Spring til indhold

Anmeldelse af
Kärnfull Energi

Vores vurdering

0
3.9/5
Miljøvenlighed
5/5
Kundeservice
4.5/5
Ry blandt forbrugerne
5/5
Medlemsfordele
3/5
Pris
2/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

Prisestimaterne refererer til eludbyderens billigste
strømprodukt ved et årligt forbrug på 4000 kWh.

Vest for Storebælt

2,20

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,73

kr./kWh.

Binding: Ingen. | Abonnement: 39 kr./md.

Abonnement: 39 kr./md.
Binding: Ingen.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Kärnfull Energi

Kärnfull Energi er et svensk, kernekraftbaseret energiselskab, hvis mål er at levere stabil elforsyning, bevare naturen og minimere samfundets CO2-udslip. Deres blanding af grøn og stabil el beror på, at 100 % af deres strøm kommer fra atomkraft. Modsat andre grønne energikilder er kernekraft nemlig en meget stabil kilde til el, der ikke påvirkes af vind og vejr, og som derfor ikke behøver supplement.

Med en el-aftale hos Kärnfull Energi får du en variabel pris, som følger indkøbsprisen på den nordiske elbørs. Den pris, du betaler, udgøres derfor af indkøbsprisen, men også nogle yderligere få ører, hvoraf nogle af disse ryger ned i Kärnfull Energis lommer, mens andre går til forskningsstøtte.

Kärnfull Energi har ingen skjulte gebyrer. Udover de normale gebyrer, som alle elselskaber er påtvunget, har Kärnfull Energi følgende afgifter:

  • Uden tilmelding til PBS/Betalingsservice koster hver manuel betaling 35 kr.
  • Hvis en regning ikke betales, pålægges et rykkergebyr på 100 kr. pr. rykker, når betalingsfristen er overskredet med mere end 10 dage. 
  • Hvis man efter to rykkere stadig ikke har betalt sin regning, sendes sagen til inkasso, og i så fald hæfter kunden selv for inkassofirmaets omkostninger til opkrævning.
 

Støtter innovation på kernekraftområdet

Kärnfull Energi er 100 % kernekraft – dels når det handler om den strøm, de leverer, men også hvad angår elselskabets identitet. 

De bakker stærkt op om internationale pro-atom samarbejder, og så har de også opfundet en model, som producerer innovationsstøtte pr. kWh. For at beslutte hvem der skal modtage deres økonomiske støtte, rådfører Kärnfull Energi sig hos et panel, der bl.a. består af eksperter, forskere og iværksættere.

Kärnfull Energis rådgivende panel består bl.a. af professorerne Christian Ekberg og Klara Insulander Björk fra Chalmers Tekniske Universitet, Harvard-professor og forfatter Steven Pinker, energi-entreprenørerne Eric Ingersoll og Caroline Cochran samt energiekspert Kirsty Gogan.

Kärnfull Next

Et andet initiativ, som Kärnfull Energi har sat i verden, er deres projektudviklingsvirksomhed Kärnfull Next. Her samarbejder de med GE Hitachi om at nytænke fossilfri elproduktion ved at udvikle atomenergi på mindre skala, som skal være med til at øge atomenergiens fleksibilitet og dermed fremme den grønne omstilling til et CO2-frit samfund.

Gennem deres samarbejde har de bl.a. opfundet deres små energifaciliteter kaldet Versatile Energy Hubs, der leverer grøn energi ved hjælp af små modulære reaktorer og elektrolyse.

Fordele

Fremragende ry på Trustpilot

100 % grøn kernekraft

Leverer financiel støtte til innovation og forskning

Initiativrigt elselskab med egen projektudvikling

Ulemper

Tilbyder kun el-aftale med variabel pris 

Er du sikker på, at Kärnfull er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Kärnfull er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Intet dårligt at sige om deres kundeservice-afdeling

Ser man på Kärnfull Energis profil på Trustpilot, så er dommen fra deres kunder, at kundeservice-afdelingen gør et fremragende job. 

På deres hjemmeside står der til gengæld ikke noget om deres kundeservice, men selvom de ikke gør noget forsøg på at fremhæve kvaliteten af deres kundeservice, så kan den jo sagtens være helt i orden.

Ligesom at Kärnfull Energi ikke skriver noget om deres kundeservice, så er det heller ikke muligt at finde frem til deres telefontider. Vi kan dog oplyse, at det er muligt at træffe dem på telefon og email, og derudover kan du også sende dem en besked, hvor du beder om at blive ringet op.

Det er dog slet ikke sikkert, at det er nødvendigt for dig at ringe til Kärnfull Energis kundeservice for at få svar på dine spørgsmål. På “Om”-siden kan du nemlig finde en stor FAQ-sektion i bunden med de oftest stillede spørgsmål som vist herunder. 

Klikker du på et spørgsmål, vil der dukke et ret så grundigt svar op.

Ingen medlemsfordele udover innovationsstøtte

Med en aftale hos Kärnfull Energi følger der ingen attraktive medlemsfordele med i handlen. Er du på udkig efter forskellige rabatter og bonusser, så er Kärnfull Energi derfor næppe noget for dig. 

For dem handler det i stedet om at forsyne Danmarks elnet med kernekraft fra Sverige, så vi kan nedbringe afhængigheden af fossile brændstoffer.

Er du selv fortaler for mere og bedre kernekraft, så giver det selvfølgelig god mening at få din strøm fra et elselskab, der både leverer 100 % kernekraft og støtter op om at udvikle og popularisere teknologien. 

Et fremragende ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har Kärnfull Energi modtaget lidt over 50 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 4,8, hvilket svarer til ‘fremragende’. 

Ganske vist er det få anmeldelser at konkludere noget ud fra, men dog er det værd at nævne, at hele 98 % af kunderne har givet Kärnfull Energi topkarakter.

I de kommende afsnit dykker vi ned i, hvad Kärnfull Energi roses for af de glade kunder, og hvad de kritiseres for af dem, der ikke er fuldt tilfredse.

Hvad roses Kärnfull Energi for?

Kärnfull Energi har hovedsageligt fået positivt stemte anmeldelser, og fælles for alle de kunder, der har givet Kärnfull Energi topkarakter, er, at de har oplevet en fornem service. 

De føler sig alle sammen rigtig godt behandlet af medarbejderne i Kärnfull Energis kundeservice-afdeling, og mange kunder roser medarbejdernes hjælpsomhed samt personlige og nærværende tilgang.

Flere af kunderne giver udtryk for, at hjemmesidens FAQ-sektion giver gode og tilfredsstillende svar. Når kunderne ikke kan bruge FAQ-sektionen til at svare på deres spørgsmål, og de er nødt til at ringe eller skrive til Kärnfull Energi, så får de altid hurtigt svar og en håndgribelig løsning på deres situation.

En del af kunderne skriver, at de er skiftet fra et andet elselskab, der ikke levede op til deres forventninger – hverken i forhold til el-aftale eller kundeservice, og i den sammenhæng virker de glade og tilfredse med at være skiftet til Kärnfull Energi.  

Hvad kritiseres Kärnfull Energi for?

Ud af alle Kärnfull Energis anmeldelser er der – i skrivende stund – kun en enkelt kunde, der ikke har givet topkarakter. Denne mindre tilfredse kunde har trods alt alligevel valgt at give dem fire stjerner, og derfor er det naturligvis svært at finde hårene i suppen, hvad angår forbrugerkritik af Kärnfull Energi.

Den mindre tilfredse kunde stod i den situationen, at han havde glemt at betale sin regning hos Kärnfull Energi. Han fortæller, at han hos andre elselskaber har stået i samme situation, hvor han så blev påkrævet en afgift for forsinket betaling på mindst 50 kr. Dette var dog ikke tilfældet hos Kärnfull Energi, og det virker han ganske tilfreds med. 

Kärnfull Energi er et ungt elselskab, og som kunde er man derfor nødt til at have det in mente, når man ser deres vurdering på Trustpilot. 

Alle deres kunder er rigtig tilfredse, men når der ikke er meget mere end 50 anmeldelser, så skal man måske tage det intet mindre end fremragende gennemsnit med et gran salt. Ikke desto mindre så tyder alt dog på, at Kärnfull Energi tilbyder en mere end acceptabel kundeoplevelse.

Fornuftige alternativer til Kärnfull

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Godt ry
3.9/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 29 kr./md.

Kort opsummering

Kärnfull Energi er et elselskab, der udelukkende tilbyder strøm fra kernekraft, og i det hele taget er der tale om en virksomhed med en kæmpestor passion for kernekraft. 

Med en el-aftale hos Kärnfull Energi får du ingen attraktive medlemsfordele i form af rabatter og bonusser, men til gengæld går en lille procentdel af din regning direkte til innovation og forskning i kernekraft.

Kärnfull Energi støtter ikke bare andre, der søger at fremme kernekraft i samfundet – de spiller også selv en aktiv rolle. I søstervirksomheden Kärnfull Next forsøger de at øge atomenergiens potentiale ved at udvikle alternative energikilder til privat brug.

Har du ikke selv en større passion for kernekraft samt et ønske om at fremme forskning på området, så er det stadig værd at overveje Kärnfull Energi som dit nye elselskab udelukkende på baggrund af elselskabets kundeservice-indsats. 

Ganske vist er de et ungt elselskab, som ikke har modtaget uhørt mange anmeldelser på Trustpilot, men ud fra de anmeldelser, de trods alt har skrabet sammen, så peger alt på, at Kärnfull Energi vægter deres kunders tilfredshed meget højt. 

Deres kunder føler sig godt behandlet, og kundernes kommentarerer i forhold til medarbejderne i Kärnfull Energis kundeservice-afdeling vidner om et både dygtigt og behageligt personale. 

Derudover er det værd at nævne, at de kunder, der er skiftet fra mindre tilfredsstillende elselskaber til Kärnfull Energi, virker komplet tilfredse med deres valg.

Kärnfull energi logo
3.9/5

3,9/5

Kärnfull energi logo
3.9/5

3,9/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing.

Med andre ord betyder det, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende tilmelder sig et af de elselskaber eller en af de ladeløsningsudbydere, vi fremhæver.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at nævne, at vi altid vurderer og anmelder et elselskab, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde. Ligeledes er det værd at bemærke, at vi promoverer en del elselskaber samt ladeløsningsudbydere, som vi endnu ikke har kommercielle aftaler med, fordi vi mener, at det er i forbrugerens interesse, at denne præsenteres for disse elselskaber samt ladeløsninger.

Ydermere er det også værd at nævne, at en række af de elselskaber, vi rent faktisk har kommercielle aftaler med, ikke optræder på vores oversigter over de bedste, billigste eller grønneste elselskaber, da vi ikke mener, at de pågældende elselskaber gør det tilstrækkeligt godt inden for de parametre, vi bedømmer med afsæt i. 

Sagt på en anden måde: Bare fordi et elselskab eller en ladeløsningsudbyder har et affiliate-program, er dette ikke ensbetydende med, at elselskabet/ladeløsningsudbyderen automatisk er sikret promovering hos os.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Det er ingen hemmelighed, at vi forsøger at etablere kommercielle aftaler med så mange elselskaber samt ladeløsningsudbydere som muligt.

På nuværende tidspunkt har vi kommercielle aftaler med følgende elselskaber samt ladeløsningsudbydere: NRGi, AURA, Nettopower, Energi+, Modstrøm, OK, Vest Energi, Norlys, Gasel, Kärnful Energi, Velkommen, EnergiFyn, b.energy, Energidrift, Greenbow, go’energi, LOAD, Zapp Mobility, Power Fuel, Wattoo, El & VVS, Proshop og iWatt.