Spring til indhold

Grundig intro til samt anmeldelse af
Samstrøm

Samstrøm screenshot
0
3.3/5
Miljøvenlighed
4/5
Kundeservice
3/5
Ry blandt forbrugerne
3/5
Medlemsfordele
2/5
Pris:
4.5/5

Priser

Vest for storebælt

1,70 kr./kWh

Øst for storebælt

2,25 kr./kWh

Binding: Ingen. | Abonnement: 15 kr./md.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Samstrøm

Samstrøm er en sammenslutning af 9 mindre elselskaber, som sørger for at levere certificeret grøn el fra vindmøller til deres kunder til ganske konkurrencedygtige priser. Samstrøm selv har hovedsæde i Grindsted. 

Udover prisvenlig el får du hos Samstrøm også adgang til en smart app, som både kan gøre dit elforbrug billigere og grønnere. 

I det følgende vil vi finde forstørrelsesglasset frem og rapportere om vores fund, når vi gransker elselskabet Samstrøm for gode og dårlige kvaliteter, så du kan beslutte, om du skal være kunde her, eller om du skal søge et andet sted hen.

Fordele

Grøn, klimavenlig strøm

Planlæg dit elforbrug med smart app

To simple og prisvenlige produkter

Lange åbningstider

Ulemper

På nuværende tidspunkt har selskabet kun én anmeldelse på Trustpilot

Er du sikker på, at Samstrøm er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Samstrøm er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Sammenslutning af mindre elselskaber

Der er som oftest adskillige fordele at hente ved stordrift, og derfor har en række mindre midtjyske selskaber slået sig sammen og skabt Samstrøm. Samstrøm er en sammenslutning af 9 mindre elselsakber, som i fællesskab benytter deres samlede viden og ressourcer til at levere et bedre produkt til deres kunder.

Samstrøm er ejet af: GEV, Energi Ikast Elhandel, Sunds Elforsyning, Hjerting transformatorforening, Tarm Elværk, Videbæk Elværk, Vildbjerg Elværk, Hurup Elværk og Kibæk Elværk.

To grønne elprodukter på hylderne

Hos Samstrøm er det relativt simpelt at vælge den rette elaftale, for der er først og fremmest kun to produkter at vælge imellem, hvoraf den eneste forskel er prisen på strømmen.

Produktet ‘Ren Spot’ koster 10 kroner om måneden i abonnement, og den rå elpris er estimeret til 1,69 kr./kWh. Denne aftale vil egne sig bedst til dem med et normalt forbrug af el.

Produktet ‘Ren Spar’ koster lidt mere i abonnement, 36,25 kr./md., men den rå elpris er til gengæld lidt lavere og estimeret til 1,63 kr./kWh. Prisforskellen på strømmen er ikke stor, og der skal derfor en del volumen til, før det er økonomisk rentabelt at vælge denne løsning, hvor abonnementet er dyrere. Samstrøm anbefaler derfor kun denne løsning, hvis du har et forbrug på mere end 5.150 kWh om året. 

For en gennemsnitsfamilie med to voksne og to børn er et almindeligt typisk elforbrug ca 4.000-4.500 kWh om året.

Samstrøm priser 1

Grøn strøm fra vindmøller

Produkterne fra Samstrøm er certificeret grønne med blad-mærkningsordningen, som kun gives til elselskaber, som kan dokumentere, at strømmen er grøn og klimavenlig. 

Samstrøm satser på vindmølleenergi, hvilket de har gjort siden 2018. I Danmark bliver strømmen dog blandet sammen på elnettet, hvorfor der aldrig er garanti for, at lige præcis den strøm, som du bruger på et givent tidspunkt, er grøn. Dette vilkår gælder for alle elselskaber.

Samstrøm sørger dog for at købe vindmøllecertifikater, så mængden matcher kundernes forbrug 1:1, hvilket gør det muligt at kalde strømmen for grøn. Det lyder måske lidt fordægt og kompliceret, men det er den eneste måde at sælge grøn strøm på i Danmark, og det er samme metode eller afarter af denne, som andre selskaber benytter.

Billigere og grønnere strøm med smart app

Som kunde hos Samstrøm får du ikke blot grøn og prisvenlig el, for du får også adgang til app’en ‘True Energy’, som gør det muligt for dig at monitorere de aktuelle elpriser. Med denne viden kan du planlægge, hvornår det giver mest økonomisk mening at bruge store mængder strøm.

Har du fx en elbil, kan der være mange penge at spare årligt, hvis du sørger for at lade på de tidspunkter, hvor elprisen er lav. Mindre besparelser har dog også sin ret, hvorfor det også kan give mening at starte opvaskemaskinen på det billigste tidspunkt af døgnet. Har du en Smart vaskemaskine, kan dette tilmed klares igennem True Energy app’en. 

Vil du vide mere om, hvornår på døgnet du kan forvente billig el, kan du læse mere her.

Det er dog ikke kun din pengepung, som vil takke dig, for kliamet vil også få gavn af, at du bruger strøm på de rigtigte tidspunkter. I app’en kan du se, hvornår strømmen er mest grøn, og derfor kan du sørge for, at du kun bruger store mængder strøm, når der er rigeligt med grøn energi fra vedvarende kilder på elnettet.

Kun en enkelt anmeldelse på Trustpilot

På nuværende tidspunkt har kun én enkelt person været fordi Samstrøms Trustpilotprofil med en anmeldelse. 

Anmelderen er ganske utilfreds med virksomheden og kvitterer blot med en enkelt stjerne ud af fem mulige.

Vi vil undlade at konkludere noget om Samstrøms kvalitet på baggrund af så lidt data, da en enkelt utilfreds forbruger ikke alene kan tegne et retvisende billede af elselskabet. 

Bedre elselskaber end Samstrøm

4.1/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 29 kr./md.

Populært valg
Testvinder
4.1/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 16,25 kr./md.

Billigst på sigt
3.6/5

Binding: Ingen
Abonnement: 0 kr./md.

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på [email protected], så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)