Spring til indhold

Anmeldelse af
Ø/strøm

Vores vurdering

0
3/5
Kundeservice
2.5/5
Miljøvenlighed
4/5
Ry blandt forbrugerne
3/5
Medlemsfordele
2/5
Pris
3/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

Prisestimaterne refererer til eludbyderens billigste
strømprodukt ved et årligt forbrug på 4000 kWh.

Ukendt

Binding: Ukendt. | Abonnement: 12,5 kr./md.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Ø/strøm

Ø/strøm er et lokalt energiselskab på Langeland, der er sat i verden med henblik på at forsyne Langeland, Strynø og Siø med strøm. Derfor kan du også kun købe strøm hos dem, hvis du enten er bosat, har sommerhus eller driver virksomhed på en af disse øer. 

Selvom Ø/strøm er et elselskab med en lokal profil, så tilbyder de faktisk ret mange muligheder trods deres størrelse. Modsat andre lokale elselskaber, der typisk har ét eller måske to forskellige el-produkter, så tilbyder Ø/strøm intet mindre end fem produkter.

Grøn el fra lokal vindmølle

Ø/strøm er et datterselskab af Fonden Langelands Elforsyning, der ejer en 3 MW vindmølle placeret lidt uden for Lejbølle på Nordlangeland. Vindmøllen producerer typisk omkring 9.500.000 kWh om året, hvilket svarer til ca. 13 % af Langelands elforbrug. 

Vindmøllens elproduktion bliver solgt, men de har dog beholdt rettighederne til de grønne certifikater. Med deres abonnement GrønEL certificeres dit elkøb derfor som 100 % grøn el fra vindmøllen på Langeland.

GrønbilEL – grøn strøm til din ladeboks

Er du kunde hos Ø/strøm, og kører du elbil, så kan du købe en ladeboks gennem Ø/strøm og lade din bil op med lokalproduceret grøn strøm. 

Med en ladeboks fra Ø/strøm har du mulighed for at tilmelde dig deres abonnement GrønbilEL, som følger spotprisen på elmarkedet. 

På den måde vil det som regel være billigere at bruge strøm om natten, og da elbiler typisk lader op om natten, vil dette derfor være en oplagt løsning til ladebokse.

Vælg mellem spotpris eller fast pris

Hos Ø/strøm kan du vælge mellem at få din strøm til spotpris eller fast pris. Med deres produkt SpotEL får du en pris, der varierer afhængig af efterspørgslen på el, og det er en fordel for kunder, der i høj grad vil kunne time deres strømforbrug efter, hvornår efterspørgslen – og dermed også prisen – er lavest.

Med produktet KvartalsEL får du derimod en fastlåst pris, som bestemmes et kvartal ad gangen. På den måde ved du, hvor meget du betaler for din strøm, uanset hvornår du bruger den.

Fordele

Grøn strøm fra lokal vindenergi

Tilbyder aftale med variabel pris, der følger spotprisen på elmarkedet

Tilbyder aftale med fast pris, hvor prisen fastsættes hvert kvartal

Mulighed for ladeboks med lokalproduceret grøn strøm til elbil

Ulemper

Ingen medlemsfordele

Begrænsede åbningstider for kundeservice

Er du sikker på, at Ø/strøm er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at Ø/strøm er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Udmærket kundeservice-afdeling

På Ø/strøms kundeservice-side kan du blive lidt klogere på et par emner – f.eks. hvad du gør ved strømmangel, og hvad du bør vide, hvis du overvejer at installere en varmepumpe. Men udover det er der ikke særligt meget hjælp at hente.

Til gengæld har du i modsætning til mange andre energiselskaber mulighed for at møde fysisk op og tage en snak med en kundeservice-medarbejder på Spodsbjergvej 141 i Rudkøbing. Du bør dog være opmærksom på kontorets åbningstider, der, som vist nedenfor, er lidt begrænsede. 

  • Mandag – torsdag: 9.00 – 15.30
  • Fredag: 9.00 – 12.00
  • Weekend: lukket.

Har du ikke mulighed for at møde op på kontoret, så er det selvfølgelig også muligt enten at sende en e-mail til adressen post@o-strom.dk eller give Ø/strøm et kald på tlf. 62 51 10 55. 

Bemærk dog, at folk, der ringer efter kontorets åbningstider, bliver henvist til vagttelefonen.

Lokale medlemsfordele

Med Ø/strøm får du et lokalt forankret elselskab, der udelukkende leverer strøm til kunder på Langeland, Strynø og Siø, og som ikke har planer om nogen form for udvidelser eller større forretningsambitioner.

Frem for smarte reklamekampagner og anmassende sælgere har Ø/strøm udelukkende fokus på at levere pålidelig strøm til fornuftige priser samt at udbyde gennemsigtige og overskuelige el-abonnementer, der giver mening for beboerne på Langeland, Strynø og Siø. 

Fordelen ved Ø/strøm er, at de ikke forsøger at gøre el-aftaler mere komplicerede, end de behøver at være – tværtimod. De spiller i den grad med åbne kort, og er du f.eks. interesseret i at læse vedtægterne for Ø/strøm eller bestyrelsens forretningsorden, så kan du via et par klik få direkte adgang til alt, du måtte have brug for at vide om Ø/strøm.

Fornuftige alternativer til Ø/strøm

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Godt ry
3.9/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 29 kr./md.

 Kort opsummering

Ø/strøm er et lokalt energiselskab, der udelukkende leverer strøm til beboere, sommerhusejere og virksomhedsejere på Langeland, Strynø og Siø. På trods af elselskabets indsnævrede profil rent geografisk, så tilbyder dette faktisk rigtig mange gode og relevante produkter. 

Andre af de mindre kendte elselskaber har typisk kun ét eller måske et par abonnementer at vælge imellem, men hos Ø/strøm får du derimod hele fem produkter at vælge imellem.

På Nordlangeland står en vindmølle, som producerer 9.500.000 kWh om året – svarende til 13 % af Langelands årlige elforbrug. Ø/strøm er et datterselskab af den fond, der ejer vindmøllen, og derfor kan du med et GrønEL-abonnement certificere 100 % af dit elkøb som grøn energi fra vindmøllen.

Kører du enten elbil eller plugin-hybridbil, så har du med deres GrønbilEL-aftale mulighed for at få installeret en ladeboks, som forsyner din bil med strøm fra den lokalproducerede vindenergi. Ladeboksen følger elmarkedets spotpris, hvilket vil sige, at prisen på din strøm varierer time for time afhængig af efterspørgslen på strøm, og at det derfor som regel vil være billigere at lade din bil op om natten frem for om dagen.

Med Ø/strøms andre produkter har du selv mulighed for at vælge mellem variabel eller fast pris. 

Ø/strøm har ikke nogen profil på Trustpilot, og derfor findes der ikke noget direkte indblik i deres kunders tilfredshed. Deres hjemmeside har heller ikke den mest detaljerede kundeservice-side, og deres FAQ-sektion nøjes med at vejlede omkring, hvad du gør, hvis dit hus mangler strøm, og hvordan du installerer en varmepumpe.

Deres åbningstider for kundeservice er også rimelig sparsomme, og har du derfor brug for at få andre spørgsmål besvaret end de få på hjemmesiden, så er du sandsynligvis nødt til at finde tid til at kontakte dem, mens du selv er på arbejde. Dette er klart et vækstpunkt og et område, hvor Ø/strøm må se sig slået af hovedparten af deres konkurrenter.

Østrøm logo
3/5

3,0/5

Østrøm logo
3/5

3,0/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing.

Med andre ord betyder det, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende tilmelder sig et af de elselskaber eller en af de ladeløsningsudbydere, vi fremhæver.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at nævne, at vi altid vurderer og anmelder et elselskab, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde. Ligeledes er det værd at bemærke, at vi promoverer en del elselskaber samt ladeløsningsudbydere, som vi endnu ikke har kommercielle aftaler med, fordi vi mener, at det er i forbrugerens interesse, at denne præsenteres for disse elselskaber samt ladeløsninger.

Ydermere er det også værd at nævne, at en række af de elselskaber, vi rent faktisk har kommercielle aftaler med, ikke optræder på vores oversigter over de bedste, billigste eller grønneste elselskaber, da vi ikke mener, at de pågældende elselskaber gør det tilstrækkeligt godt inden for de parametre, vi bedømmer med afsæt i. 

Sagt på en anden måde: Bare fordi et elselskab eller en ladeløsningsudbyder har et affiliate-program, er dette ikke ensbetydende med, at elselskabet/ladeløsningsudbyderen automatisk er sikret promovering hos os.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Det er ingen hemmelighed, at vi forsøger at etablere kommercielle aftaler med så mange elselskaber samt ladeløsningsudbydere som muligt.

På nuværende tidspunkt har vi kommercielle aftaler med følgende elselskaber samt ladeløsningsudbydere: NRGi, AURA, Nettopower, Energi+, Modstrøm, OK, Vest Energi, Norlys, Gasel, Kärnful Energi, Velkommen, EnergiFyn, b.energy, Energidrift, Greenbow, go’energi, LOAD, Zapp Mobility, Power Fuel, Wattoo, El & VVS, Proshop og iWatt.