Spring til indhold

Anmeldelse af
Den Glade Eltavle

Den Glade Eltavle screenshot
0
3.1/5
Miljøvenlighed
4/5
Kundeservice
2.5/5
Ry blandt forbrugerne
4/5
Medlemsfordele
2/5
Pris
3/5

Priser

Vest for Storebælt

Ukendt

Øst for Storebælt

Ukendt

Binding: Ingen. | Abonnement: 19 kr./md.

Abonnement: 19 kr./md.
Binding: Ingen. 

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Den Glade Eltavle

Den Glade Eltavle er et elselskab, der forsøger at give din eltavle og økonomi et smil på læben. 

Måden, hvorpå Den Glade Eltavle forsøger dette, er ved at levere klimavenlig strøm til relativt fornuftige priser.

For tiden opererer Den Glade Eltavle med to forskellige tilbud. Med det ene tilbud kan du få klimavenlig strøm til en fast pris, der låses et par gange om året, mens du med det andet tilbud kan få klimavenlig strøm til en variabel pris, der styres af her-og-nu-prisen på elbørsen. 

Vælger du denne pakke, kommer du til at betale her-og-nu-prisen + 0,25 kroner pr. kWh, hvilket er et relativt fornuftigt prisniveau, men dog på ingen måde det laveste på markedet. 

Fordele

Fint ry på Trustpilot

Fokus på at levere klimavenlig strøm

Tilbyder strøm til både en variabel og fast pris

Ulemper

Ikke den laveste pris på markedet

Hjemmesiden kunne godt være bedre

Er du sikker på, at Den Glade Eltavle er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Den Glade Eltavle er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Nogenlunde kundeservice-afdeling

Hvis du som nuværende eller potentiel kunde hos Den Glade Eltavle får brug for assistance af kundeservice, kan du kontakte denne afdeling via enten telefon eller mail.

På Den Glade Eltavles hjemmeside anbefales det, at du tager kontakt over mail, hvilket antyder, at der ikke sidder et helt hold klar ved telefonlinjerne til at assistere nødstedte kunder.

Det fremgår ikke nogen steder, i hvilke tidsrum telefonlinjerne har åbent, og vi må desværre sige, at det lidt er et generelt vækstpunkt for Den Glade Eltavle, at det halter lidt på det kommunikative plan.

Hvis du tager kontakt til kundeservice via mail, kan du forvente svar i løbet af 24 timer, hvilket egentlig er ok i de fleste situationer. 

Dog er 24 timer meget lang tid, hvis du står med et presserende problem, der helst skal løses her-og-nu.

Lille FAQ-sektion

Det kan sagtens være, at det slet ikke er nødvendigt for dig at kontakte kundeservice-afdelingen for at få løst den udfordring, du måtte have, hvilket skyldes, at Den Glade Eltavle flere steder på hjemmesiden besvarer en række hyppigt stillede spørgsmål.

En proaktiv kundeservice-indsats – som udarbejdelsen af en FAQ-sektion jo er – bifalder vi altid, da en sådan sektion kan spare både potentielle og nuværende kunder samt Den Glade Eltavles medarbejdere for meget tid og besvær. 

Ingen særlige medlemsfordele

En række elselskaber byder på eksklusive medlemsfordele, såsom rabatter til en masse butikker, mulighed for at deltage i spændende konkurrence samt rabatter på entrebilletter til diverse forlystelsesparker.

Desværre er Den Glade Eltavle ikke et af disse elselskaber

Hos Den Glade Eltavle er der nemlig ingen medlemsfordele udover det sædvanlige – i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt.

Et fornuftigt ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har Den Glade Eltavle modtaget over 40 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 3,8, hvilket svarer til ‘god’. 

Antallet af anmeldelser er ikke prangende, så det er et lidt spinkelt grundlag at vurdere Den Glade Eltavles omdømme på baggrund af. 

Hvor om alting er, så antyder Trustpilot-scoren, at kunderne overvejende er tilfredse med den indsats, som Den Glade Eltavle yder.

I de kommende afsnit dykker vi ned, hvad Den Glade Eltavle henholdsvis roses og kritiseres for på Trustpilot.

Hvad roses Den Glade Eltavle for?

Den ros, der er gennemgående i de fleste positivt stemte anmeldelser, vedrører kundeservice-indsatsen. 

Flere Trustpilot-anmeldere fortæller, at de har fået al den hjælp, de har haft brug for, og at kundeservice var dejligt vakse og handlekraftige.

Derudover roses oprettelsesprocessen af en række Trustpilot-anmeldere. Ifølge disse er det både yderst let og hurtigt at oprette sig hos Den Glade Eltavle.  

Hvad kritiseres Den Glade Eltavle for?

Hvis vi bevæger os videre til den mindre sjove del og isolerer de negativt stemte anmeldelser, kan vi se, at den kritik, der hyppigst bemærkes, vedrører kundeservice samt uforståeligt høje priser. 

Flere Trustpilot-anmeldere bemærker i frustration, at de føler sig vildledt i salgsprocessen efter at have modtaget markant højere regninger, end de havde forventet. 

Derudover beskyldes Den Glade Eltavle af flere for at gøre et ihærdigt forsøg på at få slettet negative anmeldelser på falske præmisser. 

Efter sigende hævder Den Glade Eltavle, at mange af de negativt stemte anmeldelser er skrevet af mennesker, der ikke er kunder i butikken, men dette perspektiv udfordres af de samme mennesker, der vælger at gå i clinch med Den Glade Eltavle og fastholde, at de negative beretninger har rod i virkeligheden.

Fornuftige alternativer til Den Glade Eltavle

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

God pris
3.7/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Kort opsummering

Den Glade Eltavle er et selskab, der først og fremmest fortjener ros for at gøre en indsats for klimaet. Derudover fortjener selskabet ros for at give kunderne valget mellem en fast eller variabel pris.

På langt de fleste områder, vi anser som vigtige for et elselskab, klarer Den Glade Eltavle sig ok, så du bliver formentlig nogenlunde tilfreds med Den Glade Eltavle som din el-leverandør, hvis du vælger at give dette elselskab chancen.

Dog vil vi appellere til, at du lige trækker håndbremsen og orienterer dig omkring, hvad markedet ellers kan byde på. I vores optik findes der nemlig en del elselskaber, der gør tingene endnu bedre end Den Glade Eltavle. 

Den glade eltavle logo
3.1/5

3,1/5

Den glade eltavle logo
3.1/5

3,1/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)