Spring til indhold

Anmeldelse af
Strømtid

Strømtid screenshot 2023

Vores vurdering

0
3.2/5
Miljøvenlighed
5/5
Kundeservice
3/5
Ry blandt forbrugerne
3/5
Medlemsfordele
2/5
Pris
3/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

Prisestimaterne refererer til eludbyderens billigste
strømprodukt ved et årligt forbrug på 4000 kWh.

Vest for Storebælt

Ukendt

Øst for Storebælt

Ukendt

Binding: Ingen. | Abonnement: 15 kr./md. 

Abonnement: 15 kr./md.
Binding: Ingen.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Strømtid

Strømtid er et dansk elselskab, hvis hovedfokus er at levere grøn og bæredygtig strøm til deres kunder.

Foruden at være et grønt elselskab slår Strømtid sig op på at være et elselskab, der:

  • Sender letforståelige og simple regninger ud til deres kunder
  • Har en kompetent kundeservice-afdeling, der sidder klar til at hjælpe alle hverdage i tidsrummet 10:00-14:00.

Hvorvidt det nu engang også lykkes for Strømtid at efterleve deres ambitioner, kan du blive klogere på i løbet af resten af anmeldelsen.

Vælg imellem to forskellige strømpakker

I skrivende stund kan du vælge imellem to forskellige strømpakker hos Strømtid – nemlig Klimahelt og Klimahelt+.

Strømpakkerne har en række ting til fælles, eksempelvis er begge strømpakker yderst grønne. Derudover byder begge pakker på variable priser, hvilket vil sige, at kWh-prisen følger her-og-nu-prisen på strømbørsen. 

Med andre ord betyder det, at du vil kunne spare penge på strøm ved at planlægge dit strømforbrug, så du klarer de mest strømkrævende aktiviteter i de tidsrum, hvor strømpriserne er lavest. 

En yderligere lighed er, at abonnement-satsen for begge strømpakker lyder på 15 kroner månedligt.

Ikke så overraskende er der dog også en række forskelle de to strømpakker imellem. Den mest opsigtsvækkende forskel er, at du bidrager til at CO2-kompensere, hvis du vælger Klimahelt+, mens dette bidrag ikke er inkluderet i Klimahelt.

Til gengæld følger der også et gebyr på 10 kroner månedligt for CO2-kompensationen.

Eksempel på Strømtids strømpakker (april 2023)

Fordele

Yderst grønt elselskab 

Mulighed for at spare penge ved at tilrettelægge sit strømforbrug efter hvornår strømmen er billigst

Fin artikel-sektion, der blandt andet byder på en række artikler med tips og tricks til, hvordan du kan energioptimere dit hjem

Ulemper

Mindre godt ry på Trustpilot

Ikke blandt de billigste elselskaber

Flere af konkurrenterne byder på mere attraktive åbningstider for kundeservice-support

Er du sikker på, at Strømtid er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Strømtid er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Kundeservice-afdelingens ry er nogenlunde, men åbningstiderne kunne være bedre

Besøger du Strømtids Trustpilot-side, vil du erfare, at en række af de positivt stemte anmeldelser er skrevet, efter at en kunde har haft en god oplevelse med en af Strømtids kundeservice-medarbejdere. Medarbejdere, der af flere beskrives som venlige og hjælpsomme. 

Noget, som enkelte Trustpilot-anmeldere dog også bemærker, er, at kundeservice-afdelingens åbningstider kunne have været bedre. 

I skrivende stund hedder åbningstiderne nemlig 10:00-14:00 mandag til fredag, hvilket naturligvis ikke er katastrofalt, men ej heller optimalt.

Sammenligner man med konkurrenternes kundeservice-afdelinger, byder langt de fleste af disse da også på mere – for forbrugerne – gunstige åbningstider.

Dog er det positivt, at det langt fra er sikkert, at det er nødvendigt for dig at kontakte Strømtids kundeservice-afdeling for at få svar på et spørgsmål eller løst en problemstilling, hvilket skyldes, at Strømtid byder på en fornuftig FAQ-sektion, hvor de hyppigst stillede spørgsmål besvares i et letforståeligt sprog. 

Ingen ekstraordinært interessante medlemsfordele

En række elselskaber byder på særligt interessante medlemsfordele såsom adgang til en hulens masse rabatter eller muligheden for at erhverve sig fribilletter til sportsarrangementer og deslige. 

Strømtid er desværre ikke et af disse elselskaber. 

Det, der minder mest om medlemsfordele hos Strømtid, er nemlig, at du som kunde yder et bidrag til den grønne omstilling. Hos Strømtid har man nemlig enormt stort fokus på at levere grøn strøm til sine kunder og foretage klimavenlige initiativer.

Det er naturligvis rigtig fint at yde en indsats for at skabe en grønnere og renere planet, men det er samtidig også noget, som rigtig mange andre elselskaber også gør, så mere unikt er den indsats, som Strømtid leverer på klimaområdet, altså heller ikke. 

Ryet på Trustpilot kunne være bedre

I skrivende stund har Strømtid modtaget mere end 45 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet karakter på 2.9, hvilket svarer til ‘middel’. 

Med andre ord betyder det, at der er plads til forbedring for Strømtid, men samtidig at elselskabet kunne have ydet en endnu værre service.

I de kommende afsnit dykker vi ned i, hvad Strømtid roses for af de positive Trustpilot-anmeldere, samt hvad elselskabet skoses for af de knapt så positivt stemte anmeldere.

Hvad roses Strømtid for?

Isolerer man de mest positivt stemte anmeldelser, vil man erfare, at den ros af Strømtid, der er gennemgående, omhandler priserne, at strømmen er grøn og kundeservice-personalets indsats.

Hvad kritiseres Strømtid for?

Desværre er det langt fra alle Strømtids Trustpilot-anmeldelser, der er positive. Der er nemlig også en række negative imellem. 

Isolerer man de mest negativt stemte anmeldelser, erfarer man, at et af de hyppigst bemærkede kritikpunkter er regningerne, som flere finder uoverskuelige og svære at gennemskue. 

Derudover får kundeservice-personalet også lidt tæsk af en række Trustpilot-anmeldere. Flere hævder at have været i kontakt med deciderede inkompetente kundeservice-folk, der hverken kunne svare på det ene eller andet. 

Derudover er det værd at bemærke, at enkelte Trustpilot-anmeldere er meget bramfri og nådesløse, hvad angår deres ordvalg, når de skal beskrive Strømtid og kalder elselskabet for et decideret svindelfirma, der lyver om det ene og det andet.

Fornuftige alternativer til Strømtid

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Godt ry
3.9/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 29 kr./md.

Kort opsummering

Lad os starte med det gode… 

Det er super fedt, at Strømtid har fokus på klimaet og den grønne omstilling. Det er langt fra alle elselskaber, der udelukkende byder på strømpakker med grøn strøm, men det gør Strømtid, og det skal de klart roses for.

Derudover leverer deres kundeservice-afdeling også på et hæderligt niveau, selvom der er plads til forbedring. Det være sig blandt andet i forhold til åbningstiderne, som i vores øjne er lige korte nok. 

Og så til den mindre sjove del…

Det er naturligvis problematisk, at flere kunder bemærker, at de regninger, som Strømtid er afsender på, er deciderede uforståelige og svære at gennemskue – særligt når Strømtid slår sig op på at være et elselskab, der udelukkende sender simple og overskuelige regninger ud til kunderne.

Derudover bekymrer det os også, at en række Trustpilot-anmeldere decideret kalder Strømtid for et svindelfirma, der snyder og bedrager. 

Strømtid logo
3.2/5

3,2/5

Strømtid logo
3.2/5

3,2/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing.

Med andre ord betyder det, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende tilmelder sig et af de elselskaber eller en af de ladeløsningsudbydere, vi fremhæver.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at nævne, at vi altid vurderer og anmelder et elselskab, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde. Ligeledes er det værd at bemærke, at vi promoverer en del elselskaber samt ladeløsningsudbydere, som vi endnu ikke har kommercielle aftaler med, fordi vi mener, at det er i forbrugerens interesse, at denne præsenteres for disse elselskaber samt ladeløsninger.

Ydermere er det også værd at nævne, at en række af de elselskaber, vi rent faktisk har kommercielle aftaler med, ikke optræder på vores oversigter over de bedste, billigste eller grønneste elselskaber, da vi ikke mener, at de pågældende elselskaber gør det tilstrækkeligt godt inden for de parametre, vi bedømmer med afsæt i. 

Sagt på en anden måde: Bare fordi et elselskab eller en ladeløsningsudbyder har et affiliate-program, er dette ikke ensbetydende med, at elselskabet/ladeløsningsudbyderen automatisk er sikret promovering hos os.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Det er ingen hemmelighed, at vi forsøger at etablere kommercielle aftaler med så mange elselskaber samt ladeløsningsudbydere som muligt.

På nuværende tidspunkt har vi kommercielle aftaler med følgende elselskaber samt ladeløsningsudbydere: NRGi, AURA, Nettopower, Energi+, Modstrøm, OK, Vest Energi, Norlys, Gasel, Kärnful Energi, Velkommen, EnergiFyn, b.energy, Energidrift, Greenbow, go’energi, LOAD, Zapp Mobility, Power Fuel, Wattoo, El & VVS, Proshop og iWatt.