Spring til indhold

Grundig intro til samt anmeldelse af
Strømtid
(tidligere Go Strøm)

Strømtid screenshot
0
2/5
Miljøvenlighed
4/5
Kundeservice
1/5
Ry blandt forbrugerne
2.1/5
Medlemsfordele
1/5
Pris:
2/5

Priser

Ukendt kWh-sats

Binding: Ukendt. | Abonnement: 29 kr./md. | Oprettelse: 199 kroner

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Strømtid

Strømtid er et dansk elselskab, hvis hovedfokus er at levere grøn og bæredygtig strøm til deres kunder. 

Virksomheden er tidligere kendt som Go Strøm, men går nu under navnet Strømtid. Forklaringen på navneskiftet er sandsynligvis, at elselskabet endte med et skidt ry. I hvert fald kan man på Trustpilot se, at 89 % af de i alt 102 anmeldelser er på 1 stjerne ud af 5 mulige. Ligeledes oplyser Trustpilot, at virksomheden er blevet politianmeldt for ulovligt telefonsalg.

Har navneskiftet så også resulteret i en anden tilgang til driften af virksomheden? Det, og meget mere, kan du få svar på i denne anmeldelse, hvor vi går Strømtid efter i sømmene.

Fordele

100 % grøn strøm fra vedvarende energikilder

Ulemper

Tidligere kendt som Go Strøm – en politianmeldt virksomhed

Elendig vurdering på Trustpilot

Svær at komme i kontakt med

Er du sikker på, at Strømtid er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Strømtid er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Grøn og CO2-kompenseret strøm

Hos Strømtid tilbydes kunderne to produkter:

Strømtid produkter

Begge produkter er grønne, og du er ifølge selskabet garanteret, at 100 % af din strøm kommer fra vedvarende kilder. Dog er det værd at bemærke, at produkterne på nuværende tidspunkt, så vidt vi kan se, ikke er markeret med bladmærke-ordningen, som kun gives til de selskaber, som kan dokumentere, at strømmen er fuldstændigt grøn.

At produkterne ikke er markerede behøver dog ikke betyde, at selskabet lyver, så vi lader tvivlen komme dem til gode.

Et yderst tvivlsomt ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har Strømtid blot 3 anmeldelser. 100 % af disse er negative, da der blot kvitteres med én enkelt stjerne ud af 5 mulige. 

Grundet de få anmeldelser giver det virksomheden en samlet vurdering på 2,8 og dermed prædikatet ‘Middel’.

Strømtid Trustpilot
Go strøm Trustpilot

102 kunder har på nuværende tidspunkt været forbi den tidligere Trustpilot-side for Strømtid. Af disse er 89 % på blot én stjerne. 

De mange negative anmeldelser resulterer i en samlet vurdering på 1,4 og prædikatet ‘Dårlig’.

Vi anbefaler ikke Strømtid!

Baseret på vores research af elselskabet er konklusionen fra os ganske klar: Du bør gå udenom Strømtid og i stedet vælge en af de mange andre troværdige udbydere af strøm. 

Tre gange er virksomheden – under sit tidligere navn, Go Strøm – blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, fordi selskabet benytter yderst tvivlsomme og uetiske metoder til at hverve nye kunder igennem telefonopkald. 

En Trustpilot-vurdering på blot 2,8 (Strømtid) og 1,4 (Go Strøm) vidner om, at der ikke drives god forretning – i hvert fald ikke fra kundernes perspektiv. 

Det virker umiddelbart ret tydeligt, at man i virksomheden ikke har valgt at gøre meget anderledes efter navneskiftet, da der fortsat regelmæssigt kommer nye dårlige anmeldelser tilkendegivelser fra utilfredse kunder.

Gå udenom Strømtid og vælg i stedet et elselskab fra vores liste over de bedste elselskaber her.

Bedre elselskaber end Strømtid

4.1/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 29 kr./md.

Populært valg
Testvinder
4.1/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 16,25 kr./md.

Billigst på sigt
3.6/5

Binding: Ingen
Abonnement: 0 kr./md.

Konklusion

Intentionerne hos Strømtid virker gode, for hvem vil ikke gerne bidrage til, at vores klima ikke går i stykker, fordi vi forbruger for meget energi. Der findes dog adskillige elselskaber på markedet, som kan tilbyde grøn strøm til forbrugerne, så du er på ingen måde tvunget til at vælge Strømtid, hvis du gerne vil gøre noget godt for klimaet. 

Vi mener tværtimod, at du gør klogt i at gå udenom Strømtid, som både under sit nuværende og tidligere navn, har et yderst tvivlsomt ry hos sine kunder. 

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på [email protected], så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)