Spring til indhold

Anmeldelse af
Forskel

Forskel screenshot
0
2.94/5
Miljøvenlighed
4/5
Kundeservice
2/5
Ry blandt forbrugerne
4/5
Medlemsfordele
1/5
Pris
3.5/5

Priser

Vest for Storebælt

2,04

kr./kWh.

Øst for Storebælt

1,95

kr./kWh.

Binding: Ingen. | Abonnement: 60-62 kr./md.

Abonnement: 60-62 kr./md.
Binding: Ingen.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Forskel

Forskel logo

Forskel er et dansk elselskab, som tilbyder sine kunder grøn strøm til en fin pris. 

Hos Forskel gør man, ifølge dem selv i hvert fald, en dyd ud af gennemsigtighed, og du finder derfor kun produkter med overskuelige priser uden binding, introduktionstilbud, skift i priser og andre forstyrrende elementer. 

Fokus er på at levere klimavenlig strøm fra vedvarende energikilder, men meget andet er der heller ikke umiddelbart at komme efter hos Forskel, som hurtigt drukner lidt i mængden af andre virksomheder, som tilbyder det samme og mere. 

I det følgende dykker vi ned i, hvad du kan forvente af elselskabet, og hjælper dig med at beslutte, om du skal være kunde her, eller om du skal vælge en anden leverandør af strøm.

Fordele

Grøn strøm

Det er nemt at blive kunde

Fin og brugervenlig hjemmeside med nyttige funktioner

Ulemper

Skiller sig ikke ud fra mængden

Begrænsede åbningstider hos kundeservice

Er du sikker på, at Forskel er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Forskel er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

100 % af strømmen er fra vedvarende, grønne kilder

Hos Forskel har du mulighed for at vælge mellem to produkter, men selvom der er en smule forskel på prisen på disse, gælder det for begge elprodukter, at du får strøm leveret fra grønne energikilder. 

Begge produkter er markeret med ét blad i mærkeordningen for grøn strøm og det er derfor dokumenteret, at din strøm er grøn. 

Elprodukter markeret med ét blad består 100 % af energi fra vedvarende kilder. 

Elprodukter markeret med to blade består 100 % af energi fra vedvarende kilder, og der bidrages derudover til diverse klimatiltag, som har en betydelig positiv effekt på klimaet.

Fornuftige priser og ingen binding

Prismæssigt placerer Forskel sige nogenlunde i midten, hvis vi sammenligner med andre elselskaber

Det er ganske overskueligt at se prisen for strøm på hjemmesiden. Dog skal du være opmærksom på, at du skal inkludere enten 39 kr. i abonnement eller 2 kr. om dagen, alt efter om du vælger det ene eller det andet produkt.

Der er ingen binding hos Forskel, så du kan til hver tid skifte til et andet elselskab, hvis du ikke er tilfreds med serviceniveauet eller produktet. 

Du finder desuden et prisblad på Forskel’s hjemmeside, så der er gennemsigtighed omkring gebyrer og lignende udgifter. Prisbladet finder du her: https://forskel.dk/prisblad/

Vælg mellem to produkter

Hos Forskel kan du vælge mellem to produkter, som hovedsageligt adskiller sig på prisen og hvordan denne fastsættes.

Prisen for det ene produkt, ‘Grøn FlexEl’, justeres time for time ud fra prisen på den nordiske elbørs. Derudover betaler du et månedligt abonnement på 39 kr. for dette produkt.

Det andet produkt, ‘Grøn SpotEl’, har ligeledes ingen fast pris. Her følger elprisen den aktuelle indkøbspris på den nordiske elbørs. Her er intet fast abonnement, men til gengæld betaler du 2 kr. om dagen for din strøm. 

Begrænset mulighed for kontakt

Gør et elselskab det godt, får du forhåbentligt aldrig brug for at kontakte kundeservice. Bliver det alligevel aktuelt, fordi du har spørgsmål, er det naturligvis vigtigt, at du kan komme i kontakt med eludbyderen. 

Hos Forskel kan du komme i kontakt på telefon eller ved at sende en mail, hvilket i sig selv er ganske fint. Det var dog ikke helt så nemt at finde frem til kontaktoplysningerne, som vi mener, det burde være. 

Trykker man på menupunktet ‘kundeservice’ hos Forskel, lander man på en side med svar på de mest gængse og relevante spørgsmål. Ligeledes er der en ganske fin oversigt over den aktuelle drift på det danske elnet, men medmindre du skal flytte adresse, fremgår der ingen former for kontaktoplysninger på siden. 

Kontaktoplysninger er dog ikke helt gemt væk på siden, for disse finder du helt nederst på hjemmesiden. Vi mener dog, at kontaktoplysningerne med fordel kunne være mere tydelige og nemmere at finde.

Vi er desuden heller ikke imponerede over tilgængeligheden hos kundeservice. Vil du i kontakt med Forskel skal det være i tidsrummet 10:00 – 13:00 og 14:00 – 15:30 mandag til torsdag eller 10:00 – 13:00 og 14:00 – 15:00 om fredagen. 

4 – 4,5 timers åbningstid i hverdagen er ikke imponerende i vores optik.

Grøn strøm og ikke meget andet

På et konkurrence præget marked, hvor stort set alle energiselskaber nu tilbyder grøn strøm, er det nødvendigt at skille sig ud i mængden, hvis man vil have flere kunder i butikken.

Vi har dog ikke umiddelbart kunne finde parametre, hvor Forskel skiller sig ud fra konkurrenterne. Du får godt nok grøn strøm, hvilket elselskabet forståeligt nok gør et stort nummer ud af, men det virker desværre til at være den eneste kanin, som Forskel kan trække op af hatten. 

Vi har ikke fundet meget negativt at sige om Forskel, men til gengæld har vi heller ikke fundet noget argument for at anbefale netop dette selskab fremfor et af de mange andre og mere etablerede energiselskaber. 

Skal du så gå udenom Forskel? Nej, det mener vi ikke nødvendigvis, men der kan være fordele ved at vælge et andet selskab.

Fornuftige alternativer til Forskel

4.1/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Testvinder
4.1/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 1 kr./dag.

God pris
3.7/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Et fint ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har 6 personer været forbi Forskel’s Trustpilot, og af disse har samtlige valgt at kvittere med 5 ud af 5 stjerner. 

Det giver en overordnet vurdering på 4,2 og dermed prædikatet ‘God’.

Hvis du undrer dig over, hvordan 100 % gode anmeldelser ikke resulterer i en perfekt score, skyldes det måden Trustpilot fungerer på, når der er relativt få anmeldelser af en virksomhed.

forskel trustpilot

Flere af de positive tilkendegivelser drejer sig om, at kunderne er begejstrede for, at de har mulighed for at få grøn strøm og støtte et velgørende formål. Noget kan dog tyde på, at dette ikke længere er en del af tilbuddet hos Forskel – vi har i hvert fald ikke fundet informationer om muligheden for at støtte en eller flere NGOer igennem Forskel.

Forskel logo
2.9/5

2,9/5

Forskel logo
2.9/5

2,9/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)