Spring til indhold

Anmeldelse af
Enkelt

Enkelt screenshot
0
2.6/5
Miljøvenlighed
4/5
Kundeservice
2/5
Ry blandt forbrugerne
0/5
Medlemsfordele
3/5
Pris
4/5

Priser

Vest for Storebælt

Ukendt

Øst for Storebælt

Ukendt

Binding: Ingen. | Abonnement: 30 kr./md.

Abonnement: 30 kr./md.
Binding: Ingen.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Enkelt

Hos Enkelt kan du, som navnet antyder, ganske enkelt få leveret strøm til din bolig. Strømmen er tilmed certificeret grøn og CO2-neutral, så du kan have god samvittighed, når du forbruger el derhjemme. Prisen for strømmen er i den fornuftige ende, hvorfor Enkelt er et fint elselskab til den prisbevidste forbruger.

Hos Enkelt har du mulighed for at støtte en lokal klub eller forening med 15 kr. om måneden uden at betale ekstra for din strøm. 

Fordele

Støt en lokal klub eller forening uden ekstra omkostninger

Certificeret grøn strøm

Ganske fin pris

Ulemper

Ingen anmeldelser på Trustpilot

Korte åbningstider

Er du sikker på, at Enkelt er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Enkelt er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Støt en lokal klub eller forening – uden det koster dig ekstra!

Det unikke ved Enkelt er, at du igennem din elregning kan støtte en valgfri forening eller klub. Abonnementet hos Enkelt koster 30 kr. om måneden, og hvis du vil, kan du vælge at donere halvdelen, altså 15 kr., til en lokal klub eller forening, som du gerne vil støtte op om. Du kan også sige nej tak til at bidrage økonmisk til en forening eller klub, men abonnementprisen forbliver 30 kr./md.

Du kan søge iblandt foreninger på Enkelt’s hjemmeside, så du kan finde den, du vil bakke op om. Finder du ikke en forening, du vil støtte, skriver Enkelt på hjemmesiden, at der er åbent for, at klubber og foreninger kan ansøge om at blive en del af systemet, så de kan modtage penge fra Enkelt’s kunder.

Certificeret grøn strøm

Enkelt lover, at strømmen, de leverer, er 100 % grøn og CO2-neutral. De skriver ydermere, at den grønne strøm er certificeret, men vi har ikke kunne finde yderligere oplysninger om denne certificering. Vi gætter på, at der er tale om blad-mærkningen, som benyttes i branchen, men dette har vi ikke haft mulighed for at bekræfte.

Ét enkelt produkt til en rimelig pris

Hos nogle elselskaber kan man vælge mellem op til en håndfuld forskellige elprodukter. For nogen vil det være en fordel, at man kan vælge lige præcis det elprodukt, som passer bedst. Hos andre vil det dog være forvirrende og besværligt, fordi der er meget at tage stilling til.

Derfor har man hos Enkelt valgt en lidt anden (og mere enkel) tilgang til udvalget. Du finder nemlig kun ét produkt, som du får til en ganske konkurrencedygtig pris. Udover abonnementet på 30 kr. månedligt, betaler du kun indkøbsprisen + 5 øre/kWh for din strøm (eksklusiv diverse tilæg og afgifter).

Du slipper dog ikke helt for at tage stilling, hvis du beslutter dig for at blive kunde hos Enkelt. Du skal nemlig beslutte, om du vil støtte en forening eller klub. Det koster dig ikke ekstra at støtte en forening økonomisk, så umiddelbart er der ingen grund til at lade være.

Enkelt Pris

Hvordan er kundeservice?

Normalvis benytter vi forbrugeranmeldelser hos Trustpilot til at vurdere, om en virksomhed leverer tilfredsstillende kundeservice. Det vil nemlig ofte være netop kundekontakten, som bliver rost eller kritiseret. Men desværre er der i øjeblikket inden anmeldelser at tage udgangspunkt i for os. Derfor har vi i stedet baseret vores vurdering på baggrund af de oplsyninger, vi kan finde på Enkelt’s hjemmeside:

Gode og nyttige informationer på hjemmesiden

Vi er ganske begejstrede for informationerne, som Enkelt leverer til sine besøgende. Du finder blandt andet end omfattende FAQ-sektion, hvor der er svar på de mest udbredte spørgsmål. 

Derudover er der en super fin og nyttig gennemgang af en faktura, så du som kunde bedre kan forstå, hvad du har betalt for, når regningen lander i din digitale postkasse.

Du finder også et interaktivt kort, hvor du kan se den aktuelle driftstatus i dit område.

Begrænsede åbningstider

Hvis du skal i kontakt med Enkelt, skal du muligvis væbne dig med tålmodighed eller planlægge din dag efter det. Elselskabets åbningstider er nemlig kun på beskedne 4 timer dagligt i tidsrummet 09.00-13.00. Du kan dog også vælge at sende en mail eller besked igennem kontaktformularen på hjemmesiden.

Ingen anmeldelser på Trustpilot

På nuværende tidspunkt er der ingen anmeldelser af Enkelt på deres Trustpilot-side. 

Vi kan se, at virksomheden ikke har gjort krav på deres egen Trustpilot-side, hvorfor de heller ikke aktivt kan bede deres kunder om at efterlade en anmeldelse af deres service.

Fordi der ikke er nogen anmeldelser af virksomheden, er det ganske svært for os at sige noget endegyldigt om elselskabet.

Fornuftige alternativer til Enkelt

4.1/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Testvinder
4.1/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 1 kr./dag.

God pris
3.7/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Konklusion

Enkelt er ikke et elselskab som revolutionerer branchen, men alligevel gør de tingene så tilpas anderledes, at det kan være værd at overveje, om de skal stå for levering af strøm til dit hjem.

Som noget ganske unikt kan du støtte en lokal forening eller klub med halvdelen af dit månedlige abonnement. Du vælger selv, hvem der skal have glæde af din støtte, og det koster dig intet ekstra.

Den strøm, som du får leveret af Enkelt, er certificeret grøn og CO2-neutral.

Enkelt logo
2.6/5

2,6/5

Enkelt logo
2.6/5

3,8/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)