Spring til indhold

Anmeldelse af
Elektron

0
4/5
Miljøvenlighed
3.5/5
Kundeservice
5/5
Ry blandt forbrugerne
4.4/5
Medlemsfordele
1.5/5
Pris
2/5

Priser

Vest for Storebælt

Ukendt

Øst for Storebælt

Ukendt

Binding: 6 mdr. | Abonnement: 39 kr./md.

Abonnement: 39 kr./md.
Binding: 6 mdr. 

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Elektron

Elektron er et elselskab, der prioriterer at have et tæt forhold til deres forbrugere gennem god kommunikation og høj grad af gennemsigtighed.

På baggrund af varierende elpriser og et marked med stor kompleksitet har Elektron vurderet, at danskerne har brug for et elselskab, der taler lige ud af posen i et simpelt sprog og i kundernes øjenhøjde.

Deres hjemmeside må siges at efterleve disse principper. 

Den er rigtig simpel på overfladen – næsten for simpel til vores smag. I hvert fald kunne vi godt have tænkt os lidt flere oplysninger på den. 

Sidder man som potentielt ny kunde og overvejer at blive medlem, så er det nemlig lidt svært at finde frem til, hvad det egentlig er for et produkt, som Elektron tilbyder.

Til deres forsvar skal det i den sammenhæng siges, at de har masser af information liggende på deres hjemmeside, når man da først får gravet det frem. 

Derudover har de en ret så omfattende FAQ-side, hvor du kan finde svar på de fleste spørgsmål, og så har de sidst, men ikke mindst en fremragende kundeservice ifølge Trustpilot.

Indirekte grøn strøm

Det første, man mødes af på deres hjemmeside, er et brusende hav, der rammer en strand og ordene “Du er altid vores første prioritet – lige efter klimaet”. 

Men til trods for at de tydeligt ønsker at fremstå som et klimavenligt elselskab, så er det faktisk lidt svært at finde frem til, hvad deres grønne værdier udmønter sig i.

På FAQ-siden kan man finde spørgsmålet: “Hvordan kan jeg være sikker på, at min strøm er grøn?”, hvortil svaret lyder, at det kan du ikke. 

Som de selv skriver, så er de ikke i stand til at styre strømmen direkte fra vindmøllen hjem til dig. I stedet gør Elektron det, at de køber certifikater fra danske vindmøller svarende til dit årsforbrug.

Med en aftale hos Elektron er der altså ingen garanti for, at strømmen i dit hjem er klimavenlig. I stedet sørger din el-aftale for, at elnettet forsynes med en stor portion vindenergi, som kan bruges af hvem som helst. Strømmen i dit eget hjem bliver altså ikke grønnere, end den allerede er, men til gengæld er du med til at øge mængden af vindenergi, der transporteres via Danmarks elnet.

Hvilke el-aftaler udbyder Elektron?

Det er faktisk rigtig svært at sige, hvilke aftaler man kan få hos Elektron. 

Typisk er el-aftalerne noget af det første, man bliver mødt af, når man klikker sig ind på et elselskabs hjemmeside, men hos Elektron står der ikke umiddelbart noget om deres abonnementer – hverken med fast eller variabel pris.

Under fanen “Tilslut” bliver man heller ikke klogere. 

Derfor er man enten nødt ringe dem op på tlf. 92 10 10 10 eller skrive til deres kundeservice på adressen kundeservice@elektron.dk, hvis man ønsker indsigt i, hvilke pakker de p.t. udbyder. 

Fordele

Fremragende ry på Trustpilot

God og dygtig kundeservice

Omfattende FAQ-side

Fokus på vindenergi

Ulemper

Ingen medlemsfordele

Ingen garanti for grøn strøm

Er du sikker på, at Elektron er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Elektron er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Dygtig kundeservice-afdeling

Elektron har ry for at have en både kompetent og serviceminded kundeservice-afdeling med forståelse for kundens situation. Ligesom det ikke var muligt at finde frem til deres forskellige el-aftaler, så siger deres hjemmeside heller ikke noget om kundeservice-afdelingens åbningstider. Til gengæld kan du både træffe kundeservice-afdelingen via telefon og mail, alt afhængig af hvad der passer dig bedst.

Det er dog slet ikke sikkert, at det er nødvendigt for dig at ringe til Elektrons kundeservice for at få svar på dine spørgsmål. Ved at trykke på fanen “hjælp” i toppen af siden, kommer du nemlig videre til deres omfattende FAQ-sektion. 

Her kan du finde svar på de hyppigst stillede spørgsmål inden for følgende kategorier:

Ingen medlemsfordele

Er du på udkig efter et elselskab med interessante medlemsfordele, rungende rabatter eller andre former for bonusser, så er Elektron højst sandsynligt ikke noget for dig. 

Elektron fokuserer på at gøre deres produkt så simpelt og ukompliceret som muligt, og ud fra deres Trustpilot-anmeldelser må det antages, at al energi og ressourcer i stedet går til at optimere deres kundeservice og holde deres priser konkurrencedygtige.

Fordelen ved Elektron er til gengæld, at på trods af de ikke gør meget for at reklamere for deres produkter, så kan du finde alt, der er værd at vide om Elektron, på deres hjemmeside. 

Med elselskaber hænder det ellers af og til, at det kan være svært – hvis ikke umuligt – at finde frem til priser på forskellige gebyrer. Det er dog langt fra tilfældet hos Elektron

Hvis du scroller ned i bunden af Elektrons hjemmeside, så finder du bl.a. genveje til priser og eldeklaration. Ved at klikke på “Priser” finder du en liste over alle tænkelige priser – bl.a. også gebyrer og såkaldt øvrige priser, og ved at klikke på “Eldeklaration” bliver du sendt videre til en analyse af Elektrons anvendte energikilder. 

De forsøger altså ikke at skjule noget – tværtimod.

Et fornuftigt ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har Elektron modtaget over 1.600 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 4,4, hvilket svarer til ‘fremragende’. 

Sagt med andre ord så er det en smal sag at konkludere, at langt størstedelen af Elektrons kunder er rigtig godt tilfredse med den service, som Elektron yder.

I de kommende afsnit dykker vi ned, hvad Elektron roses for af de glade kunder, og hvad Elektron kritiseres for af de knapt så glade af slagsen.

Hvad roses Elektron for?

I over halvdelen af alle Elektrons anmeldelser har kunderne givet fem stjerner. Isolerer man disse anmeldelser, så finder man hurtigt ud af, at kunderne synes rigtig godt om Elektrons kundeservice. 

Kundeservice-medarbejderne beskrives bl.a. som servicemindede, professionelle, hurtige og forstående. God og tilfredsstillende service lader til at være en gennemgående tendens, og i mange af anmeldelserne giver kunderne udtryk for, at de både føler, at de er blevet hørt, og samtidig også er blevet tilbudt en tilfredsstillende løsning på det problem, de henvendte sig om.

Derudover er det værd at bemærke, at flere af de positive anmeldelser endda kommer fra kunder, der har opsagt deres aftale hos Elektron. 

Her var der tale om kunder, der enten skulle flytte eller ønskede at samle alle deres abonnementer hos en anden udbyder. I den sammenhæng var der ingen dårlig service at spore – tværtimod. Flytningerne blev foretaget hurtigt, effektivt og med fuld forståelse for kundens ønsker.

Hvad kritiseres Elektron for?

Elektron får rigtig meget ros på Trustpilot, men for 13 % af samtlige anmeldelser gælder det, at disse er meget kritiske.

Lange telefonkøer til kundeservice og lange ventetider pr. mail er et tema, der går igen i de negative anmeldelser. I den forbindelse skal det dog nævnes, at langt de fleste af de negative anmeldelser af Elektrons kundeservice er skrevet omkring energikrisen, hvor ikke kun Elektron, men alle elselskaber havde svært ved at følge med til at besvare alle kundehenvendelser.

Fornuftige alternativer til Elektron

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

God pris
3.7/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Kort opsummering

Elektron er et elselskab, hvor god kundeservice lader til at være essensen bag hele foretagendet. I den forbindelse taler deres ‘fremragende’ status på Trustpilot for sig selv, og ser man på de specifikke anmeldelser, så er der rigtig meget positivitet at spore – både fra nye og gamle kunder.

På deres hjemmesides forside påstår de, at de prioriterer klimaet højere end deres kunder, men med en kundeservice på så højt et niveau, så er det ganske simpelt svært at leve op til sådan en udmelding. Dog yder de også en fornuftig indsats på det klimamæssige område.

Alt i alt så er Elektron et troværdigt elselskab, der oprigtigt forsøger at gøre livet så overskueligt som muligt for deres kunder. På deres hjemmeside kan man læse om deres kundeservice-værdier om aldrig at tale ned til kunder og at møde dem med fuld forståelse for deres situation. I den forbindelse må man ganske enkelt tage hatten af for Elektron, da deres anmeldelser viser, at det helt oprigtigt er sådan, de driver deres forretning.

Som tidligere nævnt er det lidt interessant, at det faktisk er svært – hvis ikke umuligt – at finde frem til deres el-aftaler og få indblik i, om de har faste eller variable priser osv. I stedet bliver du nok nødt til enten at ringe til dem eller sende dem en e-mail, men til gengæld så siger statistikkerne jo, at du er så godt som garanteret en ordentlig behandling og en hyggelig samtale.

Elektron logo
3.3/5

3,3/5

Elektron logo
3.3/5

3,3/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)