Spring til indhold

Grundig intro til samt anmeldelse af
Vest Energi

Vest Energi screenshot
0
2.6/5
Miljøvenlighed
4/5
Kundeservice
2/5
Ry blandt forbrugerne
3/5
Medlemsfordele
2/5
Pris
2/5

Priser

Vest for Storebælt

2,18

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,61

kr./kWh.

Binding: 6 mdr. | Abonnement: 99 kr./md.

Abonnement: 99 kr./md.
Binding: 6 mdr. 

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Vest Energi

Vest Energi logo

Vest Energi er et relativt nyt elselskab, som tog sine første skridt i 2023. Elselskabets tilgang til elsalg er, at dette skal være simpelt og gennemskueligt, hvorfor Vest Energi i skrivende stund blot tilbyder ét enkelt elprodukt. 

Elaftalen, som du kan indgå med Vest Energi, er en variabel en af slagsen. Det vil sige, at prisen på strøm følger de aktuelle priser på elbørsen time for time. 

Hos Vest Energi er der intet spottillæg til prisen på strøm, men til gengæld skal du betale et fast månedligt abonnement på 99 kr., hvilket – sammenlignet med konkurrenterne – må siges at være relativt højt. 

Har du et tilpas stort elforbrug, vil det dog i nogen tilfælde være en god idé at vælge Vest Energi – det fortæller vi mere om lidt længere inde i anmeldelsen.

Fordele

Grøn strøm

Simpelt og overskueligt udvalg

Intet strømtillæg

Variabel pris

Brander sig på gennemsigtighed

Ulemper

Endnu ingen forbrugeranmeldelser

Ikke blandt de billigste

Begrænsede åbningstider

Kan bedst betale sig, hvis du bruger meget strøm

Måden, hvorpå et elselskab tjener penge, er typisk ved at opkræve et fast abonnement fra kunderne hver måned og/eller ved at kræve et tillæg pr. kWh, kunden forbruger. Nogle elselskaber kører udelukkende med tillæg og intet abonnement, andre kun med abonnement, og en tredje gruppe benytter en kombination af tillæg og en fast månedlig betaling. 

Hos Vest Energi er der intet tillæg til dit forbrug, og – foruden prisen for selve strømmen – betaler du derfor kun et fast månedligt beløb på 99 kr. til elselskabet.

Det lyder måske meget fornuftigt at vælge denne form for prismodel, men hvorvidt den giver mening for dig, afhænger af dit elforbrug. Du skal have et relativt højt elforbrug, hvis det økonomisk skal kunne svare sig for dig at blive kunde hos Vest Energi frem for de fleste alternativer.

Sammenligner vi eksempelvis med elselskabet NRGi, der hverken er blandt de dyreste eller billigste elselskaber, skal du have et årligt forbrug på mere end 15.000 kWh, før det økonomisk kan svare sig at vælge Vest Energi.

For god ordens skyld er det i den sammenhæng værd at bemærke, at en gennemsnitlig familie på fire typisk har et årligt forbrug på mellem 4.000 og 5.000 kWh.

Vest Energi:
Forbrugspris: 15.000 kWh * 1,24 kr./kWh = 18.600 kr. Abonnementspris: 99 kr./måned * 12 måneder = 1.188 kr.

Den samlede årlige pris hos Vest Energi vil være: 18.600 kr. (forbrug) + 1.188 kr. (abonnement) = 19.788 kr.

NRGi:
Forbrugspris: 15.000 kWh * 1,29 kr./kWh = 19.350 kr. Abonnementspris: 29 kr./måned * 12 måneder = 348 kr.

Den samlede årlige pris hos NRGi vil være: 19.350 kr. (forbrug) + 348 kr. (abonnement) = 19.698 kr.

Et forbrug på mere end 15.000 kWh er meget højt og derfor næppe særligt udbredt hos private. Anderledes kan det dog være for virksomheder, som muligvis vil kunne opnå store besparelser ved at vælge en elaftale hos Vest Energi.

Erhvervskunder kan tilmed nøjes med et lavere abonnement på blot 79 kr. månedligt, men må dog acceptere en bindingsperiode på 24 mdr.

Et enkelt produkt

Hvis du har besluttet dig for at blive kunde hos Vest Energi, er der ikke meget yderligere at tænke over. Elselskabet tilbyder nemlig blot et enkelt produkt, hvor du for 99 kr. i abonnement om måneden får strøm til den rene indkøbspris. Derudover følger naturligvis en række udgifter, som alle forbrugere hænger på. Det være sig blandt andet elafgiften samt transportudgifter.  

Et gennemsigtigt elselskab

Hos Eltjek24.dk har vi efterhånden anmeldt rigtigt mange elselskaber, og vi ved derfor af erfaring, at det langt fra er alle selskaber, som er lige gode til at formidle alle relevante oplysninger om priser og lignende vilkår til eksisterende og mulige kunder. 

Sådan er det dog ikke hos Vest Energi.

Dette elselskab formår nemlig at leve op til deres erklærede målsætning om at være et gennemsigtigt elselskab. Noget, der blandt andet kommer til udtryk ved, at vi uden besvær har fundet frem til oplysninger om bindingsperiode, oprettelsesgebyr samt spottillæg. 

Særligt tillæg til elprisen er normalvis noget, som elselskaberne holder tæt ind til kroppen, hvilket kan være frustrerende som forbruger, når man er på jagt efter det – for en selv – billigste elselskab.

Begrænset kundeservice

Skal du i kontakt med kundeservice hos Vest Energi, kan du benytte en kontaktformular på elselskabets hjemmeside, sende en mail til kundeservice@vestenergi.dk eller ringe på 69 60 60 70.  Dertil har vi ingen kritik. 

Vi er dog ikke så begejstrede for, at telefonerne kun er åbne i tidsrummet 11:00 – 14:00 på hverdage og helt lukkede i weekenderne. 

Forklaringen er formentlig, at der er tale om et nyere og i skrivende stund mindre elselskab, hvorfor der måske ikke er ressourcer til lange åbningstider. 

Tilbyder grøn strøm

Elproduktet hos Vest Energi har et enkelt blad i bladordningen, hvilket betyder, at strømmen er dokumenteret grøn og kommer fra vedvarende og miljøvenlige kilder. 

Endnu ingen anmeldelser fra forbugerne

Når vi anmelder et elselskab, tager vi udgangspunkt i vores egne erfaringer og vurdering, men vi inddrager også anmeldelser fra tidligere og nuværende kunder. Typisk via Trustpilot.

Desværre er Vest Energi på nuværende tidspunkt så ny på markedet, at vi ikke har kunne opstøve nogen forbrugeranmeldelser. 

Vi holder vågent øje med tjenester som Trustpilot og lignende og sørger for at opdatere og revidere vores vurdering af Vest Energi, når og hvis der kommer anmeldelser af elselskabet.

Kort opsummering

Vest Energi appellerer på nuværende tidspunkt primært til erhvervskunder, da man skal have et ekstraordinært højt elforbrug, før det økonomisk giver mening at pege på Vest Energi frem for en af de mange alternativer.

Årsagen hertil er, at abonnementsprisen hos Vest Energi er temmelig højt, men at man modsat betaler 0 kr. i tillæg pr. kWh. 

Som kunde hos Vest Energi er du garanteret grøn strøm, hvilket er et plus i vores bog, men desværre trækker det ned, at telefontiderne hos kundeservice er meget begrænsede, hvorfor det måske kan blive svært at få hul igennem, hvis noget driller.

Ligeledes trækker det også samlet set ned, at Vest Energi ikke byder på nogen medlemsfordele ud nover det sædvanlige. Noget, som vi ellers ser flere af konkurrenterne gør. 

Vest Energi logo
2.6/5

2,6/5

Vest Energi logo
2.6/5

2,6/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)