Spring til indhold

Anmeldelse af
Greenbow

Greenbow screenshot

Vores vurdering

0
3.4/5
Miljøvenlighed
3/5
Kundeservice
4/5
Ry blandt forbrugerne
4.5/5
Medlemsfordele
2/5
Pris
3/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

Prisestimaterne refererer til eludbyderens billigste
strømprodukt ved et årligt forbrug på 4000 kWh.

Vest for Storebælt

2,17

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,69

kr./kWh.

Binding: Ingen. | Abonnement: 39 kr./md.

Abonnement: 39 kr./md.
Binding: Ingen.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Greenbow

Greenbow logo

Greenbow er et relativt nyt elselskab. På elselskabets dåbsattest står der nemlig 2022, hvorfor langt de fleste af Greenbows konkurrenter har væsentlig flere års erfaring, end Greenbow har.

Heldigvis behøver ‘nyt’ ikke at betyde ‘dårligt’, hvilket Greenbow er et godt eksempel på. 

Som elselskab til den almene forbruger leverer Greenbow nemlig på et hæderligt niveau, mens elselskabet leverer på et ekstraordinært højt niveau til de forbrugere, som ejer en elbil.

Attraktiv pakke til elbilejere

Greenbow er på relativt kort tid blevet en ganske populær leverandør af ladebokse til private, og hvis du ejer en elbil, synes vi i den grad også, at du bør overveje Greenbow som dit næste elselskab – særligt hvis du samtidigt er på udkig efter en ladeløsning til privaten

Bestiller du en ladeløsning via Greenbow, samtidig med at du peger på dem som dit næste elselskab, vil du blive begunstiget af strømpriser så lave,  at stort set ingen andre elselskaber vil kunne matche disse.

Sagen er nemlig den, at du slipper for både strømtillæg og at skulle betale noget som helst i elselskabs-abonnement ved ovenstående løsning.

Til gengæld skal du betale 99 kroner pr. måned i ladeabonnement, såfremt du køber din kommende ladeboks via Greenbow. Nøjes du med at låne ladeboksen, vil ladeabonnement-satsen være 198 kroner pr. måned. 

Hvad med dem, der hverken ønsker at købe eller leje en ladeboks?

Selvom du ikke er elbilejer, kan du sagtens vælge Greenbow som dit næste elselskab. I så fald vil aftalens vilkår dog ikke være helt så økonomisk gunstige, som hvis du var elbilejer.

Som almen kunde hos Greenbow vil der nemlig være en abonnement-sats på 39 kroner månedligt, hvilket er i den høje ende. Til gengæld vil der ikke været nogen strømtillægssats pr. kWh at forholde sig til. Som kunde hos Greenbow får du nemlig altid din strøm til indkøbspris, hvis du vælger den billigste strømpakke.

Dog vil der være en række uundgåelige udgifter, du ikke kommer udenom.  Udgifter, som enhver strømforbruger i Danmark vil hænge på uanset valg af elselskab og strømpakke. Det være sig blandt andet transportudgifter samt elafgift. 

Mulighed for at tilkøbe grøn strøm

Hvis du vælger den billigste strømpakke hos Greenbow, er der ingen garanti for, at den strøm, du køber, vil være grøn. 

Du kan dog – hvis dette er af stor vigtighed for dig – vælge en klimavenlig strømpakke hos Greenbow og på den måde bidrage til den grønne omstilling. 

Denne pakke er dog en anelse dyrere end den billigste. Din abonnement-sats vil være den samme – altså 39 kroner pr. måned – men derudover vil der også være et strømtillæg på 14 øre pr. kWh, hvis du vælger den klimavenlige strømpakke frem for den billigste strømpakke. 

Fordele

Attraktiv model for elbilejere

0 kroner i strømtillæg ved den billigste strømpakke

Flot ry på Trustpilot

Mulighed for at bidrage til den grønne omstilling

Ulemper

Lidt høj abonnement-sats

Ikke super mange medlemsfordele

Leverer fint på kundeservice-fronten

Hvis du ønsker at komme i kontakt med Greenbows kundeservice-afdeling, vil denne afdeling kunne træffes samtlige hverdage i tidsrummet 09:00-16:00, hvilket må siges at være hæderligt.

Du kan både ringe og skrive til afdelingen.

Det er dog langt fra sikkert, at det er nødvendigt for dig at kontakte afdelingen for at få svar på de spørgsmål, du måtte have, da Greenbow byder på en fornuftig FAQ-sektion, hvor de hyppigst stillede spørgsmål besvares i et letforståeligt sprog.

Herunder kan du se et eksempel på, hvilke emner relateret til temaet ‘el-aftale’, der afdækkes i FAQ-sektionen.

Fordele for elbilejere

Som almen strømforbruger er der ikke de vilde medlemsfordele at hente hos Greenbow. Det, der dufter mest af medlemsfordele, er, at du har mulighed for at slippe for at betale noget som helst i strømtillæg, at du har mulighed for at bidrage til den grønne omstilling, og at Greenbow – overodnet set – byder på yderst simple og overskuelige løsninger. 

Er du derimod elbilejer, er der en del medlemsfordele at hente via Greenbow.

En af disse fordele er, at du kan slippe for abonnement-satsen på 39 kroner månedligt. En anden fordel er, at du får adgang til +300.000 ladere i hele Europa. Derudover er en fordel, at dit ladeabonnement har en service- og refusionsaftale inkluderet i sig.

Rigtig fint ry på Trustpilot

I skrivende stund har Greenbow modtaget over 30 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 4,7, hvilket svarer til ‘fremragende’.

Antallet er anmeldelser er i skrivende stund desværre ikke tårnhøjt. Til gengæld er alle hidtidige anmeldelser yderst positive, hvilket alt andet lige må siges at være et godt tegn. 

I det kommende afsnit dykker vi ned, hvad Greenbow konkret roses for af de glade kunder, der har anmeldt elselskabet på Trustpilot

Hvad roses Greenbow for?

Isolerer man de mest positivt stemte Trustpilot-anmeldelser, vil man se, at den ros, der er gennemgående, i høj grad omhandler den indsats, som Greenbows kundeservice-ansatte og ladeboks-montører leverer.

Flere beskriver kundeservice-personalet som værende både tålmodige, hjælpsomme og meget løsningsorienterede. 

Ligeledes bemærker flere Trustpilot-anmeldere, at Greenbow er ekstremt hurtige, når det kommer til at eksekvere på diverse opgaver.

Kort opsummering

Som elbilejer er Greenbow et rigtig, rigtig fornuftigt valg af elselskab, og langt henad vejen profilerer Greenbow sig dog også som værende et elselskab for elbilejere.

Som tidligere bemærket kan du dog også sagtens tilmelde dig Greenbow, selvom du ikke måtte eje en elbil, og også for den type kunder leverer Greenbow på et hæderligt niveau.

Eksempelvis er der nemlig hverken en finger at sætte på kundeservice-indsatsen eller gennemsigtigheden. 

Dog kunne Greenbows virksomhedsprofil godt have været endnu grønnere, hvis du spørger os. Derudover må Greenbow også se sig slået på parameteret ‘pris’ af en række af de billigste elselskaber på markedet. Når det er sagt, så findes der bestemt også elselskaber, der er dyrere end Greenbow. 

Som du kan fornemme, er der altså både noget, der taler for, og nogle få ting, der taler imod Greenbow. Er du elbilejer, synes vi dog, at det er en no-brainer, for så er plusserne ved Greenbow altså markant flere og mere tungtvejende end minusserne.

Greenbow logo 300x150
3.8/5

3,8/5

Greenbow logo 300x150
3.8/5

3,8/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing.

Med andre ord betyder det, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende tilmelder sig et af de elselskaber eller en af de ladeløsningsudbydere, vi fremhæver.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at nævne, at vi altid vurderer og anmelder et elselskab, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde. Ligeledes er det værd at bemærke, at vi promoverer en del elselskaber samt ladeløsningsudbydere, som vi endnu ikke har kommercielle aftaler med, fordi vi mener, at det er i forbrugerens interesse, at denne præsenteres for disse elselskaber samt ladeløsninger.

Ydermere er det også værd at nævne, at en række af de elselskaber, vi rent faktisk har kommercielle aftaler med, ikke optræder på vores oversigter over de bedste, billigste eller grønneste elselskaber, da vi ikke mener, at de pågældende elselskaber gør det tilstrækkeligt godt inden for de parametre, vi bedømmer med afsæt i. 

Sagt på en anden måde: Bare fordi et elselskab eller en ladeløsningsudbyder har et affiliate-program, er dette ikke ensbetydende med, at elselskabet/ladeløsningsudbyderen automatisk er sikret promovering hos os.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Det er ingen hemmelighed, at vi forsøger at etablere kommercielle aftaler med så mange elselskaber samt ladeløsningsudbydere som muligt.

På nuværende tidspunkt har vi kommercielle aftaler med følgende elselskaber samt ladeløsningsudbydere: NRGi, AURA, Nettopower, Energi+, Modstrøm, OK, Vest Energi, Norlys, Gasel, Kärnful Energi, Velkommen, EnergiFyn, b.energy, Energidrift, Greenbow, go’energi, LOAD, Zapp Mobility, Power Fuel, Wattoo, El & VVS, Proshop og iWatt.