Spring til indhold

Anmeldelse af
Blue Energy

Blueenergy screenshot
0
4/5
Miljøvenlighed
5/5
Kundeservice
4/5
Ry blandt forbrugerne
4/5
Medlemsfordele
4/5
Pris
3/5

Priser

Vest for Storebælt

2,41

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,84

kr./kWh.

Binding: Ingen. | Abonnement: 45 kr./md.

Abonnement: 45 kr./md.
Binding: Ingen

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Inden du påbegynder læsning af anmeldelsen, ønsker vi at oplyse, at Blue Energy har skiftet navn til b.energy.

I forbindelse med navneforandringen kreerede vi en nyere og mere up-to-date-anmeldelse.

Hvis du ønsker at læse denne, skal du klikke her.

Uddybende intro til og anmeldelse af Blue Energy

Blue Energy er et elselskab, der har to hovedformål. Først og fremmest ønsker elselskabet at gøre el til et mere forståeligt produkt. 

Derfor bestræber Blue Energy sig på at kreere letforståelige regninger, der ikke indeholder nogen uforståelige gebyrer. For dem er det nemlig vigtigt, at kunderne tydeligt kan se, hvad de betaler for. Ligeledes er det vigtigt for Blue Energy, at potentielle kunder ikke føler, at de overdynges med tomme løfter, da dette før eller siden vil føre til utilfredshed.

Derfor bestræber Blue Energy sig på tydeligt og koncist at udpensle deres vilkår, så potentielle kunder ved præcist, hvad de går ind til.

Blue Energys andet hovedformål er at yde et stort bidrag til den grønne omstilling. 

Hos Blue Energy er man helt bevidst om, at effekten af strøm er den samme, uanset om strømmen er grøn eller sort. Dog er man hos Blue Energy af den overbevisning, at langt de fleste mennesker ikke er ligeglade med, hvordan strømmen, de forbruger, produceres. Derfor er Blue Energy gået all-in på at levere grøn strøm, der produceres af bæredygtige energikilder. 

Fordele

Fornuftigt ry på Trustpilot

Fokus på grøn energi

Fine medlemsfordele

Ulemper

Ikke den laveste strømpris på markedet

Relativt høj sats for et strømabonnement

Er du sikker på, at Blue Energy er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Blue Energy er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Super god kundeservice-afdeling

Foruden at gøre en stor indsats for miljøet skal Blue Energy roses for deres kundeservice-indsats. På dette parameter leverer elselskabet nemlig rigtig, rigtig fint.

Dels er det værd at fremhæve, at kundeservice-linjerne er åbne mindst seks timer samtlige hverdage. Derudover fremgår det, at 93 % af samtlige opkald til Blue Energys kundeservice besvares inden for tre minutter, hvilket er mere end godkendt.

Tilmed bifalder vi den illustration, som Blue Energy har lavet og indsat på deres kundeservice-side. En illustration, der visualiserer, i hvilke tidsrum det er lettest at komme igennem til kundeservice-afdelingen.

Det er dog langt fra sikkert, at du behøver at ringe til Blue Energys kundeservice for at få besvaret dine spørgsmål eller løst dine udfordringer. Dette skyldes, at Blue Energy har kreeret en fin FAQ-side, hvor de hyppigst stillede spørgsmål omkring Blue Energys forretning og strøm generelt besvares.

I forhold til at få adgang til de informationer, man ønsker, er det også værd at nævne, at Blue Energy har kreeret en fin brugervenlig app. 

Via denne vil du som kunde kunne følge dit strømforbrug ganske tydeligt og danne dig et overblik over dine aftaler samt regninger.

Adgang til en masse fede rabatter

Det er ikke alle elselskaber, der byder på medlemsfordele udover det sædvanlige, men Blue Energy er et af de selskaber, der gør. 

Vælger du Blue Energys strømpakke, der går under navnet ‘Blue Flex’, får du nemlig – foruden grøn strøm til en fornuftig pris – adgang til Blue Benefit, hvor du får adgang til mere end 2800 rabatter til alt muligt spændende, blandt andet Mofibo og Zalando. 

Et fornuftigt ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har Blue Energy modtaget over 8450 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 4, hvilket svarer til ‘god’. 

Dermed er det vist ikke helt forkert at konkludere, at størstedelen af Blue Energys kunder er yderst tilfredse med Blue Energys service.

I de kommende afsnit dykker vi ned, hvilke positive forhold ved Blue Energy der fremhæves af de positivt stemte anmeldere, samt hvilke negative forhold ved elselskabet der fremhæves af de negativt stemte anmeldere.

Hvad roses Blue Energy for?

Den ros, der hyppigst går igen blandt de positive anmeldere, vedrører Blue Energys kundeservice-personale, der af flere beskrives som dygtige, behagelige, vidende, løsningsorienterede og tålmodige. 

Hvad kritiseres Blue Energy for?

Alle Trustpilot-anmeldelser er dog desværre ikke skrevet i en positive tone. 

Et lille udsnit af den samlede mængde er nemlig yderst negativt stemte, og hvis vi isolerer disse, kan vi se, at de kritikpunkter, der går igen, vedrører, at Blue Energys priser er for høje, og at en række forbrugere mener at være blevet faktureret højere beløb end de burde være blevet.

Derudover er der nogle få negativt stemte Trustpilot-anmeldere, der hævder, at Blue Energy har foretaget ændringer i vedkommendes abonnementer uden deres indblanding.  

Fornuftige alternativer til Blue Energy

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

God pris
3.7/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Kort opsummering

Hvis du leder efter et elselskab, der tilbyder grøn strøm til fornuftige priser, så er Blue Energy ikke noget tosset valg. 

Dette elselskab har nemlig en tydelig grøn dagsorden, og deres priser er nogenlunde fornuftige. Når det er sagt, vil vi dog gerne lige gøre opmærksom på, at der findes billigere alternativer.

Flere af disse billige alternativer må dog se sig slået af Blue Energy, når det kommer til medlemsgoder. Her leverer Blue Energy nemlig på et rigtig fint niveau takket være Blue Benefit, som er en slags kundeklub, hvor du som kunde får adgang til mere end 2800 forskellige rabatter. 

Som du sikkert fornemmer, er vi ganske begejstrede for Blue Energy, og vi er langt fra de eneste. 

På Trustpilot har Blue Energy nemlig i skrivende stund scoret 4 ud af 5 stjerner, hvilket vidner om, at langt størstedelen af Blue Energys kunder er yderst tilfredse med den service, som Blue Energy yder.

blueenergy logo
4/5

4,0/5

blueenergy logo
4/5

4,0/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)