Spring til indhold

Anmeldelse af
SEF Energi

SEF energi screenshot
0
3.5/5
Miljøvenlighed
4.5/5
Kundeservice
4/5
Ry blandt forbrugerne
4/5
Medlemsfordele
2/5
Pris
3/5

Priser

Vest for Storebælt

2,39

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,82

kr./kWh.

Binding: Ingen. | Abonnement: 29 kr./md.

Abonnement: 29 kr./md.
Binding: Ingen.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af SEF Energi

SEF Energi er et elselskab med en dejligt grøn profil, hvorfor du kan vide dig sikker på at få strøm, der stammer fra bæredygtige energikilder, hvis du peger på SEF Energi som dit næste elselskab.

SEF Energi må siges at være et erfarent elselskab, da virksomheden har rødder, der går helt tilbage til 1906. Netop derfor kan du da også godt tillade dig at forvente, at alle børnesygdomme hører en svunden tid til for SEF Energi, og at der hos dette elselskab er styr på processerne.

En del af SEF-koncernen

SEF Energi er en del af SEF-koncernen, som er en koncern, der – foruden el – udbyder blandt andet internet, TV samt varmepumper.

Hos Eltjek24.dk er vi dog passionerede omkring strøm, hvorfor vi i den resterende del af anmeldelsen udelukkende vil fokusere på SEF Energi og dette selskabs indsats som el-leverandør.

Flere forskellige pakker at vælge imellem

I skrivende stund kan du vælge mellem fire forskellige strømpakker hos SEF Energi. Pakkerne bærer følgende navne:

 • El fleksVIND
 • El DyrenesEnergi
 • El SupportEnergi
 • El Standard Vind.

Uanset hvilken pakke du vælger, vil den strøm, du får, være blevet produceret via vindenergi. 

Den centrale forskel mellem de yderst sammenlignelige pakker, der bærer navnene El FleksVIND og El Standard Vind, er prissætningen. 

For El FleksVIND gælder det, at strømprisen er variabel, hvilket vil sige, at denne følger her-og-nu-prisen på elbørsen, mens El Standard Vind opererer med en fast pris pr. kWh, der ændres hvert kvartal.

De mest nævneværdige træk ved El DyrenesEnergi og ElSupportEnergi er, at du via disse pakker har mulighed for at støtte enten lokale foreninger eller Dyrenes Beskyttelse.

Fordele

Fornuftigt ry på Trustpilot

Fokus på grøn energi

Mulighed for at støtte Dyrenes Beskyttelse

Mulighed for at støtte det lokale foreningsliv

Ulemper

Ikke den laveste pris på markedet

Er du sikker på, at SEF Energi er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at SEF Energi er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Fin kundeservice-indsats

Hvis du får brug for vejledning af dygtige fagfolk angående SEF Energis services, har du mulighed for at ringe til SEF Energis kundeservice-afdeling eller sende samme afdeling en mail.

Åbningstiderne varierer lidt fra dag til dag, men typisk åbner kundeservice-linjerne klokken 08:30 og lukkes igen omkring 15:30. Værd dog opmærksom på, at linjerne lukker en anelse tidligere om fredagen.

Det er dog langt fra sikkert, at det bliver nødvendigt for dig at kontakte kundeservice for at få svar på eventuelle spørgsmål, hvilket skyldes, at SEF Energi har brugt en del ressourcer på at kreere informativt indhold til hjemmesiden. En indsats, som vi vil kategorisere som ‘prokativ kundeservice’.

Eksempler på det indhold, der beskrives ovenfor, kunne være en artikel om, hvad du skal gøre i tilfælde af flytning, eller hvordan du skal læse og forstå din regning. 

Foruden ovenstående er der deres fine FAQ-sektion værd at fremhæve.

Ingen eksklusive medlemsfordele

Der findes en række elselskaber, der byder på eksklusive medlemsfordele for kunderne. Eksempler på sådanne fordele kunne være rabatter til en række fede butikker, rabat på entreprisen hos en række danske forlystelsesparker samt muligheden for at deltage i en række eksklusive konkurrencer med fede præmier.

Desværre er SEF Energi ikke et af disse elselskaber. 

Her begrænser medlemsfordelene sig nemlig til noget relevant i forhold til el. 

I vores øjne er de største medlemsfordele hos SEF Energi, at du:

 • Tager vare på miljøet ved udelukkende at få strøm fra bæredygtige energikilder
 • Har mulighed for at få rådgivning af et kompetent kundeservice-personale
 • Bliver en del af et elselskab, der har mange års erfaring.

Et fornuftigt ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har SEF A/S modtaget over 30 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 3,9, hvilket svarer til ‘god’. 

Antallet af anmeldelser kan ikke siges at være prangende, men den gennemsnitlige score må i den grad siges at være godkendt.

I de kommende afsnit kigger vi nærmere på, hvad SEF Energi henholdsvis roses og kritiseres for af anmelderne på Trustpilot.

Hvad roses SEF Energi for?

De positivt stemte Trustpilot-anmeldere roser særligt SEF Energi for elselskabets kundeservice-indsats. Flere anmeldere betegner personalet som værende både høfligt, vidende, nærværende og let at få fat på.

Derudover er der nogle få Trustpilot-anmeldere, der udtrykker tilfredshed med SEF Energis priser. 

Hvad kritiseres SEF Energi for?

De negativt stemte Trustpilot-anmeldere kritiserer primært SEF Energi for at forlange, at man som kunde betaler depositum på tidspunkter, hvor dette ikke er fair og i en størrelsesordning, der ej heller er fair. Ligeledes er der flere, der hævder, at de har haft svært ved at få deres depositumspenge retur. 

Ligeledes er et kritikpunkt, at det kan være lidt vanskeligt at få udbetalt tilgodehavender fra SEF Energi. 

Fornuftige alternativer til SEF Energi

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

God pris
3.7/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Kort opsummering

SEF Energi er et elselskab med mange år på bagen og en dejligt grøn profil. Elselskabets kundeservice-afdeling leverer varen, ligesom at priserne er nogenlunde fornuftige. Dog vil du sagtens kunne finde elselskaber, der byder på endnu mere konkurrencedygtige priser, end SEF Energi gør. 

Omdømmet på Trustpilot er rigtig fint, og elselskabet får særligt ros for kundeservice-indsatsen. Blandt kritikerne forlyder det dog, at SEF Energi lidt for ofte beder om for store depositumsbeløb, der – ifølge nogle få utilfredse Trustpilot-anmeldere – kan være svære at få tilbage.

Nu vi er ved de få kritikpunkter, vi har af elselskabet, er det nødvendigt også at fremhæve medlemsfordelene. På dette område leverer SEF Energi nemlig ikke noget udover det sædvanlige.

Når alt kommer til alt, er SEF Energi dog et ganske hæderligt elselskab, og vi er ganske sikre på, at du næppe fortryder noget, hvis du peger på netop dette elselskab som din kommende el-leverandør. 

Sef energi logo
3.5/5

3,5/5

Sef energi logo
3.5/5

3,5/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

 1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

 2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

  Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

 3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


  Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)