Spring til indhold

Anmeldelse af
SK Energi

SK Energi screenshot

Vores vurdering

0
3/5
Miljøvenlighed
3.5/5
Kundeservice
4.5/5
Ry blandt forbrugerne
4/5
Medlemsfordele
1/5
Pris
2/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

Prisestimaterne refererer til eludbyderens billigste
strømprodukt ved et årligt forbrug på 4000 kWh.

Vest for Storebælt

2,29

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,82

kr./kWh.

Binding: Ingen. | Abonnement: 30 kr./md.

Abonnement: 30 kr./md.
Binding: Ingen.

Uddybende intro til og anmeldelse af SK Energi

SK Energi er et forsyningsselskab, som blandt andet tilbyder el til private hjem. 

Selskabet holder til i Slagelse og selvom du frit kan vælge at blive kunde, selvom du bor i den anden ende af landet, henvender de sig hovedsageligt til netop beboere i Slagelse. Virksomheden fortæller blandt andet, at man som kunde er med til at støtte op om udviklingen i byen. De fortæller dog ikke noget om, hvordan dette foregår.

Fordele

Mulighed for grøn strøm

Tilbyder både el til fast og variabel pris

Målrettet beboere i Slagelse

Mulighed for besparelser ved køb af både el og gas

Ulemper

Relativt høj elpris

Er du sikker på, at SK Energi er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at SK Energi er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Vælg mellem to produkter

Hos SK Energi har du to muligheder, hvis skal have strøm. Begge elprodukter koster 30 kr. om måneden i abonnement og sammenlignet med andre aktører på elmarkedet, er priserne hos SK Energi i den høje ende.

Flex El – Folkeskov‘ er certificeret grøn strøm, som kommer fra vedvarende kilder. Her får du variabel pris på din el, da denne følger elmarkedet. I praksis betyder det, at du i perioder vil kunne forbruge strøm til en lavere pris end ved en fast prisaftale. Modsat kan der dog ligeledes være tidspunkter, hvor det er dyrere. 

Er du mere til fast pris, så du altid ved, hvad du betaler for den strøm, som kommer ud af dine stikkontakter, er ‘Basis El‘ det rette valg for dig. Her fastsættes prisen en gang i kvartalet, og er den samme hele døgnet. Du betaler derfor det samme pr. kWh, uanset hvornår du bruger strøm. Desværre er ‘Basis El’ på nuværende tidspunkt ikke mærket med bladordningen, hvorfor du ikke er garanteret grøn og klimavenlig strøm på denne aftale.

Vil du vide mere om forskellen på fast og variabel elpris, og måske endda få vores hjælp til at vælge, kan du læse vores guide her.

God kundeservice

Når vi skal vurdere kvaliteten af kundeservice hos et elselskab, er der en række faktorer, som vi vurderer ud fra.

En af disse faktorer er tilgængelighed, og på det parameter er der topkarakter til SK Energi, som kan kontaktes på både telefon og email. Det kan man dog hos langt de fleste, så når vi er særligt begejstrede, er det i høj grad på grund af deres lange åbningstider fra 08.00-18.00 mandag til torsdag og 08.00-13.00 om fredagen. 

Derudover kan man hos SK Energi bede om at blive ringet op igennem deres hjemmeside, så man helt slipper for at sidde og spilde tiden i telefonkø. 

Slutteligt er der massevis af ros fra kunderne på Trustpilot, hvilket bekræfter os i, at serviceniveauet hos SK Energi er særdeles højt.

Et godt ry blandt forbrugerne

Der er på nuværende tidspunkt 10 anmeldelser af SK Energi på Trustpilot. Af disse er 90 % på 5 ud af 5 stjerner, imens de resterende 10 % er på én stjerne.

Mængden af anmeldelser er ret lille, og derfor bør man som forbruger ikke lægge alt for meget i vurderingen, som kan være misvisende, indtil flere har givet deres mening til kende.

SK Energi Trustpilot

Hvad roses SK Energi for?

Det er især de dygtige og kompetente folk, som sidder i kundeservice hos SK Energi, som får ros på Trustpilot. Flere fortæller, at de har fået rigtigt gode råd og vejledning – og så endda i et raskt tempo!

Hvad kritiseres SK Energi for?

I skrivende stund er der kun én enkelt negativ anmeldelse af SK Energi. Den utilfredse kunde fortæller, at han er blevet ringet op af en sælger, som har lovet at sende yderligere informationer om deres produkter, men kunden ender dog med at modtage en ordrebekræftelse. Det ender med at give noget besvær, som kunden forståeligt nok ikke er tilfreds med. 

SK Energi fortæller dog i en kommentar til denne anmeldelse, at sagen er lukket og problemet er løst uden større besvær. 

Fornuftige alternativer til SK Energy

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Godt ry
3.9/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 29 kr./md.

Konklusion

Elpriserne hos SK Energi er relativt høje, hvis man sammenligner med konkurrenterne på markedet, og derfor er dette elselskab ikke det oplagte valg for den prisbevidste forbruger. Til gengæld kan du, hvis du er bosat i Slagelse eller omegn, glæde dig over, at du bidrager til udviklingen i Slagelse. Nøjagtigt hvordan denne udvikling finder sted, og hvad den er, fortæller SK Energi dog ikke umiddelbart noget om.

Du kan frit vælge, om du vil have grøn el med variabel pris, eller om du er mere til fast pris, som dog ikke er garanteret grøn. 

Baseret på anmeldelser og vores egne erfaringer, er der umiddelbart kun ros til kundeservice hos SK Energi, som virker til at være nemme at komme i kontakt med. Ligeledes kan du, når kontakten er oprettet, forvente kompetent og venlig vejledning.

SK energi logo
3/5

3,0/5

SK energi logo
3/5

3,0/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing.

Med andre ord betyder det, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende tilmelder sig et af de elselskaber eller en af de ladeløsningsudbydere, vi fremhæver.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at nævne, at vi altid vurderer og anmelder et elselskab, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde. Ligeledes er det værd at bemærke, at vi promoverer en del elselskaber samt ladeløsningsudbydere, som vi endnu ikke har kommercielle aftaler med, fordi vi mener, at det er i forbrugerens interesse, at denne præsenteres for disse elselskaber samt ladeløsninger.

Ydermere er det også værd at nævne, at en række af de elselskaber, vi rent faktisk har kommercielle aftaler med, ikke optræder på vores oversigter over de bedste, billigste eller grønneste elselskaber, da vi ikke mener, at de pågældende elselskaber gør det tilstrækkeligt godt inden for de parametre, vi bedømmer med afsæt i. 

Sagt på en anden måde: Bare fordi et elselskab eller en ladeløsningsudbyder har et affiliate-program, er dette ikke ensbetydende med, at elselskabet/ladeløsningsudbyderen automatisk er sikret promovering hos os.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Det er ingen hemmelighed, at vi forsøger at etablere kommercielle aftaler med så mange elselskaber samt ladeløsningsudbydere som muligt.

På nuværende tidspunkt har vi kommercielle aftaler med følgende elselskaber samt ladeløsningsudbydere: NRGi, AURA, Nettopower, Energi+, Modstrøm, OK, Vest Energi, Norlys, Gasel, Kärnful Energi, Velkommen, EnergiFyn, b.energy, Energidrift, Greenbow, go’energi, LOAD, Zapp Mobility, Power Fuel, Wattoo, El & VVS, Proshop og iWatt.