Spring til indhold

Anmeldelse af
Grøn Elforsyning

0
4.1/5
Miljøvenlighed
5/5
Kundeservice
5/5
Ry blandt forbrugerne
4.5/5
Medlemsfordele
2/5
Pris
4/5

Priser

Vest for Storebælt

2,18

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,61

kr./kWh.

Binding: 6 mdr. | Abonnement: 1 kr. pr. dag

Abonnement: 1 kr./dag.
Binding: 6 mdr. 

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Grøn Elforsyning

Grøn-elforsyning logo

Grøn Elforsyning er et klimavenligt elselskab med et mål om at gøre det så nemt og bekymringsfrit som muligt at vælge grøn energi. Al deres strøm kommer fra certificerede grønne energikilder, og de tilbyder kun én strømpakke, sådan så du ikke behøver at bruge tid på at holde fordele og ulemper ved forskellige aftaler op imod hinanden.

Grøn Elforsyning er ikke blot et klimavenligt elselskab. Det er også et yderst prisvenligt elselskab. Hos dem er der nemlig ikke noget strømtillæg pr. kWh, hvilket der ellers er hos de fleste af deres konkurrenter. 

Vælger du Grøn Elforsyning som dit næste elselskab, vil din eneste udgift til din el-leverandør – foruden den rene strømpris, transportudgifter, moms og en række andre uundgåelige tariffer – derfor blot være 1 krone dagligt, som skal betales i abonnementsgebyr.

El og naturgas til en konkurrencedygtig pris

Hos Grøn Elforsyning kan du samle din el og naturgas og få en konkurrencedygtig pris. Uanset om det gælder elektricitet eller naturgas, så får du en variabel aftale med time for time-afregning, 100 % klimakompensation og en skarp pris.

Med Grøn Elforsyning kan du lade din udbyder om alt det praktiske og slippe for unødvendige bekymringer. Skulle du alligevel blive nysgerrig, så kan du følge med i dit forbrug på deres selvbetjeningsside.

Fordele

Stærke bedømmelser på Trustpilot

Grøn strøm fra solceller, vindmølleparker mm.

Dygtig kundeservice

Simpel el-aftale uden skjulte gebyrer

Mulighed for samlet el- og naturgasaftale

Ulemper

Ingen ekstraordinære medlemsfordele

Ikke muligt at ringe til deres kundeservice

Er du sikker på, at Grøn Elforsyning er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Grøn Elforsyning er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Effektiv kundeservice-afdeling

Grøn Elforsyning er et ret så nyt selskab, der kom til verden så sent som i 2021. Men på trods af en kort levealder så har Grøn Elforsyning faktisk en rigtig positiv tilfredshedsrate blandt deres kunder.

Deres kundeservice fungerer på den måde, at du skriver til dem, og så ringer de dig op. På den måde slipper du for at sidde i kø og vente på, at det bliver din tur, og så længe du skriver til dem senest kl. 14:00, så får du en medarbejder i øret samme dag. 

Skulle det passe dig dårligt at blive ringet op, så har du også mulighed for at benytte deres FAQ-sektion. Her kan du vælge mellem 5 kategorier, hvorefter du så sendes videre til en side med spørgsmål og svar inddelt i overskuelige underkategorier.

Grøn Elforsynings FAQ-sektion giver svar på de oftest stillede spørgsmål inden for følgende overkategorier:

Grønt og billigt men ellers ingen medlemsfordele

Grøn Elforsyning har fokus på at give dig en billig og overskuelig aftale, og derfor er der ganske simpelt også skåret ind til benet i forhold til medlemsfordele. Derfor er Grøn Elforsyning mest af alt et elselskab for dig, der – foruden lave priser, simple aftaler og god kundeservice – prioriterer grøn energi.

Elselskabet investerer nemlig i klimaprojekter og gør udelukkende brug af grøn strøm, og derudover sørger de også for, at din oprettelse har en grøn indvirkning. For hver ny kunde planter Grøn Elforsyning nemlig et Mangrovetræ – en træsort der absorberer 5 gange mere CO2 end andre træer.

Rigtig fint ry på Trustpilot

I skrivende stund har Grøn Elforsyning en samlet score på 4,5, hvilket svarer til ‘fremragende’. 

En vurdering, der tager afsæt i mere end 250 anmeldelser.

I de følgende afsnit dykker vi ned i anmeldelserne og ser nærmere på, hvad Grøn Elforsynings glade kunder roser dem for, og hvad de knap så glade kunder kritiserer dem for.

Hvad roses Grøn Elforsyning for?

Isolerer man de mest positivt stemte Trustpilot-anmeldelser, vil man se, at den gennemgående ros i høj grad er rettet mod Grøn Elforsynings kundeservice. Deres medarbejdere beskrives som behagelige, venlige, pålidelige og troværdige.

Derudover påpeger flere Trustpilot-brugere også, at de havde en dygtig medarbejder i røret. Flere af brugerne har givet udtryk for, at den medarbejder, de havde i røret, var velinformeret, effektiv, tydelig, og at vedkommende generelt ydede en god service.

Ydermere roses Grøn Elforsyning også af kunder, der er skiftet til dem fra andre elselskaber. Anmeldelserne peger på, at kunder af Grøn Elforsyning er glade for, at de valgte at skifte over til dem, og at Grøn Elforsynings både strømaftaler og kundeservice lever op til forventningerne.

Hvad kritiseres Grøn Elforsyning for?

Som deres score på Trustpilot indikerer, så er der generelt stor tilfredshed blandt kundernes anmeldelser. Når det kommer til de negative af slagsen, så er der langt mellem snapsene, og ud fra Grøn Elforsynings udlægning af de uheldige situationer, så tyder det på, at den negative omtale ofte skyldes misforståelser og subjektive holdninger.

De fleste af de negative anmeldelser er rigtig korte og ubegrundede. Der er bl.a. påstande om, at Grøn Elforsyning er utroværdige, og at man skal holde sig fra dem, men så længe kritikken ikke begrundes, så er det svært at forholde sig til.

Andre negative anmeldelser omhandler misforståelser omkring el-aftalerne. Kunderne hævder, at de er blevet bedt om at betale regninger, som de ikke vil anerkende, og der lader til at have været lidt forvirring omkring dato for overflytning og afmelding. Disse klager slutter dog typisk med, at kunderne får hjælp af en dygtig medarbejder, der løser problemet for dem, og at kunderne får tilbagebetaling for de regninger, som de modvilligt har betalt. 

Grøn Elforsynings høje score på Trustpilot skyldes til dels, at mængden af deciderede negative anmeldelser er utroligt lille. I de fleste tilfælde har en kunde haft en negativ oplevelse, hvorefter en medarbejder formår at løse problemet. Som flere af kunderne selv forklarer det, så ville de oprindeligt kun have givet en enkelt stjerne, men grundet Grøn Elforsynings dygtige medarbejdere valgte de i stedet at give 3 stjerner.

Kort opsummering

I bund og grund fremstår Grøn Elforsyning som et troværdigt elselskab, hvis mål er at gøre det så nemt og billigt som muligt at få en grøn energiaftale, og ud fra deres overvejende positive anmeldelser er det gevaldigt svært at finde hår i suppen.

Deres løfter om overskuelige aftaler og prispressede regninger stemmer fint overens med kundernes oplevelser, og dertil får deres kundeservice også masser af ros med på vejen – endda også fra deres lettere utilfredse kunder. 

Er du på udkig efter et elselskab med lækre, lokkende medlemsfordele, så er der dog så ikke meget at komme efter ved at skifte til Grøn Elforsyning. For hver ny kunde planter de et mangrovetræ, og på den måde er din el-aftale med til at mindske dit CO2-fodaftryk. Men derudover er deres sæk med frynsegoder sådan set tom.

Én ting er, at Grøn Elforsyning ikke har et bugnende katalog af medlemsfordele. Men på den anden side kan man også se det sådan, at medlemsfordelene ganske enkelt er sparet væk for at give dig en billigere aftale. 

Grøn Elforsyning tilbyder en grøn el-aftale, hvor al unødvendig indmad er skåret fra, sådan så du får en både billig og gennemsigtig aftale. Skulle der mod forventning opstå problemer, så viser historikken, at Grøn Elforsynings kundeservice nok skal få styr på situationen.

Søger du en mere etableret el-udbyder med en mere ambitiøs tilgang til den grønne omstilling, så findes der en række elselskaber, der gør endnu mere for klimaet end Grøn Elforsyning. Med Grøn Elforsyning får du dog indiskutabelt en simpel aftale, der både er grøn, billig og ligetil. 

Grøn-elforsyning logo
4.1/5

4,1/5

Grøn-elforsyning logo
4.1/5

4,1/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)