Spring til indhold

Grundig intro til samt anmeldelse af
Lokal-Energi

Lokal-Energi screenshot
0
2.8/5
Miljøvenlighed
2/5
Kundeservice
3/5
Ry blandt forbrugerne
2.9/5
Medlemsfordele
2/5
Pris
4/5

Priser

Vest for Storebælt

2,28

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,71

kr./kWh.

Binding: Ingen. | Abonnement: 29 kr./md.

Abonnement: 29 kr./md.
Binding: Ingen.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Lokal-Energi

Lokal-Energi logo

Lokal-Energi er et elselskab, som kan tilpasses dine behov og ønsker igennem diverse tilvalgsordninger. Du kan blandt andet vælge kun at modtage grøn strøm, at støtte lokale foreninger eller blot at få den billigst mulige strøm leveret til din bopæl. Som noget ret unikt kan du endda vælge at betale for ‘Energisikring’, så du i tilfælde af arbejdsløshed kan få gratis el i 6 måneder. 

Vi har gennemgået priser, kundeservice, hjemmeside, forbrugeranmeldelser og lignende, så vi i det følgende kan gøre dig klogere på, om Lokal-Energi er et elselskab for dig.

Fordele

Gode priser

Mulighed for at støtte lokale foreninger igennem din elregning

Tilbyder energisikring med gratis strøm, hvis du ikke kan arbejde

Ulemper

Grøn strøm koster ekstra

Er du sikker på, at Lokal-Energi er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Lokal-Energi er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Lokal-Energi tilbyder en række tilvalg til din elregning

Det er helt op til dig, om du blot vil gøre brug af de fine priser hos Lokal-Energi, så din elregning er så lav som muligt hver måned, eller om du vil tilkøbe lidt ekstra, som blandt andet kan bidrage til lokalsamfundet. 

Har du plads i budgettet til en lidt højere elregning, kan du igennem Lokal-Energi vælge at støtte en lokalforening med et valgfrit beløb hver måned. Elselskabet har i forvejen udarbejdet aftaler med en del foreninger, men hvis den forening du gerne vil støtte, ikke er på listen over partnere, kan du efterspørge en aftale, hvorefter Lokal-Energi sørger for at rette henvendelse. 

Er du bekymret for fremtiden, kan du få bedre nattesøvn ved at betale for det, som Lokal-Energi kalder for ‘Energisikring’. Denne ordning gør, at du i tilfælde af arbejdsløshed kan få leveret gratis strøm i op til 6 måneder. ‘Energisikring’ koster 49 kr. om måneden.

Slutteligt har du mulighed for at tilkøbe garanti for grøn strøm i din stikkontakt for 49 kr./md. Denne mulighed fortæller vi mere om lidt længere nede på siden.

Alle tilvalg koster dig ekstra på din elregning, men kan fravælges igen med en måneds varsel, hvis du skifter mening.

Lokal-Energi tilvalg

Grøn strøm koster dig ekstra

Der er – med god grund – stort fokus på klimaet i øjeblikket, hvorfor langt de fleste elselskaber giver deres kunder mulighed for at vælge grøn energi i det omfang, det er muligt at få det leveret. 

Hos Lokal-Energi kan du også få garanti for, at din energi kommer fra grønne kilder. Det kommer dog til at koste dig ekstra, fordi grøn strøm, ifølge elselskabet, koster mere end sort strøm. 

For at få grøn strøm skal du derfor betale 49 kr. ekstra om måneden udover dit abonnement på 29 kr. og prisen på el. De 49 kr. dækker de ekstra udgifter ved den grønne el, og overskuddet fra din ekstra indbetaling placeres i en pulje, som går til opførelse af vindmøller eller solcelleanlæg. 

Et middelgodt ry blandt forbrugerne

60 personer har i skrivende stund givet deres mening om Lokal-Energi til kende på Trustpilot. Af disse har 46 % givet elselskabet fem stjerner ud af fem mulige.

I den anden ende af skalaen har 47 % kvitteret med blot én ud af fem mulige stjerner.

Det er ikke forkert at sige, at Lokal-Energi deler vandene. Tæt på halvdelen af anmeldelserne er perfekte, imens den anden halvdel mener, at virksomheden er ringe. 

I det følgende vil vi dykke ned i, hvad de positive og negative henvendelser drejer sig om, så vi kan tegne et mere retvisende billede af elselskabet.

Hvad roses Lokal-Energi især for?

Flere af de positive tilkendegivelser er henvendt til høflige og hjælpsomme sælgere, som ser ud til at holde hvad de lover. Indmeldelsesprocessen er hurtig og nem, og kører uden problemer.

Mange af kunderne fortæller, at kundeservice er helt i top. De er til at komme i kontakt med, og er desuden yderst venlige og gode til at løse eventuelle problemer, som måtte opstå.

Flere af forbrugerne roser priserne, som de kalder for rigtigt gode.

Hvad kritiseres Lokal-Energi især for?

Vi har allerede nævnt, at Lokal-Energi deler vandene, hvilket kunne ses på den ret ligelige fordeling af hhv. gode og dårlige anmeldelser. 

Det samme billede tegner sig, når man dykker ned i kritikken af virksomheden. Det er nemlig selvsamme punkter, som får ros fra de glade kunder, som bliver kritiseret af de utilfredse. 

Sælgere skulle angiveligt tilmelde folk uden deres accept, og tilbagebetalinger fra firmaet tager alt for lang tid om at gå igennem. 

Flere fortæller også, at kundeservice er ringe eller ikke-eksisterende. 

Fornuftige alternativer til Lokal-Energi

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

God pris
3.7/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Konklusion

Lokal-Energi er et elselskab, som gør det muligt for dig at tilpasse din elregning til dine behov, så du blandt andet kan støtte lokale foreninger eller klubber, sikre strøm i dine kontakter i tilfælde af arbejdsløshed eller få leveret grøn strøm til din bolig. Du kan også undlade at gøre brug af tilvalgene og i stedet nyde godt af en relativt billig elregning. 

Der er meget delte meninger om Lokal-Energi’s kvaliteter, hvilket kommer til udtryk ved en meget ligelig fordeling af hhv. rigtigt gode og rigtigt dårlige anmeldelser fra forbrugerne. 

Lokal energi 300x150
2.8/5

2,8/5

Lokal energi 300x150
2.8/5

2,8/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)