Spring til indhold

Anmeldelse af
Nef Strøm

Nef energi screenshot
0
2.3/5
Miljøvenlighed
3.5/5
Kundeservice
2.5/5
Ry blandt forbrugerne
2/5
Medlemsfordele
1.5/5
Pris
2/5

Priser

Vest for Storebælt

2,30

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,73

kr./kWh.

Binding: Ingen. | Abonnement: 25 kr./md.

Abonnement: 25 kr./md.
Binding: Ingen. 

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Nef

Nef blev stiftet tilbage i 1967 af I/S Nordøstfyns Elforsyning. I 2000 blev virksomheden ændret til en erhvervsdrivende fond, og i dag ejer denne fond tre datterselskaber; nærmere bestemt følgende: Ravdex A/S, Nef Strøm A/S og Nef Fiber A/S.

Hos selve Nef-koncernen udbydes der – som du måske har gættet med afsæt i ovenstående – mere end blot strøm. Via Nef kan du nemlig også få blandt andet bredbånd og et TV-signal.

Hos Eltjek24.dk er vi dog primært passionerede omkring strøm, hvorfor vi i vores anmeldelse af Nef primært vil fokusere på virksomhedens indsats som el-leverandør.

Strøm til variable priser

Hos Nef opererer man i skrivende stund med to forskellige strømpakker til private forbrugere. Via den ene pakke kan du få klimavenlig strøm til variable priser, mens du med den anden pakke bare kan få strøm – altså strøm, der ikke nødvendigvis stammer fra bæredygtige energikilder – til variable priser, hvor du så slipper for det ekstratillæg, der er på klimavenlig strøm.

At du får strøm til variable priser betyder, at den pris, du betaler, følger indkøbsprisen på elbørsen. 

Fordele

Mulighed for at få klimavenlig strøm

Ulemper

Dårligt ry på Trustpilot

En hjemmeside med et lidt gammeldags udtryk

Er du sikker på, at Nef Strøm er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Nef Strøm er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Fine åbningstider for kundeservice

Nefs kundeservice-afdeling sidder klar til at hjælpe dig ved telefonerne alle hverdage i tidsrum, der varer otte timer, hvilket man på ingen måde kan klage over.

Desværre antyder en del kommentarer på Nefs Trustpilot-side, at den tone, man bliver mødt af i kundeservice-afdelingen, ikke fortjener meget ros, hvilket vi vender tilbage til i det afsnit, hvor vi kigger nærmere på Nefs omdømme på Trustpilot.

Inden vi når dertil, vil vi dog sørgmodigt konstatere, at man ikke finder nogen FAQ-sektion på Nefs hjemmeside. 

Hvis du aldrig før har hørt om en FAQ-sektion, kan vi tælle, at dette er en sektion – som typisk placeres på kundeservice-siden – hvor de hyppigst stillede spørgsmål angående et emne besvares.

Langt de fleste elselskaber har udarbejdet en sådan sektion til deres hjemmeside, men ikke Nef… Og det er altså en skam, da en FAQ-sektion som regel både sparer potentielle kunder, nuværende kunder og kundeservice-personale for en masse tid og besvær.

Selvom hjemmesiden ikke byder på en decideret FAQ-sektion, kan du dog på denne finde en række informative artikler, som muligvis vil kunne besvare nogle af de spørgsmål, du måtte have. 

Ingen medlemsfordele udover det sædvanlige

Der findes en del elselskaber, der byder på ekstraordinære medlemsfordele såsom rabatter til et utal af butikker, muligheden for at deltage i spændende konkurrence samt rabatter til diverse temapakker.

Nef er desværre ikke et af disse elselskaber. 

Hos Nef er der nemlig ikke nogen medlemsfordele udover følgende:

  • Ingen binding 
  • Mulighed for at få kyndig rådgivning.

Dårligt ry på Trustpilot

I skrivende stund har Nef Fonden modtaget næsten 20 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 1,8, hvilket svarer til ‘under middel’.

Antallet af anmeldelser indikerer, at Nef Fonden ikke har gjort nogen synderligt stor indsats med henblik på at lokke mange forbrugere til at anmelde dem på Trustpilot, og når man som virksomhed ikke aktivt forsøger at animere sin kundegruppe til at anmelde ens service, er tendensen ofte, at man kun hører fra de mest utilfredse kunder.

Vi mennesker er nemlig markant mere tilbøjelige til at råbe højt, når vi føler os uretfærdigt behandlet, end når alt er, som det forventes at være.

Hvor om alting er, må vi dog konstatere, at Nefs nuværende omdømme på Trustpilot på ingen måde er prangende.

Hvad roses Nef for?

Langt hovedparten af Trustpilot-anmeldelserne af Nef er negative, men der er dog en række positive imellem. 

Isolerer vi disse, kan vi se, at Nef særligt roses for, at deres produkter fungerer upåklageligt. Et perspektiv, der desværre udfordres af en række negative anmeldelser. 

Hvad kritiseres Nef for?

Vi har allerede så småt taget hul på noget af kritikken, der rettes mod Nef, i forrige afsnit, så lad os bare følge dette kritikpunkt til dørs via en lille nuance: En del negativt stemte Trustpilot-anmeldere beklager sig over ustabilt net. 

Derudover er der en del Trustpilot-anmeldere, der hævder at være blevet mødt af uhøflige og ubehøvlede folk i Nefs kundeservice-afdeling. 

Fornuftige alternativer til Nef Strøm

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

God pris
3.7/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Kort opsummering

Som elselskab leverer Nef varen på særligt to områder, og det er i forhold til prisen samt dét, at være et miljøvenligt elselskab.

Desværre vokser træerne ikke ind i himlen for Nef, for det halter desværre lidt for selskabet, når det kommer til omdømme blandt for forbrugerne samt kundeservice-indsatsen.

Ydermere skiller Nef sig ej heller ud for noget positivt, når man kigger på medlemsfordelene. Disse fordele er nemlig meget ordinære.

Nef strøm logo
2.3/5

2,3/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)