Spring til indhold

Anmeldelse af
GNP Energy

GNP Energy screenshot 2023
0
2.5/5
Miljøvenlighed
2.5/5
Kundeservice
4/5
Ry blandt forbrugerne
3.1/5
Medlemsfordele
1/5
Pris
2/5

Priser

Vest for Storebælt

Ukendt

Øst for Storebælt

Ukendt

Binding: Ingen. | Abonnement: 59 kr./md.

Abonnement: 59 kr./md.
Binding: Ingen.

Uddybende intro til og anmeldelse af
GNP Energy

GNP Energy er et nordisk elselskab, som leverer strøm til Danmark, Norge, Sverige og Finland. Selskabet er stiftet i 2012 og har hovedkontor i Norge. 

Hos GNP Energy indkøber man strøm i puljer, hvilket betyder, at du som kunde kan forvente en mere stabil og fast pris på din strøm.

GNP Energy tilbyder i skivende stund strøm til erhvervskunder. Tidligere har de også tilbudt strøm til privatkunder, og den resterende del af anmeldelsen er skrevet på et tidspunkt, hvor dette var tilfældet. 

Fordele

Mulighed for tilkøb af grøn strøm

Kompetent og effektiv kundeservice

Ulemper

Tilbyder kun strøm til erhvervskunder

Er du sikker på, at GNP Energy er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at GNP Energy er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Pulje-el fra GNP Energy

Hos GNP Energy får du såkaldt ‘pulje-el’, hvilket sikrer dig, at du oplever mindre udsving i din daglige elpris sammenlignet med elaftaler med variable priser.

Med pulje-el sørger energiselskabet for at indkøbe strøm på bestemte tidspunkter af døgnet, så prisen på el kommer nærmere en gennemsnitspris fremfor en variabel pris, som skifter i takt med vind og vejr (bogstaveligt talt).

Den store fordel ved pulje-el er, at du er garanteret en lav og stabil pris på el hele året, og at du aldrig kommer til at betale mere end den gennemsnitlige markedspris for el. 

Har du ikke pulje-el, kan du risikere at betale væsentligt mere på de tidspunkter af døgnet, hvor prisen er høj. Ligeledes vil du dog også, hvis du ikke har pulje-el, have mulighed for at spare penge, når prisen for strøm er lav. Hvis man vil sætte sig ind i de aktuelle elpriser og navigere efter disse på daglig basis, er der med stor sikkerhed penge at spare ved at vælge el med variable priser, som fastsættes time for time. For langt de fleste andre, som ikke har tiden, lysten eller overskuddet til at nørde elmarkedet, vil pulje-el dog være en fordel.

GNP Energy tilbyder grøn strøm som tilvalg

Hvis man skal følge med udviklingen på det danske elmarked, er der ingen vej udenom grønne, miljø- og klimavenlige elprodukter. Derfor kan du naturligvis også få grøn strøm fra GNP Energy.

Den grønne strøm tilbydes som et tilkøb og er altså ikke en del af elproduktet som standard. Nøjagtigt hvad vilkårene for den grønne strøm er, måtte vi grave lidt for at finde, da disse først er beskrevet i sidste trin af bestillingen som ny kunde.

Den grønne energi kan du – har vi fundet frem til – få for blot 2 øre ekstra pr. kWh. 

Et middelmådigt ry hos forbrugerne

227 anmeldelser er der i skrivende stund at finde på Trustpilotsiden for GNP Energy Danmark. Iblandt de 227 anmeldere har 56 % kvitteret med maksimale fem stjerner, imens der i den modsatte grøft er 34 %, som blot har givet én ud af fem mulige stjerner til GNP Energy.

GNP Energy Trustpilot

Hvad roses GNP Energy  for?

Det er især kundeservice, som får masser af ros fra de tilfredse kunder. Flere fortæller, at de har fået både venlig og kompetent vedjledning, og enkelte fortæller tilmed, at det går stærkt med at få hjælp.

Der er også anmeldere, som kan berette om lavere elregninger efter et skifte til GNP Energy.

Hvad kritiseres GNP Energy for?

Det er, som nævnt, ikke alle forbrugere, som er tilfredse med GNP Energy. Iblandt de negative henvendelser er det især manglende eller langsomme tilbagebetalinger af udestående, som får kritik.

Ellers virker det generelt til, at meget af kritikken har afsæt i misforståelser, hvilket måske kan skyldes dårlig eller mangelfuld kommunikation fra GNP Energy.

Fornuftige alternativer til GNP Energy

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

God pris
3.7/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Konklusion

GNP Energy har med deres tilstedeværelse på hele det nordiske marked en del erfaring og viden at trække på. Denne viden deler de gladeligt ud af, hvis du kontakter kundeservice, som på Trustpilot får masser af ros fra glade kunder. Så hvis du er typen, som har brug for løbende dialog med dit elselskab, er GNP Energy et fint valg.

Den prisbevidste forbruger vil ligeledes sætte pris på GNP Energy – dog ikke nødvendigivs fordi de altid er billigst, men fordi du altid er sikret en stabil og relativt lav pris på din strøm, uanset hvornår på dagen du måtte modtage denne. GNP Energy indkøber nemlig strøm på puljebasis, hvilket giver kunderne en elpris, som matcher den gennemsnitlige daglige pris. 

GNP Energy logo
2.5/5

2,5/5

GNP Energy logo
2.5/5

2,5/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)