Spring til indhold

Anmeldelse af Vindstød

Vindstød er et elselskab beliggende i Aarhus, som slår sig op på at sælge billig strøm fra danske vindmøller.

Hvor billigt et elselskab Vindstød nu engang er, når alt kommer til alt, og hvordan elselskabet ellers præsterer, når det kommer til miljøvenlighed, kundeservice, pålidelighed og omdømme blandt forbrugerne, kan du blive klogere på i anmeldelsen her.

Vindstød screenshot

Samlet bedømmelse

2.6

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Miljøvenlighed

4.5

Vi kan glædeligt konstatere, at Vindstød er et ganske grønt elselskab. 

Vælger du en strømaftale fra Vindstød, garanterer Vindstød nemlig, at de køber oprindelsescertifikater fra producenter af vindenergi, som svarer til den mængde strøm, du bruger.

Kundeservice

2.0

På Trustpilot får Vindstøds kundeservice-afdeling både en del ros og en del kritik. 

En række positivt stemte Trustpilot-anmeldere hævder, at de har fået hurtig hjælp af et kompetent, høfligt og vidende kundeservice-personale, mens en række negativt stemte Trustpilot-anmeldere harcelerer over, at de har meget svært ved at skabe kontakt til kundeservice-afdelingen.

Dette kan hænge sammen med, at Vindstøds kundeservice-personale ikke kan træffes telefonisk, hvilket trækker markant ned i vores bedømmelse af kundeservice-indsatsen.

Som tingene er lige nu (december 2024), er det nemlig udelukkende muligt at kontakte kundeservice-personalet via mail. 

Ry blandt forbrugerne

3.5

I skrivende stund (december 2024) har Vindstød modtaget 6139 anmeldelser på Trustpilot og opnået en samlet karakter på 4,0, hvilket svarer til ‘god’. 

Når vi – trods ovenstående – vælger blot at give Vindstød 3,5 stjerner i forhold til parameteret ‘ry blandt forbrugerne’, så hænger det sammen med, at Vindstød – jævnfør Trustpilots udsagn – har presset nogle brugere til at ændre eller fjerne brugernes negative anmeldelser. 

Medlemsfordele

1.0

Vindstød tilhører ikke gruppen af elselskaber, der byder på ekstraordinære medlemsfordele. 

De medlemsfordele, som Vindstød byder på, relaterer sig nemlig alle til kerneproduktet på den ene eller anden måde, og de mest interessante er i vores øjne følgende:

  • Ingen binding
  • Grøn strøm.

Pris

3.5

Vilkårene for Vindstøds billigste elaftale (DanskVind) lyder således:

  • Her-og-nu-prisen på elbørsen + 0,625 øre pr. kWh i spottillæg
  • Abonnement: 0 kr./md.
  • Alle de faste omkostninger (elafgift, transportudgifter osv.) som er ens hos alle elselskaber
  • 10 kr. pr. betaling i betalingsgebyr.

Dette betyder, at Vindstød er blandt de absolut billigste eludbydere på markedet. 

‘Men hvis dette er tilfældet – hvorfor får Vindstød så ikke en endnu bedre karakter i forhold til pris?’ tænker du formentligt.

Det skyldes ganske enkelt, at vi tidligere har oplevet, at Vindstød – efter en rum tid – har flyttet kunder – uden at gøre synderligt tydeligt opmærksom herpå – fra elselskabets billigste elaftale over på en ekstremt dyr elaftale.

Ovenstående manøvre beskrev TÆNK tilbage i 2023, og vi skal ærligt erkende, at vi ikke ved, om Vindstød fortsat laver samme nummer den dag i dag, men vi lader ikke tvivlen komme elselskabet til gode.

Pålidelighed

1.0

Dumpede – sammen med 19 kolleger – TÆNKs store test af elselskaber i 2024. 

Derudover er Vindstød – som allerede beskrevet – tidligere blevet blevet afsløret i at flytte deres kunder fra en billig elaftale over på en yderst dyr elaftale uden at gøre synderligt tydeligt opmærksom på dette over for kunderne. 

Ydermere trækker det ned, at Vindstød – jævnfør Trustpilot – har presset en række Trustpilot-anmeldere til at ændre eller justere deres negative anmeldelser. 

Sidst, men ikke mindst er det værd at bemærke, at Vindstød har været involveret i en række negative sager i medierne, blandt andet om tvivlsomme telefonsalgsmetoder samt vildledning af forbrugerne.

Fornuftige alternativer til Vindstød

Skarp pris

4.6

/5

4.6/5

Spottillæg: 4 øre pr. kWh
Abonnement: 0 kr./md.

Godt ry

3.9

/5

3.9/5

Spottillæg: 5 øre pr. kWh
Abonnement: 29 kr./md.

Populært valg

4.2

/5

4.2/5

Spottillæg: 13 øre pr. kWh
Abonnement: 0 kr./md.

Stort brand

3.4

/5

3.4/5

Spottillæg: 5 øre pr. kWh
Abonnement: 10 kr./md.

Uddybende anmeldelse af

Vindstød

I løbet af vores uddybende anmeldelse af Vindstød dykker vi endnu dybere ned i en række af de forhold, vi allerede har berørt ganske kort. 

Dette betyder, at du blandt andet kan lære endnu mere om Vindstøds indsats på kundeserviceområdet samt få yderligere indblik i, hvorfor vi ikke anser Vindstød som noget synderligt pålideligt elselskab.

Fordele

Ulemper

Er du sikker på, at Vindstød er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

De billigste elselskaber

De bedste elselskaber

Grønne elselskaber

Ekstremt billig strøm – i hvert fald i begyndelsen…

I skrivende stund udbyder Vindstød to forskellige strømpakker. En strømpakke for de kunder, der ønsker en fast pris, og en strømpakke for de kunder, der ønsker en variabel pris. 

Sådan lød vilkårene for Vindstøds strømpakker i december 2024

Særligt strømpakken, hvor prisen er variabel, er interessant, da denne byder på ekstremt attraktive økonomiske vilkår, som stort set ingen andre elselskaber kan matche.

Vælger du denne strømpakke, vil der ikke være nogen abonnement-sats du skal tage hensyn til, og din kWh-pris vil være stort set den samme som her-og-nu-prisen på elbørsen, da spottillægget blot er på beskedne 0,00625 kr. pr. kWh.

Det lyder jo næsten for godt til at være sandt, og der er tilsyneladende også en hage ved tilbuddet… 

I hvert fald berettede TÆNK i 2023 om, at de kunder, der havde valgt den billige elaftale hos Vindstød, på et tidspunkt var blevet flyttet over på en anden strømaftale, hvor vilkårene – mildt sagt – var alt andet end økonomisk attraktive. 

Helt konkret lød vilkårene for den strømaftale, som Vindstød havde flyttet kunderne over på, således:

  • Abonnement-sats: 29 kr. pr. md.
  • Spottillæg: 39 øre pr. kWh.

I vores øjne er det i sig selv problematisk, at Vindstød kan finde på at flytte kunder fra en ekstremt billig elaftale til en ekstremt dyr elaftale. 

En sådan manøvre bliver dog kun endnu mere problematisk, hvis elselskabet, der foretager handlingen, ikke gør klart og tydeligt opmærksom på overflytningen over for kunderne, og dette gjorde Vindstød – ifølge TÆNK – ikke i 2023.

Om Vindstød stadigvæk flytter deres kunder fra en billig til en dyr elaftale efter noget tid den dag i dag, ved vi faktisk ikke. Hvad, vi dog ved, er, at et elselskab, der tidligere har ageret så kritisabelt, næppe udviklet sig til at blive et gennemført troværdigt og pålideligt elselskab den dag i dag. 

Sådan skrev TÆNK om Vindstøds ageren i 2023

Plads til forbedring på kundeservice-fronten

På Vindstøds Trustpilot-side får kundeservice-indsatsen både en del ros og en del kritik. 

Dem, der roser kundeservice-indsatsen, giver som regel udtryk for, at de relativt hurtigt har fået besvaret deres forespørgsler af en høflig og dygtig kundeservice-medarbejder, mens dem, der skyder med skarpt efter kundeservice-indsatsen, hævder, at denne indsats er fraværende, eller at den hjælp, de får, ikke er tilstrækkelig eller tilfredsstillende. 

Ikke mulighed for telefonisk kontakt

At Vindstøds kundeservice-personale af og til får ros på Trustpilot trækker naturligvis op i vores bedømmelse af elselskabets overordnede indsats på kundeservice-området.

Til gengæld trækker det i den grad ned, at kundeservice-indsatsen også får en del kritik, og at det ganske enkelt ikke er muligt at træffe en kundeservice-medarbejder telefonisk. I stedet begrænser ens kontaktmuligheder sig til at skrive en mail. 

I den henseende er det værd at bemærke, at Vindstød – efter eget udsagn – besvarer 96 % af de henvendelser, de får, på samme dag. Om dette er sandt, ønsker vi ikke at gøre os til dommere over, men reaktionerne på Trustpilot kunne dog godt antyde, at elselskabet overdriver en lille smule.

Hæderlig FAQ-sektion

Det kan sagtens være, at det slet ikke er nødvendigt for dig at kontakte Vindstøds kundeservice-personale for at få besvaret de spørgsmål, du måtte have. 

Dette skyldes, at Vindstød har lavet en rigtig fin FAQ-sektion, hvor de hyppigst stillede spørgsmål besvares i et letforståeligt sprog. 

Udarbejdelsen af denne sektion fortjener helt sikkert ros, men sektionen kompenserer ikke for den manglende mulighed for at ringe til Vindstøds kundeservice-personale, hvis du spørger os.

Her ses et udsnit af de spørgsmål, du kan finde svar på, via Vindstøds FAQ-sektion (december 2024)

Ingen særlige medlemsfordele

Hos nogle elselskaber forkæles kunderne med medlemsfordele ud over det sædvanlige. Det være sig blandt andet spændende rabatter til en masse forskellige butikker eller billige forsikringer. 

Vindstød tilhører desværre ikke gruppen af elselskaber, der byder på ekstraordinære medlemsfordele.

Her er der i stedet 100 % fokus på at levere grøn strøm til lave priser. Så hvis du er på jagt efter et elselskab, der byder på medlemsgoder ud over det sædvanlige, er Vindstød dermed ikke det mest oplagte valg.

Endnu et vækstpunkt…

Hos Eltjek24.dk appellerer vi altid til forbrugerne om at kontakte os, hvis de har input angående et elselskabs indsats – både på godt og ondt – eller hvis de generelt har ideer til, hvordan vi kan forbedre vores platform. 

Årsagen hertil er, at vi mener, at forbrugernes indsigt kan hjælpe os med at beskrive elselskabernes ageren endnu mere nuanceret og præcist, end vi evner på egen hånd, hvor vores begrænsede mandskab bevirker, at vi ikke kan være kunder hos samtlige elselskaber og dermed lære samtlige elselskaber at kende indefra.

Og lidt forbrugerindsigt har vi faktisk fået relateret til Vindstød. 

Af en af vores søde besøgende er vi nemlig blevet gjort opmærksomme på, at Vindstød opererer med et meget stort vindue mellem deres aconto-opkrævninger og selve opgørelsen af og afregningen for en kundes egentlige forbrug. 

Helt konkret er vinduet så stort, at det – ifølge vores besøgende – ikke er unormalt at have to aconto-betalinger ude at svømme som Vindstød-kunde, hvilket naturligvis ikke er optimalt.

Hvis du vil undgå bøvl med aconto-opkrævninger, så er vores bedste råd, at du vælger et af de elselskaber, der tilbyder betaling efter forbrug

Vindstød FAQ

I indeværende måned lyder prisvilkårene for Vindstød billigste elaftale således (vest-priser): 

*Abonnement0 kr. pr. md.
*Estimeret pris pr. kWh2,40 kr.
Systemabonnement18,96 kr. pr. md.
Variabler til beregning af estimeret pris pr. kWh
– *Spottillæg0 kr. pr. md.
– Ren strømpris 0,914 kr. pr. kWh
– Transport 0,27 kr. pr. kWh
– Transmissionsnettarif 0,07625 kr. pr. kWh
– Systemtarif0,0925 kr. pr. kWh
– Elafgift0,90 kr. pr. kWh
Eventuelle betalingsgebyrer
– Betalingsservice10 kr. pr. betaling
– MobilePay10 kr. pr. betaling

Vindstød ejes af Morten Nissen Nielsen og Lars Riisgaard Ribe. Tidligere har Vindstød været ejet af Vattenfall.

Vælger du Vindstøds strømaftale med variabel pris, er der ingen bindingsperiode. 

Ja, i 2020 blev Vindstød politianmeldt for at have ringet til forbrugere uden deres samtykke.

Både ja og nej. Vindstøds billigste elaftale er blandt de billigste på markedet, mens Vindstøds dyreste elaftale er blandt de dyreste på markedet, og historikken indikerer desværre, at de Vindstød-kunder, der tilmelder sig den billige elaftale hos Vindstød med tiden flyttes over på den dyre af slagsen. 

Nej, Vindstød er et elselskab, mens Elforbundet er et forbund, der hvert år forhandler sig frem til en attraktiv elaftale hos et elselskab, som Elforbundets medlemmer derefter har mulighed for at tilmelde sig. 

Fint omdømme på Trustpilot, men…

I skrivende stund har Vindstød modtaget over 6130 anmeldelser på Trustpilot og opnået en samlet karakter på 4 ud af 5 stjerner, hvilket svarer til ‘god’. 

Isoleret set er dette jo rigtig fornuftigt, men vi tøver en smule med at løfte armene over hovedet i ren begejstring på Vindstøds vegne, hvilket skyldes, at Vindstøds Trustpilot-karakter i skrivende stund (december 2024) er blevet suspenderet af Trustpilot, fordi Vindstød – ifølge Trustpilots udsagn – har overtrådt retningslinjerne.

Helt konkret forlyder det, at Vindstød har presset nogle brugere til at ændre eller fjerne deres negative anmeldelser.

I de kommende afsnit dykker vi ned i, hvad Vindstød roses for af de positivt stemte Trustpilot-anmeldere, samt hvad elselskabet skoses for af de negative af slagsen.

Hvad roses Vindstød for?

Isolerer man de mest positivt stemte Trustpilot-anmeldelser, vil man se, at den ros, der er gennemgående, i høj grad omhandler den indsats, som Vindstøds kundeservice-afdeling udfører. 

Flere Trustpilot-anmeldere påpeger, at Vindstøds kundeservice-personale besvarer spørgsmål både hurtigt, fyldestgørende og på en måde, så spørgeren ikke længere er i tvivl om noget.

Foruden kundeservice-afdelingens indsats får Vindstød ros for deres priser. Mange Trustpilot-anmeldere giver taknemmeligt udtryk for at have sparet en del på deres elregninger efter at være skiftet til Vindstød. 

Hvad kritiseres Vindstød for?

Isolerer man de mest negativt stemte Trustpilot-anmeldelser, kan man se, at den kritik, der hyppigst rettes imod Vindstød, vedrører, at det er vanskeligt at trænge igennem til Vindstøds kundeservice-afdeling, og at kan finde på at tilmelde kunder uden kundernes reelle samtykke.

Ydermere er der også en række Trustpilot-anmeldere, der decideret kalder Vindstød for et fuskerfirma, og påstår, at Vindstød hævder, at priserne hos dem er lavere, end de reelt set viser sig at være. 

Sidst, men ikke mindst er der nogle, der brokker sig over, at Vindstøds regninger er svære at gennemskue.

Vindstød er ikke noget synderligt pålideligt elselskab

Af adskillige grunde, som vi vil redegøre i det resterende af afsnittet her, ser vi ikke Vindstød som noget synderligt pålideligt elselskab. 

En af disse grunde er, at Vindstød dumpede TÆNKs store test af elselskaber i 2024.

En anden grund er, at Vindstød – som vi allerede har været inde på – tidligere er blevet afsløret i at have flyttet deres kunder fra en yderst billig elaftale til en yderst dyr elaftale uden at have oplyst tilstrækkeligt herom. 

Derudover taler det ikke ligefrem for Vindstøds pålidelighed, at elselskabet tilsyneladende har presset en række brugere til at ændre eller fjerne negative anmeldelser på Trustpilot.

Sidst, men ikke mindst ser vi Vindstød som et upålideligt elselskab, fordi dette elselskab har været involveret i en række negative sager i medierne, eksempelvis en sag i 2020 om ulovligt telefonsalg og en sag i 2019, hvor Vindstød af en konkurrent blev beskyldt for at være for lige kreative nok, når der skulle rekrutteres nye kunder via telemarketing.

Helt konkret beskyldte elselskabet SK Forsyning Vindstød for at lyve om et samarbejde de to elselskaber imellem. En løgn, som Vindstød efter sigende foretog med henblik på at lokke SK Forsyning-kunder over i Vindstøds kundeportefølje.

Fornuftige alternativer til Vindstød

Skarp pris

4.6

/5

4.6/5

Spottillæg: 4 øre pr. kWh
Abonnement: 0 kr./md.

Godt ry

3.9

/5

3.9/5

Spottillæg: 5 øre pr. kWh
Abonnement: 29 kr./md.

Populært valg

4.2

/5

4.2/5

Spottillæg: 13 øre pr. kWh
Abonnement: 0 kr./md.

Stort brand

3.4

/5

3.4/5

Spottillæg: 5 øre pr. kWh
Abonnement: 10 kr./md.

Kort opsummering

Der er plusser og minusser ved Vindstød. 

Hvis vi starter med plusserne, må vi sige, at det er en ubetinget god ting, at Vindstød udbyder strøm til så skarpe priser, som tilfældet er, og at de byder på aftaler uden bindingsperioder.

Derudover er det også rigtig godt, at Vindstød har fokus på klimaet.

Som sagt er der dog også en række minusser ved Vindstød, og de ubetingede største af slagsen er, at Vindstød – i vores øjne – er et decideret upålideligt elselskab, og at elselskabets kundeservice-indsats er på et decideret lavt niveau, hvis man sammenligner med hovedparten af konkurrenterne. 

Hvis dette også er et problem for dig, bør du i stedet overveje elselskaberne Gasel, OK eller go’energi.

Vindstød logo
2.6/5

2.6

Vindstød logo
2.6/5

2.6

/5

Når vi anmelder og bedømmer et elselskab, modtager elselskabet én samlet karakter, hvor skalaen går fra 0 til 5. Den samlede karakter er et gennemsnit af fem individuelle karakter, der gives inden for følgende parametre: 

  • Miljøvenlighed
  • Kundeservice
  • Ry blandt forbrugerne
  • Medlemsfordele
  • Pris.

I det følgende gennemgår vi de fem parametre og redegør for, hvilke forhold vi lægger vægt på inden for disse.

 Miljøvenlighed

For at et elselskab kan få en god karakter inden for parameteret ‘miljøvenlighed’, skal elselskabet yde et fornuftigt bidrag til den grønne omstilling samt besidde en grøn profil.

Først og fremmest kigger vi på, om et elselskab køber grønne certifikater. Gør elselskabet dette, trækker det naturligvis op i vores bedømmelse.

Dernæst kigger vi på, om elselskabet har iværksat en række grønne initiativer. Det kunne eksempelvis være at bidrage økonomisk til bevarelse eller udvidelse af skovområder eller at støtte andre klimaforbedrende aktiviteter.

Kundeservice

Når vi skal vurdere, hvorvidt et elselskab leverer kundeservice på et højt niveau eller ej, kigger vi først og fremmest på, hvordan elselskabets kundeservice-afdeling er beskrevet af nuværende og tidligere forbrugere på forskellige anmeldelsesportaler såsom Trustpilot.

Hvis et elselskabs kundeservice-personale af adskillige forbrugere fremhæves som værende hjælpsomt, vidende og lignende, er chancen for en god karakter naturligvis rigtig god.

Er det modsatte derimod tilfældet – altså hvis elselskabets kundeservice-personale får meget kritik fra tidligere og nuværende forbrugere – får elselskabet sandsynligvis en mindre god karakter.

Ud over at orientere os dybdegående i forbrugeranmeldelser kigger vi også på, hvor dygtigt et elselskab er til at vejlede nuværende og potentielle forbrugere på elselskabets egen hjemmeside. I den henseende kigger vi blandt andet på, om elselskabet byder på en FAQ-sektion og i så fald, hvor udtømmende og grundig denne sektion er.

Sidst, men ikke mindst vurderer vi graden af tilgængelighed for kundeservice-afdelingen.

Her kigger vi blandt andet på, hvornår kundeservice-afdelingen kan træffes samt hvordan. Er det kun muligt at komme i kontakt med kundeservice via mail, eller kan det også lade sig gøre at træffe kundeservice-afdelingen telefonisk eksempelvis? Ikke overraskende giver det naturligvis flest plusser i vores bog, hvis graden af tilgængelighed er høj.

Ry blandt forbrugerne

Når vi skal vurdere et elselskabs ry blandt forbrugerne, kigger vi på elselskabets Trustpilot-konto og adopterer delvist den karakter, som elselskabet har fået her. Dog runder vi op til nærmeste halve eller hele.

Det vil sige, at hvis et elselskab har opnået en samlet karakter på 4,1 på Trustpilot, får elselskabet 4 i karakter hos os, når det kommer til parameteret ‘ry blandt forbrugerne’.

Medlemsfordele

For nogle elselskaber gælder det, at disse byder på medlemsfordele ud over det sædvanlige. Eksempler på sådanne fordele kunne være rabataftaler til et utal af forretninger eller muligheden for at få fribilletter til sportsarrangementer.

Skal et elselskab opnå en god karakter inden for kriteriet ‘medlemsfordele’, er det derfor centralt, at elselskabet forkæler sine kunder med en række fordele, som kunderne ikke vil kunne finde hos samtlige andre elselskaber.

Dette betyder med andre ord, at fornuftige priser, adgang til en oversigt over ens forbrug samt muligheden for at få hjælp af et kompetent kundeservice-personale ikke er nok i sig selv til at score højt inden for dette parameter. Rigtig mange elselskaber byder nemlig på disse særtræk, hvorfor vi ikke anser disse som særlige medlemsfordele.

Pris

Skal et elselskab opnå en god karakter inden parameteret ‘pris’, skal elselskabet – ikke så overraskende – byde på økonomisk gunstige vilkår for sine kunder.

Her kigger vi særligt på, om elselskabet opererer med et spottillæg og i så fald, hvor højt dette er.

Ligeledes kigger vi på, om elselskabet opererer med nogen abonnement-sats og i så fald, hvor høj denne er.

Mange elselskaber opererer med flere strømpakker, og de prisestimater, vi viser, tager altid udgangspunkt i de billigste strømpakker fra de enkelte elselskaber.

Derudover er det vigtigt at bemærke, at eventuelle besparelser via introtilbud ikke medregnes i vores prisestimater. 

Vi har udviklet en avanceret prisberegner

Hos Eltjek24.dk er vi yderst stolte over vores indsats, når det kommer til at levere retvisende prisestimater.

Stoltheden bunder blandt andet i, at vi har udviklet en avanceret beregner til formålet, og at vi med jævne mellemrum aktivt er ude at indhente oplysninger om elselskabernes spottillæg og lignende. Forhold, som elselskaberne ikke nødvendigvis oplyser om på deres hjemmesider. 

I vores avancerede beregningsmodel tages der højde for alt fra abonnement-sats, elafgift og transportudgifter til spottillæg, eventuelle betalingsgebyrer samt eventuelle særegne gebyrer for de enkelte elselskaber. Med andre ord medregnes samtlige variabler, der udgør den samlede elpris, altså.

Hvor om alting er, kommer vi dog ikke uden om, at det, vi leverer, er estimater, hvorfor de priser, du finder på siden her, skal anses som vejledende. 

I det følgende gennemgår vi de primære årsager hertil.

  1. Prisestimaterne (gælder kun for de elaftaler, hvor prisen er variabel) beregnes blandt andet med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med Elpris.dk’s bud på gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne.

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område. 

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer af deres strømaftalers prisforhold.

    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil altid være en risiko for, at vi en sjælden gang imellem glipper en eller flere justeringer. Hvis du mistænker, at vi regner med en eller flere forkerte variabler, når vi udregner prisestimater for et elselskab, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

 

Vi skal have indsigt i dit forbrug for at udregne så præcise prisestimater som muligt.

Ligeledes er indsigt i dit forbrug vigtigt for, at vi kan vise dig så billige strømpakker som muligt. Elselskabernes strømpakker er nemlig strikket sammen på en sådan måde, at dit forbrug har stor indflydelse på, hvilke strømpakker der økonomisk set er mest attraktive for dig.

Kender du ikke dit årlige forbrug, klikker du blot nej, hvorefter du – med afsæt i antallet af personer i din bolig – får mulighed for at angive et forbrugsestimat.

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing.

Med andre ord betyder det, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende tilmelder sig et af de elselskaber eller en af de ladeløsningsudbydere, vi fremhæver.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at nævne, at vi altid vurderer og anmelder et elselskab, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde. Ligeledes bør det bemærkes, at vi promoverer en del elselskaber samt ladeløsningsudbydere, som vi endnu ikke har kommercielle aftaler med, fordi vi mener, at det er i forbrugerens interesse, at denne præsenteres for disse elselskaber samt ladeløsninger.

Ydermere er det værd at nævne, at en række af de elselskaber/ladeløsningsudbydere, vi rent faktisk har kommercielle aftaler med, ikke optræder på vores oversigter over de bedste, billigste eller grønneste elselskaber, da vi ikke mener, at de pågældende elselskaber gør det tilstrækkeligt godt inden for de parametre, vi bedømmer med afsæt i. 

Sagt på en anden måde: Bare fordi et elselskab eller en ladeløsningsudbyder har et affiliate-program, er dette ikke ensbetydende med, at elselskabet/ladeløsningsudbyderen automatisk er sikret promovering hos os.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Hos Eltjek24.dk spiller vi med åbne kort og vægter gennemsigtighed yderst højt, hvorfor du herunder kan læse, hvilke elselskaber samt ladeløsningsudbydere som vi p.t. har kommercielle aftaler med: 

NRGi, AURA, Nettopower, Energi+, SEF Energi, Modstrøm, OK, Vest Energi, Norlys, Gasel, Kärnful Energi, Velkommen, EnergiFyn, b.energy, Energidrift, Greenbow, go’energi, GNP Energy, Budget Energi, LOAD, Zapp Mobility, Power Fuel, Wattoo, El & VVS, Proshop og iWatt.

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med Elpris.dk’s bud på gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne.

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser, deres spottillæg-satser pr. kWh og/eller andre variable satser.

    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi regner med en forkert abonnement-sats, en forkert strømtillægssats eller mangler en variabel i forhold til udregningen af prisestimaterne for et givent elselskab, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej. 

Vores beregningsmodel

Alt fra abonnement-sats, elafgift og transportudgifter til spottillæg, eventuelle betalingsgebyrer samt eventuelle særegne gebyrer for de enkelte elselskaber har vi inkorporeret i den avancerede beregningsmodel, som vi udviklet med henblik på at vise dig så præcise prisestimater som overhovedet muligt.