Spring til indhold

Eltjek24.dk indeholder reklamelinks. Læs mere

Anmeldelse af
Kärnfull Energi

Vores vurdering

0
3.9/5
Miljøvenlighed
5/5
Kundeservice
4.5/5
Ry blandt forbrugerne
5/5
Medlemsfordele
3/5
Pris
2/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

Grøn baggrund til anmeldelser

Prisestimaterne refererer til eludbyderens billigste
strømprodukt ved et årligt forbrug på 4000 kWh.

Vest for Storebælt

2,09

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,37

kr./kWh.

Binding: Ingen. | Abonnement: 39 kr./md.

Abonnement: 39 kr./md.
Binding: Ingen.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Kärnfull Energi

Kärnfull Energi er et svensk, kernekraftbaseret energiselskab, hvis mål er at levere stabil elforsyning, bevare naturen og minimere samfundets CO2-udslip. Deres blanding af grøn og stabil el beror på, at 100 % af deres strøm kommer fra atomkraft. Modsat andre grønne energikilder er kernekraft nemlig en meget stabil kilde til el, der ikke påvirkes af vind og vejr, og som derfor ikke behøver supplement.

Med en el-aftale hos Kärnfull Energi får du en variabel pris, som følger indkøbsprisen på den nordiske elbørs. Den pris, du betaler, udgøres derfor af indkøbsprisen, men også nogle yderligere få ører, hvoraf nogle af disse ryger ned i Kärnfull Energis lommer, mens andre går til forskningsstøtte.

Kärnfull Energi har ingen skjulte gebyrer. Udover de normale gebyrer, som alle elselskaber er påtvunget, har Kärnfull Energi følgende afgifter:

 • Uden tilmelding til PBS/Betalingsservice koster hver manuel betaling 35 kr.
 • Hvis en regning ikke betales, pålægges et rykkergebyr på 100 kr. pr. rykker, når betalingsfristen er overskredet med mere end 10 dage. 
 • Hvis man efter to rykkere stadig ikke har betalt sin regning, sendes sagen til inkasso, og i så fald hæfter kunden selv for inkassofirmaets omkostninger til opkrævning.
 

Støtter innovation på kernekraftområdet

Kärnfull Energi er 100 % kernekraft – dels når det handler om den strøm, de leverer, men også hvad angår elselskabets identitet. 

De bakker stærkt op om internationale pro-atom samarbejder, og så har de også opfundet en model, som producerer innovationsstøtte pr. kWh. For at beslutte hvem der skal modtage deres økonomiske støtte, rådfører Kärnfull Energi sig hos et panel, der bl.a. består af eksperter, forskere og iværksættere.

Kärnfull Energis rådgivende panel består bl.a. af professorerne Christian Ekberg og Klara Insulander Björk fra Chalmers Tekniske Universitet, Harvard-professor og forfatter Steven Pinker, energi-entreprenørerne Eric Ingersoll og Caroline Cochran samt energiekspert Kirsty Gogan.

Kärnfull Next

Et andet initiativ, som Kärnfull Energi har sat i verden, er deres projektudviklingsvirksomhed Kärnfull Next. Her samarbejder de med GE Hitachi om at nytænke fossilfri elproduktion ved at udvikle atomenergi på mindre skala, som skal være med til at øge atomenergiens fleksibilitet og dermed fremme den grønne omstilling til et CO2-frit samfund.

Gennem deres samarbejde har de bl.a. opfundet deres små energifaciliteter kaldet Versatile Energy Hubs, der leverer grøn energi ved hjælp af små modulære reaktorer og elektrolyse.

Fordele

Fremragende ry på Trustpilot

100 % grøn kernekraft

Leverer financiel støtte til innovation og forskning

Initiativrigt elselskab med egen projektudvikling

Ulemper

Tilbyder kun el-aftale med variabel pris 

Er du sikker på, at Kärnfull er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Kärnfull er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Intet dårligt at sige om deres kundeservice-afdeling

Ser man på Kärnfull Energis profil på Trustpilot, så er dommen fra deres kunder, at kundeservice-afdelingen gør et fremragende job. 

På deres hjemmeside står der til gengæld ikke noget om deres kundeservice, men selvom de ikke gør noget forsøg på at fremhæve kvaliteten af deres kundeservice, så kan den jo sagtens være helt i orden.

Ligesom at Kärnfull Energi ikke skriver noget om deres kundeservice, så er det heller ikke muligt at finde frem til deres telefontider. Vi kan dog oplyse, at det er muligt at træffe dem på telefon og email, og derudover kan du også sende dem en besked, hvor du beder om at blive ringet op.

Det er dog slet ikke sikkert, at det er nødvendigt for dig at ringe til Kärnfull Energis kundeservice for at få svar på dine spørgsmål. På “Om”-siden kan du nemlig finde en stor FAQ-sektion i bunden med de oftest stillede spørgsmål som vist herunder. 

Klikker du på et spørgsmål, vil der dukke et ret så grundigt svar op.

Ingen medlemsfordele udover innovationsstøtte

Med en aftale hos Kärnfull Energi følger der ingen attraktive medlemsfordele med i handlen. Er du på udkig efter forskellige rabatter og bonusser, så er Kärnfull Energi derfor næppe noget for dig. 

For dem handler det i stedet om at forsyne Danmarks elnet med kernekraft fra Sverige, så vi kan nedbringe afhængigheden af fossile brændstoffer.

Er du selv fortaler for mere og bedre kernekraft, så giver det selvfølgelig god mening at få din strøm fra et elselskab, der både leverer 100 % kernekraft og støtter op om at udvikle og popularisere teknologien. 

Et fremragende ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har Kärnfull Energi modtaget lidt over 50 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 4,8, hvilket svarer til ‘fremragende’. 

Ganske vist er det få anmeldelser at konkludere noget ud fra, men dog er det værd at nævne, at hele 98 % af kunderne har givet Kärnfull Energi topkarakter.

I de kommende afsnit dykker vi ned i, hvad Kärnfull Energi roses for af de glade kunder, og hvad de kritiseres for af dem, der ikke er fuldt tilfredse.

Hvad roses Kärnfull Energi for?

Kärnfull Energi har hovedsageligt fået positivt stemte anmeldelser, og fælles for alle de kunder, der har givet Kärnfull Energi topkarakter, er, at de har oplevet en fornem service. 

De føler sig alle sammen rigtig godt behandlet af medarbejderne i Kärnfull Energis kundeservice-afdeling, og mange kunder roser medarbejdernes hjælpsomhed samt personlige og nærværende tilgang.

Flere af kunderne giver udtryk for, at hjemmesidens FAQ-sektion giver gode og tilfredsstillende svar. Når kunderne ikke kan bruge FAQ-sektionen til at svare på deres spørgsmål, og de er nødt til at ringe eller skrive til Kärnfull Energi, så får de altid hurtigt svar og en håndgribelig løsning på deres situation.

En del af kunderne skriver, at de er skiftet fra et andet elselskab, der ikke levede op til deres forventninger – hverken i forhold til el-aftale eller kundeservice, og i den sammenhæng virker de glade og tilfredse med at være skiftet til Kärnfull Energi.  

Hvad kritiseres Kärnfull Energi for?

Ud af alle Kärnfull Energis anmeldelser er der – i skrivende stund – kun en enkelt kunde, der ikke har givet topkarakter. Denne mindre tilfredse kunde har trods alt alligevel valgt at give dem fire stjerner, og derfor er det naturligvis svært at finde hårene i suppen, hvad angår forbrugerkritik af Kärnfull Energi.

Den mindre tilfredse kunde stod i den situationen, at han havde glemt at betale sin regning hos Kärnfull Energi. Han fortæller, at han hos andre elselskaber har stået i samme situation, hvor han så blev påkrævet en afgift for forsinket betaling på mindst 50 kr. Dette var dog ikke tilfældet hos Kärnfull Energi, og det virker han ganske tilfreds med. 

Kärnfull Energi er et ungt elselskab, og som kunde er man derfor nødt til at have det in mente, når man ser deres vurdering på Trustpilot. 

Alle deres kunder er rigtig tilfredse, men når der ikke er meget mere end 50 anmeldelser, så skal man måske tage det intet mindre end fremragende gennemsnit med et gran salt. Ikke desto mindre så tyder alt dog på, at Kärnfull Energi tilbyder en mere end acceptabel kundeoplevelse.

Fornuftige alternativer til Kärnfull

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Godt ry
3.9/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 29 kr./md.

Kort opsummering

Kärnfull Energi er et elselskab, der udelukkende tilbyder strøm fra kernekraft, og i det hele taget er der tale om en virksomhed med en kæmpestor passion for kernekraft. 

Med en el-aftale hos Kärnfull Energi får du ingen attraktive medlemsfordele i form af rabatter og bonusser, men til gengæld går en lille procentdel af din regning direkte til innovation og forskning i kernekraft.

Kärnfull Energi støtter ikke bare andre, der søger at fremme kernekraft i samfundet – de spiller også selv en aktiv rolle. I søstervirksomheden Kärnfull Next forsøger de at øge atomenergiens potentiale ved at udvikle alternative energikilder til privat brug.

Har du ikke selv en større passion for kernekraft samt et ønske om at fremme forskning på området, så er det stadig værd at overveje Kärnfull Energi som dit nye elselskab udelukkende på baggrund af elselskabets kundeservice-indsats. 

Ganske vist er de et ungt elselskab, som ikke har modtaget uhørt mange anmeldelser på Trustpilot, men ud fra de anmeldelser, de trods alt har skrabet sammen, så peger alt på, at Kärnfull Energi vægter deres kunders tilfredshed meget højt. 

Deres kunder føler sig godt behandlet, og kundernes kommentarerer i forhold til medarbejderne i Kärnfull Energis kundeservice-afdeling vidner om et både dygtigt og behageligt personale. 

Derudover er det værd at nævne, at de kunder, der er skiftet fra mindre tilfredsstillende elselskaber til Kärnfull Energi, virker komplet tilfredse med deres valg.

Kärnfull energi logo
3.9/5

3,9/5

Kärnfull energi logo
3.9/5

3,9/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

 1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

 2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

  Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

 3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


  Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)

Når vi anmelder og bedømmer et elselskab, modtager elselskabet én samlet karakter, hvor skalaen går fra 0 til 5. Den samlede karakter er et gennemsnit af fem individuelle karakter, der gives inden for følgende parametre: 

 • Miljøvenlighed
 • Kundeservice
 • Ry blandt forbrugerne
 • Medlemsfordele
 • Pris.

I det følgende gennemgår vi de fem parametre og redegør for, hvilke forhold vi lægger vægt på inden for disse.

 Miljøvenlighed

For at et elselskab kan få en god karakter inden for parameteret ‘miljøvenlighed’, skal elselskabet yde et fornuftigt bidrag til den grønne omstilling samt besidde en grøn profil.

Først og fremmest kigger vi på, om et elselskab køber grønne certifikater. Gør elselskabet dette, trækker det naturligvis op i vores bedømmelse.

Dernæst kigger vi på, om elselskabet har iværksat en række grønne initiativer. Det kunne eksempelvis være at bidrage økonomisk til bevarelse eller udvidelse af skovområder eller at støtte andre klimaforbedrende aktiviteter.

Kundeservice

Når vi skal vurdere, hvorvidt et elselskab leverer kundeservice på et højt niveau eller ej, kigger vi først og fremmest på, hvordan elselskabets kundeservice-afdeling er beskrevet af nuværende og tidligere forbrugere på forskellige anmeldelsesportaler såsom Trustpilot.

Hvis et elselskabs kundeservice-personale af adskillige forbrugere fremhæves som værende hjælpsomt, vidende og lignende, er chancen for en god karakter naturligvis rigtig god.

Er det modsatte derimod tilfældet – altså hvis elselskabets kundeservice-personale får meget kritik fra tidligere og nuværende forbrugere – får elselskabet sandsynligvis en mindre god karakter.

Ud over at orientere os dybdegående i forbrugeranmeldelser kigger vi også på, hvor dygtigt et elselskab er til at vejlede nuværende og potentielle forbrugere på elselskabets egen hjemmeside. I den henseende kigger vi blandt andet på, om elselskabet byder på en FAQ-sektion og i så fald, hvor udtømmende og grundig denne sektion er.

Sidst, men ikke mindst vurderer vi graden af tilgængelighed for kundeservice-afdelingen.

Her kigger vi blandt andet på, hvornår kundeservice-afdelingen kan træffes samt hvordan. Er det kun muligt at komme i kontakt med kundeservice via mail, eller kan det også lade sig gøre at træffe kundeservice-afdelingen telefonisk eksempelvis? Ikke overraskende giver det naturligvis flest plusser i vores bog, hvis graden af tilgængelighed er høj.

Ry blandt forbrugerne

Når vi skal vurdere et elselskabs ry blandt forbrugerne, kigger vi på elselskabets Trustpilot-konto og adopterer delvist den karakter, som elselskabet har fået her. Dog runder vi op til nærmeste halve eller hele.

Det vil sige, at hvis et elselskab har opnået en samlet karakter på 4,1 på Trustpilot, får elselskabet 4 i karakter hos os, når det kommer til parameteret ‘ry blandt forbrugerne’.

Medlemsfordele

For nogle elselskaber gælder det, at disse byder på medlemsfordele ud over det sædvanlige. Eksempler på sådanne fordele kunne være rabataftaler til et utal af forretninger eller muligheden for at få fribilletter til sportsarrangementer.

Skal et elselskab opnå en god karakter inden for kriteriet ‘medlemsfordele’, er det derfor centralt, at elselskabet forkæler sine kunder med en række fordele, som kunderne ikke vil kunne finde hos samtlige andre elselskaber.

Dette betyder med andre ord, at fornuftige priser, adgang til en oversigt over ens forbrug samt muligheden for at få hjælp af et kompetent kundeservice-personale ikke er nok i sig selv til at score højt inden for dette parameter. Rigtig mange elselskaber byder nemlig på disse særtræk, hvorfor vi ikke anser disse som særlige medlemsfordele.

Pris

Skal et elselskab opnå en god karakter inden parameteret ‘pris’, skal elselskabet – ikke så overraskende – byde på økonomisk gunstige vilkår for sine kunder.

Her kigger vi særligt på, om elselskabet opererer med et spottillæg og i så fald, hvor højt dette er.

Ligeledes kigger vi på, om elselskabet opererer med nogen abonnement-sats og i så fald, hvor høj denne er.

Mange elselskaber opererer med flere strømpakker, og de prisestimater, vi viser, tager altid udgangspunkt i de billigste strømpakker fra de enkelte elselskaber.

Derudover er det vigtigt at bemærke, at eventuelle besparelser via introtilbud ikke medregnes i vores prisestimater. 

Hos Eltjek24.dk er vi yderst stolte over vores indsats, når det kommer til at levere retvisende prisestimater.

Stoltheden bunder blandt andet i, at vi har udviklet en avanceret beregner til formålet, og at vi med jævne mellemrum aktivt er ude at indhente oplysninger om elselskabernes spottillæg og lignende. Forhold, som elselskaberne ikke nødvendigvis oplyser om på deres hjemmesider.

Hvor om alting er, kommer vi dog ikke uden om, at det, vi leverer, er estimater, hvorfor de priser, du finder på siden her, skal anses som vejledende. 

I det følgende gennemgår vi de primære årsager hertil.

 1. Prisestimaterne (gælder kun for de elaftaler, hvor prisen er variabel) beregnes blandt andet med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

 2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne.

  Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

 3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh

  Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil altid være en risiko for, at vi en sjælden glipper en eller flere justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.


Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms).

Vi skal have indsigt i dit forbrug for at udregne så præcise prisestimater som muligt.

Ligeledes er indsigt i dit forbrug vigtigt for, at vi kan vise dig så billige strømpakker som muligt. Elselskabernes strømpakker er nemlig strikket sammen på en sådan måde, at dit forbrug har stor indflydelse på, hvilke strømpakker der økonomisk set er mest attraktive for dig.

Kender du ikke dit årlige forbrug, klikker du blot nej, hvorefter du – med afsæt i antallet af personer i din bolig – får mulighed for at angive et forbrugsestimat.

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing.

Med andre ord betyder det, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende tilmelder sig et af de elselskaber eller en af de ladeløsningsudbydere, vi fremhæver.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at nævne, at vi altid vurderer og anmelder et elselskab, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde. Ligeledes bør det bemærkes, at vi promoverer en del elselskaber samt ladeløsningsudbydere, som vi endnu ikke har kommercielle aftaler med, fordi vi mener, at det er i forbrugerens interesse, at denne præsenteres for disse elselskaber samt ladeløsninger.

Ydermere er det værd at nævne, at en række af de elselskaber/ladeløsningsudbydere, vi rent faktisk har kommercielle aftaler med, ikke optræder på vores oversigter over de bedste, billigste eller grønneste elselskaber, da vi ikke mener, at de pågældende elselskaber gør det tilstrækkeligt godt inden for de parametre, vi bedømmer med afsæt i. 

Sagt på en anden måde: Bare fordi et elselskab eller en ladeløsningsudbyder har et affiliate-program, er dette ikke ensbetydende med, at elselskabet/ladeløsningsudbyderen automatisk er sikret promovering hos os.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Hos Eltjek24.dk spiller vi med åbne kort og vægter gennemsigtighed yderst højt, hvorfor du herunder kan læse, hvilke elselskaber samt ladeløsningsudbydere som vi p.t. har kommercielle aftaler med: 

NRGi, AURA, Nettopower, Energi+, Modstrøm, OK, Vest Energi, Norlys, Gasel, Kärnful Energi, Velkommen, EnergiFyn, b.energy, Energidrift, Greenbow, go’energi, LOAD, Zapp Mobility, Power Fuel, Wattoo, El & VVS, Proshop og iWatt.