på dagen i det tidsrum, hvor mange er på job, kan give anledning til udfordringer, hvis man gerne vil i kontakt med forsyningsselskabet. 

Du har naturligvis også mulighed for at sende BEOF en mail, hvis du ikke kan ringe indenfor åbningstiderne.

Får du akut brug for hjælp udenfor normal åbningstid, kan du benytte vagttelefonen til at få hurtig kontakt og hjælp.

Et ry under middel

I skrivende stund har 14 personer været forbi BEOF’s Trustpilot, og af disse har 86 % været så utilfredse, at de har kvitteret med blot én stjerne ud af fem mulige. 

7 % har givet forsyningsselskabet to stjerner, imens samme andel, altså 7 %, giver fem ud af fem mulige stjerner til BEOF.

Det kan være fristende at konkludere, at der er tale om et ringe firma, hvis man udelukkende kigger på Trustpilot-anmeldelserne, men det bør også nævnes, at BEOF ikke aktivt inviterer sine kunder til at give en bedømmelse, hvilket ellers virker til at være normen hos flere af konkurrenterne, og at de relativt få anmeldelser (14 stk.) ikke nødvendigvis giver et retvisende billede.

Vi mener dog alligevel, at anmeldelserne giver grund til bekymring, hvorfor det måske er værd at overveje et andet selskab med et bedre ry – bare for en sikkerheds skyld!

Fornuftige alternativer til BEOF

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

God pris
3.7/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Bornholms Energi og Forsyning logo 300x150
2.7/5

2,7/5

Bornholms Energi og Forsyning logo 300x150
2.7/5

2,7/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)