Spring til indhold

Anmeldelse af
Ewii

Ewii screenshot
0
3.6/5
Miljøvenlighed
4/5
Kundeservice
4/5
Ry blandt forbrugerne
4/5
Medlemsfordele
2.5/5
Pris
3.5/5

Priser

Vest for Storebælt

2,22

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,65

kr./kWh.

Binding: Ingen. | Abonnement: 29 kr./md.

Abonnement: 29 kr./md.
Binding: Ingen.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Ewii

EWII er ikke blot et elselskab. Hos EWII kan du nemlig også få vand, varmepumper, ladestandere og bredbånd. 

Hos Eltjek24.dk er vi dog primært interesserede i strøm, hvorfor vi i vores anmeldelse af EWII vil have fokus på virksomhedens indsats som el-leverandør.

Fokus på grøn energi og teknologi

Hos EWII er et stort fokuspunkt at bidrage til en renere planet. At EWII har dette ønske kommer til udtryk på flere forskellige områder, blandt andet i form af deres el-produkter. 

På nuværende tidspunkt er der fire forskellige løsninger at vælge imellem, og én ting, som alle løsninger har tilfælles, er, at den strøm, man som kunde får ved en given løsning, er grøn, hvilket betyder, at strømmen er produceret via bæredygtige energikilder.

Mange år på bagen

EWII, hvis hovedkvarter i dag befinder sig i Trekantsområdet, har rigtig mange år på bagen – mere end 150 for at blive konkret.

Selvom EWII må siges at være oppe i årene, er virksomheden hverken blevet gammeldags eller bagstræberisk med tiden. EWII er nemlig stadigvæk yderst nysgerrig på verden og voldsomt interesseret i morgendagens løsninger på nogle af de udfordringer, som verden står overfor.

Fordele

Fornuftigt ry på Trustpilot

Fokus på grøn energi

Erfaren virksomhed

Tilbyder strøm til både en fast og variabel pris

Ulemper

Ikke den laveste pris på markedet

Er du sikker på, at Ewii er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Ewii er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Hæderlig kundeservice-indsats

Hos EWII kan du – både som potentiel og nuværende kunde – komme i telefonisk kontakt med kundeservice alle hverdage i et tidsrum på seks-syv timer.

Ønsker du vejledning over mail i stedet for via telefon, kan dette naturligvis også lade sig gøre hos EWII.

Flot proaktiv kundeservice-indsats

Det er dog langt fra sikkert, at det er nødvendigt for dig at kontakte EWIIs kundeservice for at få svar på dine spørgsmål, og det skyldes, at EWII har ydet en rigtig stor proaktiv kundeservice-indsats, hvilket særligt kommer til udtryk i form af en yderst gennemarbejdet FAQ-side, hvor de hyppigst stillede spørgsmål besvares på en letforståelig og overskuelig måde.

I vores øjne er der ikke mange andre elselskaber med en lige så flot og udtømmende FAQ-sektion som EWII, så den sektion skal EWII naturligvis have en masse ros for at have kreeret!

Ingen medlemsfordele udover det sædvanlige

Nogle elselskaber byder på ekstraordinære medlemsfordele såsom rabatter til en masse butikker, mulighed for at deltage i spændende konkurrencer eller rabat på entreen hos mange forlystelsesparker.

Den slags medlemsfordele forkæles EWIIs kunder desværre med.

Det betyder dog ikke, at du som kunde hos EWII ikke har nogen medlemsfordele, for det har du bestemt. Medlemsfordelene hos EWII er bare stærkt knyttet til el-verdenen.

Med henblik på at overskueliggøre hvilke medlemsfordele EWII byder på, har vi samlet de – i vores øjne – største af slagsen i punktform herunder:

 • Altid grøn strøm
 • Ingen binding eller skjulte gebyrer
 • Mulighed for at følge ens elforbrug døgnet rundt
 • Mulighed for rådgivning til energioptimering.

Et fornuftigt ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har EWII modtaget mere end 2200 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 3,8, hvilket svarer til ‘god’. 

Dermed er det vist ikke helt forkert at konkludere, at størstedelen af EWIIs kunder er ganske fint tilfredse med den service, som EWII yder.

I de kommende afsnit kigger vi nærmere på, hvad EWII henholdsvis roses og kritiseres for af Trustpilot-anmelderne.

Hvad roses EWII for?

Isolerer man de mest positivt stemte Trustpilot-anmeldelser, vil man se, at den ros, der er gennemgående i mange af disse, i høj grad omhandler EWIIs serviceniveau, der af flere anmeldere beskrives som yderst højt.

Derudover roser en række anmeldere EWIIs betalingsmodel, der fungerer på en sådan måde, at man betaler en gang månedligt og kun for den strøm, man har brugt. 

Flere anmeldere udtrykker også tilfredshed med det generelle prisniveau på strømmen hos EWII, hvilket vi egentlig godt forstår. 

Selvom EWII ikke er den billigste el-leverandør på markedet, er deres priser nemlig i den grad konkurrencedygtige.

Hvad kritiseres EWII for?

Selvom størstedelen af anmeldelserne på EWIIs Trustpilot-side er positive, er der dog også en række negative hist og pist. Isoleres disse, kan man se, at mange af disse skyldes uoverensstemmelser mellem EWII og nogle forbrugere omkring, hvilke beløb der skal betales for el, og hvorfor beløbet skal betales.

Derudover er der nogle enkelte Trustpilot-anmeldere, der skyder med skarpt efter kundeservice-personalet, som de betegner som uhøfligt og uhjælpsomt.

Ydermere er der en række anmeldere, der brokker sig over, at det unødvendigt vanskeligt at komme ud af en aftale med EWII. 

Fornuftige alternativer til EWII

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

God pris
3.7/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Kort opsummering

EWII er et rigtig fornuftigt elselskab, der performer ganske fint i forhold til følgende parametre:

 • Miljøvenlighed
 • Kundeservice
 • Ry blandt forbrugerne
 • Pris.

Ovenstående er for langt de fleste mennesker de klart vigtigste parametre, når de skal vælge et nyt elselskab, og derfor forestiller vi os da heller ikke, at du vil fortryde dit valg, hvis du peger på EWII som din kommende el-leverandør.

Dog må vi konstatere, at vi har givet nogle få konkurrenter endnu bedre karakterer end EWII, hvilket blandt andet skyldes, at disse konkurrenter også leverer på et ekstraordinært højt niveau, når det kommer til parameteret ‘medlemsfordele’. Et parameter, hvor indenfor EWII ikke udmærkede sig i særlig grad. 

Det er dog langt fra sikkert, at eksklusive medlemsfordele er af særligt høj betydning for dig. Hvis ikke, så er EWII ikke noget tosset valg som kommende elselskab.

Ewii logo 300x150
3.6/5

3,6/5

Ewii logo 300x150
3.6/5

3,6/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

 1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

 2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

  Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

 3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


  Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)