Spring til indhold

Anmeldelse af
Jysk Energi

Jysk Energi Screenshot
0
3.8/5
Miljøvenlighed
4/5
Kundeservice
5/5
Ry blandt forbrugerne
4.5/5
Medlemsfordele
2/5
Pris
3.5/5

Priser

Vest for Storebælt

2,18

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,61

kr./kWh.

Binding: Ingen. | Abonnement: 39 kr./md.

Abonnement: 39 kr./md.
Binding: Ingen. 

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Jysk Energi

Jysk Energi logo 300x150

Jysk Energi er et elselskab med en lang historie. Selskabets rødder kan nemlig dateres helt tilbage til 1923. 

Siden dengang har selskabet været på forbrugernes hænder, hvilket betyder, at ejerskabet er fordelt mellem rigtig mange andelshavere. Disse har formået at skabe en rigtig stærk energikoncern beliggende i det vestlige Danmark. En energikoncern, der har spillet en markant rolle i forhold til udviklingen af samfundet. 

Mere end blot strøm

Da Jysk Energi blev stiftet, var selskabet 100 % en energivirksomhed. Sådan er det ikke længere. I dag er ‘bredbånd’ nemlig også blevet en del af produktporteføljen. 

Hos Eltjek24.dk har vi dog fokus på strøm, hvorfor vi i vores anmeldelse af Jysk Energi primært vil fokusere på selskabets formåen som el-leverandør.

Vælg mellem variabel og fast pris

Hos Jysk Energi finder du både en strømpakke med variabel pris og en strømpakke med fast pris. 

Hvis du er typen, der forsøger at tilrettelægge din strømforbrug efter, hvornår markedsprisen er lavest, bør du naturligvis vælge strømpakken med variabel pris, mens fast pris-strømpakken er det oplagte valg for dig, der sover bedst om natten med kenskab til din kWh-pris. En pris, der dog ikke er mere fast, end at den justeres fire gange årligt. 

På nuværende tidspunkt lyder vilkårene for strømpakken med variabel pris således:

 • Intet spottillæg 
 • 39 kroner månedligt i abonnement. 

Disse vilkår er nogenlunde fornuftige. Særligt hvis dit forbrug er meget højt, er Jysk Energi blandt de billigste el-leverandører på markedet. Er dit forbrug derimod ikke synderligt højt, findes der en del elselskaber med strømpakker, der i et økonomisk perspektiv er endnu mere attraktive end Jysk Energis.

Hvis du ønsker, at din strøm skal være klimavenlig, kan dette lade sig gøre for et klimatillæg på 7,5 øre pr. kWh. Med andre ord betyder dette altså, at Jysk Energis billigste strømprodukt ikke kan siges at være i den grønne afdeling.

Fordele

Ekstremt flot ry på Trustpilot

Simpelt og overskueligt

Fornuftige priser for dem med et højt forbrug

Få gavekort ved at henvise andre til Jysk Energi

Ulemper

Er dit forbrug lavt, findes der en del billigere elselskaber

Byder ikke på nogen ekstraordinære medlemsfordele

Er du sikker på, at Jysk Energi er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Jysk Energi er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Ikke meget at udsætte på kundeservice-indsatsen

Der er ikke meget at udsætte på Jysk Energis kundeservice-indsats. Har du udfordringer eller spørgsmål, vil du kunne kontakte Jysk Energi via mail eller telefon.

Kundeservicelinjerne er åbne i otte timer de fleste hverdage, hvilket man ingen måde kan klage over.

Derudover kan man ej heller klage over det proaktive kundeservice-arbejde, som Jysk Energi har udført i form af deres fine FAQ-sektion, som du finder, hvis du scroller lidt ned på kundeservice-siden. 

I denne sektion besvares de hyppigst stillede spørgsmål inden for blandt andet følgende emner: Forbrug, pris, grøn strøm og elbil.

Langt de fleste elselskaber har kreeret en FAQ-sektion, men det er de færreste, der har kreeret en, der er lige så imponerende og udtømmende som Jysk Energis. Derfor kvitterer vi med et: Super godt arbejde, Jysk Energi!

Ingen ekstraordinære medlemsfordele

Nogle elselskaber byder på medlemsfordele udover det sædvanlige. Det være sig blandt andet rabatter til en masse butikker, billige forsikringer samt rabatter til diverse forlystelsesparker.

Hos Jysk Energi forkæles kunderne desværre ikke med nogen ekstraordinære medlemsfordele. 

Dette betyder dog ikke, at Jysk Energi ikke lokker med nogen medlemsfordele overhovedet, for det gør elselskabet. Fordelene er bare ikke i kategorien ekstraordinære. 

Herunder følger en oversigt over de – i vores øjne – største medlemsfordele, Jysk Energi byder på:

 • Mulighed for grøn strøm
 • Mulighed for at vælge mellem fast og variabel pris
 • Adgang til en yderst kompetent kundeservice-afdeling.

Foruden ovenstående er der yderligere et forhold, der er værd at fremhæve, når vi taler medlemsfordele, og at det er, at Jysk Energi opererer med en henvisningsbonus-model. 

Dette betyder, at du kan opnå en belønning, hvis du evner at lokke venner eller bekendte til at skifte til Jysk Energi. Via knappen herunder kan du læse nærmere om, hvad belønningen er lige nu, og hvordan henvisningen skal foregå for, at du sikrer dig ret til belønningen.

Voldsomt flot ry på Trustpilot

I skrivende stund har Jysk Energi modtaget over 540 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 4,7, hvilket svarer til ‘fremragende’. 

Dermed er det vist ikke helt forkert at konkludere, at langt størstedelen af Jysk Energis kunder er meget tilfredse med den service, som elselskabet yder.

I de kommende afsnit dykker vi ned i, hvad Trustpilot-anmelderne henholdsvis roser og kritiserer Jysk Energi for.

Hvad roses Jysk Energi for?

Jysk Energi roses af rigtig mange Trustpilot-anmeldere for elselskabets serviceniveau, og flere anmeldere betegner en række kundeservice-folk som høflige, behagelige og meget kompetente.

Derudover bemærker en række anmeldere, at ventetiden på at komme igennem til kundeservice er dejligt kort. Noget, der på ingen måde er givet hos et elselskab. Vi har nemlig set rigtig mange brokke sig over for lange ventetider i forhold til at trænge igennem til kundeservice hos en række af konkurrenterne.

Hvad kritiseres Jysk Energi for?

Når man har en så flot samlet Trustpilot-score, som Jysk Energi har, skyldes det naturligvis, at langt størstedelen af anmeldelserne er yderst positive. Derfor skal den kritik, vi fremhæver i de næste afsnit tages med et gran salt. Denne er nemlig blot et udtryk for ganske få menneskers mening.

Hvorom alting er, så vedrører den gennemgående kritik i de mest negativt stemte anmeldelser, høje gebyrer og udfordringer i forhold til udmeldelse. Nogle få brokker sig nemlig over en række efteropkrævninger efter udmeldelse, som de ikke helt forstår. I hvert fald forstår de ikke, at efteropkrævningerne er så høje, som tilfældet er.

Derudover er der nogle ganske få, der skyder med skarpt mod kundeservice-personalet, som de kalder for arrogante og nedladende. Som sagt skal du næppe lægge alverden i den kritik. Slet ikke med tanke på, hvor meget ros kundeservice-afdelingen ellers får på Trustpilot. 

Fornuftige alternativer til Jysk Energi

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

God pris
3.7/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Kort opsummering

Langt henad vejen er vi ganske begejstrede for Jysk Energi, hvilket blandt andet skyldes, at elselskabet har en nogelunde grøn profil, udbyder nogle fine strømpakker samt har en rigtig fin kundeservice-afdeling.

Ovenstående er essentielt for et godt elselskab og sandsynligvis også afgørende for, at Jysk Energis omdømme på Trustpilot er så godt, som tilfældet er.

Hvis vi skal kritisere Jysk Energi for noget som helst, så er det, at nogle af konkurrenterne byder på endnu skarpere priser til forbrugere med et lavt strømforbrug, og at en række konkurrenter lokker med endnu mere interessante medlemsfordele, end Jysk Energi gør. 

Hvis eksklusive medlemsfordele ikke prioriteres synderligt højt i din bog, er Jysk Energi dog et fortræffeligt valg af elselskab.

Jysk Energi logo 300x150
3.8/5

3,8/5

Jysk Energi logo 300x150
3.8/5

3,8/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

 1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

 2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

  Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

 3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


  Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)