Spring til indhold

Grundig intro til samt anmeldelse af
Clever

Clever Power screenshot
0
3.1/5
Miljøvenlighed
3/5
Kundeservice
4/5
Ry blandt forbrugerne
2.4/5
Medlemsfordele
2/5
Pris
4/5

Priser

Vest for Storebælt

2,05

kr./kWh.

Øst for Storebælt

1,96

kr./kWh.

Binding: 2 mdr. | Abonnement: 49 kr./md.

Abonnement: 49 kr./md.
Binding: 2 mdr. 

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Clever

Hvis du i forvejen har kendskab til Clever, er det med stor sandsynlighed, fordi du har hørt om deres ladestandere til elbiler og abonnement på strøm til disse. Clever har dog valgt at udvide forretningen og tilbyder således også strøm til boliger rundt omkring i landet. 

Elprodukteterne hos Clever er i sig selv ganske attraktive, men det er især, hvis du har elbil, at der er gode fordele at hente. Disse fordele kan du læse mere om lidt længere nede i anmeldelsen.

Strømmen fra Clever får du til indkøbspris plus et fast månedligt abonnement på 49 kr.

Fordele

Tilbyder ladestander og ladeabonnement til folk med elbil

Støtter op om grønne initiativer

Strøm til indkøbspris

Ulemper

Ikke det bedste ry på Trustpilot

Strømmen er ikke certificeret som værende grøn

Er du sikker på, at Clever er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Clever er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Ikke certificeret grøn strøm, men…

Den strøm, som du får leveret af Clever, er ikke certificeret grøn i den nye blad-ordning, men det betyder dog ikke, at Clever er ligeglade med klimaet. I stedet har de valgt en lidt anden tilgang til den grønne omstilling, og har blandt andet valgt at forpligte sig til at få leveret deres strøm fra et dansk solcelleanlæg.

For ejere af elbiler forsøger Clever ligeledes at gøre deres strøm mere grøn igennem det, de kalder for ‘intelligent opladning’. Systemet fungerer på den måde, at din bil automatisk vil blive ladet op på de tidspunkter af døgnet, hvor der er vedvarende energi til rådighed. Det kan fx være når vinden blæser vindmøllerne op i fart eller solen sender energi til solceller. Ved at lade på de rette tidspunkter får du grønnere strøm og tilmed til en mere favorabel pris!

Medlemsfordele til dig med elbil

Der kan være fordele ved at vælge Clever som elselskab, men kun hvis du ejer en elbil og enten allerede har eller har planer om at få en ladestander/ladeboks fra Clever. 

Er ovenstående tilfældet for dig, kan du forvente op til 100 kr. i besparelse hver måned, fordi Clever sparer penge på strømmen igennem intelligent opladning. Denne besparelse kommer dig til gode i form af rabat på dit månedlige abonnement.

Variable strømpriser

Strømmen fra Clever får du til en variabel pris, som fastsættes time for time. Der kan derfor være tidspunkter, hvor du betaler mere for strøm, men ligeledes også tidspunkter, hvor du betaler mindre.

Med variable priser kan du, hvis du er opmærksom på elpriserne i løbet af døgnet, sørge for at planlægge dit elforbrug i forhold til, hvornår det er billigst. 

Udover den variable pris for selve strømmen, skal du betale et fast månedligt abonnement på 49 kr., hvilket er en smule højere end hos de fleste andre elselskaber.

Clever priseksempel

Et ry under middel hos forbrugerne

På nuværende tidspunkt har 1.306 personer leveret en anmeldelse af Clever hos Trustpilot. 52 % af disse er på én stjerne ude af fem mulige, imens 29 % giver fem ud af fem til Clever. Resten af vurderingerne fordeler sig derimellem.

Det er vigtigt at bemærke, at det stadig er relativt nyt for Clever at levere strøm til boliger, og derfor er LANGT størstedelen af anmeldelserne rettet mod Clevers primære service, som er opladning af elbiler.

Clever Trustpilot

Vi kan derfor ikke konkludere alverden om Clever’s elprodukter på baggrund af anmeldelserne, men vi kan dog få et billede af Clever’s serviceniveau, som også bliver omtalt i enkelte af anmeldelserne.

Generelt set lyder det til, at kundeservice er på et ganske fint niveau, for selvom virksomheden bliver kritiseret ofte, er det som regel for defekte ladestandere og lignende. Det er sjældent, at Clever ikke er til at komme i kontakt med eller ikke vil hjælpe, virker det til. Faktisk er det som regel netop serviceniveauet, som får ros med på vejen, når der bliver delt stjerner ud til Clever.

Hvad roses Clever særligt for?

Clever for især ros for deres kundeservice, som er hurtig til at besvare henvendelser og finde løsninger på problemer.

Flere fortæller desuden, at opsætningen af deres ladeboks derhjemme er gået hurtigt og problemfrit. Flinke og hjælpsomme elektrikere sørger for, at installationen er en god oplevelse for mange kunder, kan vi læse os til. 

Hvad kritiseres Clever særligt for?

Meget af kritikken af Clever har afsæt i ladebokse, som er gået i stykker hos kunderne. Ligeledes lyder det til, at der af og til kan være problemer med de offentlige ladestanderne rundt omkring i Danmark, og at appen og ladebrikken, som skal benyttes i forbindelse med opladning, ikke altid virker efter hensigten. 

Fornuftige alternativer til Clever

4.1/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Testvinder
4.1/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 1 kr./dag.

God pris
3.7/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Konklusion

Clever er stadig relativt nye i jobbet som elselskab, men de viser umiddelbart fornuftige takter, som godt kan gøre dem til en markant spiller i fremtiden. På nuværende tidspunkt er det dog hovedsageligt elbilejere, som får noget ud af at skifte til strøm fra Clever. Har du ingen elbil og ingen ladestander/ladeboks fra Clever, er det desværre svært at finde gode argumenter for at vælge lige præcis denne leverandør af el fremfor de mange andre, som tilbyder flere fordele.

Serviceniveauet hos Clever er generelt højt, og fornuftige åbningstider gør, at du ikke behøver vente i dagevis på besvarelse af din henvendelse. Flere kunder beretter endda om en decideret behagelig oplevelse med personalet hos Clever.

Clever er ikke certificeret med blad-ordningen som leverandør af grøn strøm, men det betyder dog ikke, at de er fuldstændigt ligeglade med klimaet, hvilket kommer til udtryk igennem deres aftale om strøm fra et dansk solcelleanlæg. 

Clever logo 300x150
3.1/5

3,1/5

Clever logo 300x150
3.1/5

3,1/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)