Spring til indhold

Grundig intro til samt anmeldelse af
NRGi

NRGi screenshot
0
4.1/5
Miljøvenlighed
5/5
Kundeservice
4.5/5
Ry blandt forbrugerne
5/5
Medlemsfordele
2/5
Pris:
4/5

Priser

Vest for storebælt

2,81 kr./kWh

Øst for storebælt

2,86 kr./kWh

Binding: 6 mdr. | Abonnement: 16,25 kr./md.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af
NRGi

NRGi er et klimabevidst elselskab, der er ejet af mere end 225.000 forskellige andelshavere. I et bredt perspektiv strækker NRGi’s historie sig langt tilbage, da en række af de enheder, som NRGi består af, begyndte at levere strøm til en række danskere for rigtig mange år siden. 

Selve NRGi blev dog først oprettet i 2000 i forbindelse med en fusion mellem følgende elselskaber: ARKE, Aarhus kommunale Værkers Elforsyning, Grenaa kommunale Elforsyning og Ebeltoft kommunale Elforsyning.

Fokus på bæredygtighed

Hos NRGi har man stort fokus på bæredygtighed, hvilket kan dokumenteres af, at et af NRGi’s erklærede hovedmål er at arbejde for en renere planet. Derfor kan du være helt sikker på at få leveret grøn strøm, hvis du vælger NRGi som din kommende el-leverandør. 

Foruden at levere grøn strøm fra bæredygtige løsninger kommer NRGi’s hovedmål om at arbejde for en renere planet til udtryk ved, at NRGi hvert år støtter en række grønne projekter med et utal af millioner.

Foruden ovenstående mål er en række andre hovedfokuspunkter hos NRGi at arbejde for et mere velfungerende samfund, hvor mennesker både lykkes i arbejdsmæssige og private sammenhænge.

Fordele

Flot ry på Trustpilot

Fokus på grøn energi

Arbejder aktivt for at skabe en renere planet

Skarpe priser

Ulemper

Ikke rigtig nogen særlige medlemsfordele

Rigtig fin kundeservice-afdeling

NRGi har en rigtig fin kundeservice-afdeling, der sidder klar til at hjælpe eksisterende og potentielle kunder i et tidsinterval, der strækker sig hele ti timer hver eneste hverdag. 

Dels vil du kunne få rådgivning via telefon hos NRGi, men foretrækker du at få dine spørgsmål besvaret via mail, kan dette naturligvis også lade sig gøre.

Det er dog langt fra sikkert, at du behøver at kontakte NRGi for at få svar på dine spørgsmål, hvilket skyldes, at du på elselskabets hjemmeside finder svar på hyppigt stillede spørgsmål. Det være sig blandt andet svar på følgende spørgsmål:

  • Hvad er en kWh?
  • Hvor kommer strømmen fra?

Dog må vi konstatere, at NRGi ikke har en decideret FAQ-side, og at de ej heller er helt lige så dygtige til at besvare lige så mange FAQ-spørgsmål på hjemmesiden som flere af konkurrenterne. 

Heldigvis er dette ikke noget problem, da deres kundeservice-folk jo som sagt sidder klar til at besvare dine spørgsmål og løse dine problemer i et bredt tidsrum hver eneste hverdag.

Ikke mange medlemsfordele

NRGi excellerer inden for stort set alle de parametre, vi bedømmer elselskaber ud fra. Dog er der et enkelt parameter, hvor vi mener, at der er plads til forbedring, og det er i forhold til medlemsfordele. Her byder NRGi nemlig ikke på noget særligt. 

For nogle vil medlemsfordele som skarpe priser, stabil grøn strøm og en rigtig dygtig kundeservice-afdeling dog være mere end tilstrækkeligt, mens andre vil jagte et elselskab med medlemsfordele udover det sædvanlige, såsom fribilletter til sportsarrangementer, rabatter i en række populære butikker og muligheden for at deltage i en række spændende konkurrencer med vilde, vilde præmier. 

Noget, som NRGi desværre ikke forkæler deres medlemmer med – i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt. 

Et ekstremt flot ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har NRGi modtaget over 3200 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 4,8, hvilket svarer til ‘fremragende’. 

Med afsæt heri kan man vist godt konkludere, at langt størstedelen af NRGi’s medlemmer er mere end tilfredse med den service, NRGi yder. 

I de kommende afsnit kigger vi nærmere på, hvilke punkter der er gennemgående i de positivt stemt anmeldelser, samt hvilke kritikpunkter der er gennemgående i de negativt stemte anmeldelser.

Hvad roses NRGi for?

Mere end 4/5 af de Trustpilot-brugere, der har anmeldt NRGi, har kvitteret med 5 ud af 5 stjerner, hvilket må siges at være rigtig, rigtig flot. 

Isolerer man de positive anmeldelser, ser man, at det i høj grad er NRGi’s kundeservice-folk, der er afgørende for den fine samlede bedømmelse. Kundeservice-medarbejderne roses nemlig af rigtig mange Trustpilot-anmeldere og betegnes som både høflige, hjælpsomme, kompetente og behagelige. 

Derudover er der en række anmeldelser, hvor NRGi’s el-priser roses. På nuværende tidspunkt er der da heller ikke mange andre el-selskaber, der kan matche NRGi på pris.

Hvad kritiseres NRGi for?

Selvom langt de fleste anmeldelser på Trustpilot består af lovprisninger af NRGi, finder man også en række negative røster, der sender bredsider afsted mod NRGi.

Isolerer man samtlige negativt stemte anmeldelser, ser man, at et af de kritikpunkter, der går igen, vedrører tilmelding uden samtykke. Flere påstår, at de – i forbindelse med indflytning i en ny lejlighed – er blevet tilmeldt som kunder hos NRGi uden at have givet samtykke til dette. 

Derudover får kundeservice på puklen af en række af de sure Trustpilot-anmeldere, der ikke har oplevet samme grad af kompetenceniveau og høflighed, som de mange positivt stemte Trustpilot-brugere gav udtryk for, at de havde oplevet. 

Kort opsummering

NRGi er et yderst populært elselskab, hvilket vi udmærket godt forstår her hos Eltjek24.dk. Som du kan se, har vi nemlig ikke meget at udsætte på NRGi’s indsats. NRGi hører derfor til iblandt de absolut bedste elselskaber.

Vi bifalder, at deres strøm kommer fra bæredygtige energikilder, og at de arbejdet så ihærdigt på at skabe en renere planet. Derudover trækker det naturligvis heller ikke ned, at deres priser på el i den grad må siges at være konkurrencedygtige. Ligesom det heller ikke ligefrem afføder kritik, at de scorer 4,8 stjerner ud af 5 på Trustpilot.

Dog er alt sammen ikke fryd og gammen. Der er nemlig et enkelt parameter, hvor indenfor NRGi i den grad kan forbedre sig – og det er i forhold til medlemsgoder. Lige nu byder de nemlig ikke på nogen bemærkelsesværdige fordele for deres medlemmer.

Hvis du ikke prioriterer eksklusive medlemsgoder skyhøjt, er NRGi dog et fremragende valg. 

Med NRGi som din el-leverandør er du nemlig sikret grøn, stabil strøm til skarpe priser, og hvis du på noget tidspunkt skulle få spørgsmål angående dit elforbrug eller lignende, vil du let kunne få besvaret disse via NRGi’s kundeservice-afdeling, der overdynges med ros på Trustpilot.

Vigtigt angående priser!

Bemærk, at priserne, der opdateres en gang månedligt, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De tager udgangspunkt i elselskabernes sidste måneds kWh-gennemsnitspriser.
  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne varierer disse områder imellem. Derfor er der en risiko/chance for, at den gennemsnitlige kWh-pris i dit elnetområde enten er lidt lavere eller lidt højere end oplyst her på siden.
  3. Flere elselskaber opererer med flere forskellige strømpakker, og vi tager altid udgangspunkt i de strømpakker, hvor priserne er lavest.
  4. Hos de elselskaber, der i deres egne prisoverslag ikke selv har informeret om estimerede omkostninger for elnetselskabs-udgifter, PSO-afgift og elafgift, har vi taget udgangspunkt i elpris.dk’s samlede prisestimater i henholdsvis Aarhus for vest-priserne og København for øst-priserne.
  5. Omfanget af dit forbrug kan influere på din gennemsnitlige kWh-pris.


Hos de elselskaber, hvor det har været muligt, har vi taget udgangspunkt i, hvad den gennemsnitlige kWh-pris er i tilfælde af et forbrug på 4000 kWh. Dette svarer cirka til, hvad en gennemsnitlig familie med to børn bosat i et hus på 150 m2 bruger årligt.