Spring til indhold

Grundig intro til samt anmeldelse af
Forsyning Helsingør

Forsyning Helsingør screenshot
0
2.7/5
Miljøvenlighed
4/5
Kundeservice
3/5
Ry blandt forbrugerne
1.5/5
Medlemsfordele
1/5
Pris
4/5

Priser

Vest for Storebælt

2,23

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,66

kr./kWh.

Binding: Ingen. | Abonnement: 12 kr./md.

Abonnement: 29 kr./md.
Binding: 6 mdr. 

Uddybende intro til og anmeldelse af
Forsyning Helsingør

Forsyning Helsingør logo

Forsyning Helsingør er et energisleskab med hovedsæde i Helsingør, som tilbyder adskillige energi-relaterede produkter til deres kunder. Selskabet beskæftiger sig med affald, varme, vand, spildevand, gadelys og – naturligvis – el. 

I denne anmeldelse vil vi som udgangspunkt kun forholde os til sidstnævnte produkt, som hos Forsyning Helsingør kaldes for ‘Kronborg El’. Selskabet leverer udelukkende certificeret grøn strøm med deres to produkter, som er henvendt til både private og erhverv.

Fordele

Intro-rabat til nye kunder

Certificeret grøn strøm

Mange nyttige informationer på hjemmesiden

Ulemper

Ikke det bedste ry på Trustpilot

Er du sikker på, at Forsyning Helsingør er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Forsyning Helsingør er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Rabat til nye kunder

Hvis du er ny i butikken hos Forsyning Helsingør, kan du glæde dig over, at du får 6 måneders gratis abonnement, hvis du skifter til dem fra et andet selskab. 

Kronborg El fås i to udgaver, som koster enten 12 eller 30 kr. i abonnemt om måneden. Din sparelse er således på enten 72 kr. eller 180 kr. i alt efter 6 måneder, alt efter hvilket af de to produkter, du har valgt. 

Der er altså tale om en relativt beskeden besparelse, som næppe bliver tungen på vægtskålen i forhold til valg af det rette elselskab. 

Vælg mellem to elprodukter

Hos Forsyning Helsingør tilbydes kunder to produkter, ‘Kronborg El’ og ‘Kronborg El+’.

Begge produkter er grønne og mærket med et blad – den officelle certificering, som bekræfter, at strømmen stammer fra klimavenlige kilder. 

Der er ingen binding på produkterne, og elpriserne følger de aktuelle priser på børsen.

Forskellen på de to produkter er, at du ved ‘Kronborg El’ kun betaler 12 kr. om måneden i abonnement, hvor du ved ‘Kronborg El+’ betaler 30 kr. hver måned. 

Hvorfor så betale mere, tænker du måske. Forklaringen er, at ‘Kronborg El+’ er til dig, der har et forbrug på mere end 4.440 kWh om året. Du sparer nemlig handelsomkostningerne, hvis du vælger produktet med det høje abonnement, og hvis dit forbrug er højt nok, vil det ende med at give en besparelse i forhold til ‘Kronbrog El’.

Mange nyttige informationer på hjemmesiden

Vi er ganske begejstrede for de mange informationer, som man som besøgende kan finde på Forsyning Helsingør’s hjemmeside. 

Du kan blandt andet blive klogere på bladordningen for grøn strøm, få uddybet elpriserne, få hjælp til at aflæse din regning og få svar på en række almindelige spørgsmål.

Informationerne leveres nogenlunde overskueligt, og bidrager til en positiv opfattelse af forsyningsselskabet. 

Et skidt ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har 32 personer vurderet Forsyning Helsingør på Trustpilot, og af disse har 88 % været stærkt utilfredse og derfor kvitteret med blot én stjerne ud af fem mulige. 

Kun 6 % af anmeldelserne er på de maksimale 5 stjerner.

Forsyning Helsingør Trustpilot

32 anmeldelser er relativt få, og derfor giver det ikke nødvendigvis et retvisende billede af Forsyning Helsingør.

Derudover opfordrer elselskabet ikke aktivt deres kunder til at efterlade en anmeldelse, hvilket kan forklare, hvorfor der hovedsageligt er negative tilkendegivelser at finde. Det kender du måske fra dig selv; man er mere tilbøjelig til at skrive en anmeldelse, hvis man er utilfreds, end hvis man er henrykt.

Derudover spiller det ind, at Forsyning Helsingør blandt andet også står for affaldshåndtering. Adskillige af de negative tilkendegivelser drejer sig nemlig om skraldespande, som ikke er blevet tømt.

Hvad roses Forsyning Helsingør for?

På nuværende tidspunkt er der blot to positive tilkendegivelser. Den ene af disse er især begejstret for kundeservice, som er servicemindet og hurtig til at eksekvere. 

Den anden positive anmeldelse drejer sig om prisen på el, som for anmelderens vedkomne er blevet lavere efter et skifte til Kronborg El. 

Hvad kritiseres Forsyning Helsingør for?

Enkelte af de negative bedømmelser drejer sig om prisen, som ikke lever op til forventingerne hos kunderne. De mener, at de er blevet lovet mere, end selskabet kan holde. 

En række utilfredse kunder kan desuden berette om ringe kundeservice, som er svær at komme i kontakt med.

Fornuftige alternativer til Forsyning Helsingør

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

God pris
3.7/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Konklusion

Vil du have grøn strøm i dine stikkontakter til en hæderlig pris, er Forsyning Helsingørs produkt ‘Kronborg El’ et fint valg.

Vi er en smule bekymrede over de mange negative henvendelser, men da adskillige af disse ikke drejer sig om virksomhedens levering af el, lægger vi ikke al for meget i dette i vores vurdering af forsyningsselskabet.

Det er ganske simpelt at vælge det rette elprodukt hos selskabet, for der findes kun to på de virtuelle hylder. Det ene er henvendt til langt de fleste forbrugere, imens det andet er tiltænkt de danskere, som har et særligt stort årligt elforbrug.

Forsyning Helsingør logo
2.7/5

2,7/5

Forsyning Helsingør logo
2.7/5

2,7/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)