Spring til indhold

Anmeldelse af
AURA

Aura el screenshot
0
3.8/5
Miljøvenlighed
4/5
Kundeservice
4/5
Ry blandt forbrugerne
4.5/5
Medlemsfordele
3/5
Pris
3.5/5

Priser

Vest for Storebælt

2,28

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,71

kr./kWh.

Binding: Ingen. | Abonnement: 21 kr./md.

Abonnement: 21 kr./md.
Binding: Ingen.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af AURA

AURA er et andelsejet energiselskab, der er lokalt forankret i det østjyske. Selskabet har mere end 100 års erfaring med at opbygge og levere kritisk infrastruktur til et utal af kunder.

I vores anmeldelse vil vi primært fokusere på AURAs indsats som elselskab, men virkeligheden er faktisk, at AURA er meget mere end blot et elselskab

Skulle du have lyst, vil du nemlig også kunne få blandt andet internet samt TV og streaming via AURA.

Støtter lokalt

Netop fordi AURA er andelsejet og -styret, har energiselskabet en udtalt ambition om at bidrage aktivt til at udvikle de lokalsamfund, hvor andelsejerne befinder sig. 

En måde, hvorpå denne ambition kommer til udtryk, er ved, at AURA støtter lokale foreninger, klubber, arrangementer og lignende.

Grøn dagsorden

AURA ønsker at bidrage til den grønne omstilling, hvilket kommer til udtryk på flere forskellige måder. Dels kommer det til udtryk ved, at mange af de projekter, som AURA støtter med donationer, har et grønt islæt. 

Derudover kommer det til udtryk ved, at alle AURAs kunder kan tilvælge grøn strøm for et beskedent ekstrabeløb.

Fordele

Flot ry på Trustpilot

Giver kunderne mulighed for at vælge grøn energi

Støtter lokalt

Erfarent energiselskab

Tilbyder både fast og variabel pris

Ulemper

Ikke de laveste priser på markedet

Er du sikker på, at AURA er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Er du sikker på, at AURA er det rette elselskab for dig?
Hvis ikke, så tjek vores oversigter over:

Fast eller variabel pris? Du bestemmer!

Hos AURA kan du vælge imellem to forskellige strømpakker – nemlig AURA FlexEl og AURA FastEl.

Hvis du vælger AURA FlexEl, vil strømprisen være variabel, hvilket vil sige, at den styres af her-og-nu-prisen på elbørsen. Vælger du derimod AURA FastEl, betaler du en fast pris, der fastsættes hvert kvartal. 

Rigtig fin kundeservice-afdeling

AURA har en rigtig fin kundeservice-afdeling, der kan kontaktes via telefon alle hverdage i tidsrummet 08:00-16:00 på nær om fredagen, hvor de i afdelingen tillader sig at holde tidlig weekend, da de her lukker for telefonlinjerne klokken 15:00.

Ønsker du ikke at få vejledning via telefon, kan du naturligvis også sende en mail til AURAs kundeservice-folk.

Stor sektion med viden

Det er dog langt fra sikkert, at det er nødvendigt for dig at kontakte kundeservice for at få svar på de spørgsmål, som du måtte have, hvilket skyldes, at AURA har kreeret en rigtig fin videns-sektion, der byder på et utal af informative artikler. Herunder finder du et billede, der viser et udsnit af de artikler, du vil kunne tilgå via videns-sektionen.

En række fine relevante medlemsfordele

Der findes en række elselskaber, som byder på eksklusive medlemsfordele, og vi må desværre konstatere, at AURA ikke er et af disse elselskaber. 

Dog byder AURA på en række relevante medlemsfordele, og vi har samlet de – i vores øjne – bedste herunder i punktform:

 • Mulighed for at støtte lokalt
 • Spar penge på ladeboks til elbil
 • Mulighed for personlig og kompetent rådgivning
 • Godt overblik over ens elforbrug.

Et forrygende ry på Trustpilot

I skrivende stund har AURA modtaget mere end 2050 anmeldelser på Trustpilot og opnået en samlet score på 4,5, hvilket svarer til ‘fremragende’. 

En så flot samlet score er der ikke mange af konkurrenterne, der kan bryste sig af at have, så denne score kan AURA være rigtig tilfredse med at have opnået.

I de kommende afsnit dykker vi ned i, hvad AURA roses for af de positivt stemte anmeldere, og hvad energiselskabet kritiseres for af de negativt stemte anmeldere.

Hvad roses AURA for?

Isolerer man de mest positivt stemte Trustpilot-anmeldelser, vil man se, at den ros, der er gennemgående, i høj grad omhandler kundeservice-afdelingens indsats.

Mange Trustpilot-anmeldere beskrives AURAs kundeservice-folk som både hjælpsomme, vidende, lyttende og forstående. 

Ligeledes er det tydeligt, at AURAs kundeservice-folk ikke ligger på den lade side. Problemer bliver løst hurtigt og effektivt. 

Hvad kritiseres AURA for?

Selvom langt de fleste anmeldelser på AURAs Trustpilot-side emmer af positivitet, er der dog en række negative af slagsen imellem de mange positive. 

Isoleres de negative, kan man se, at de kritikpunkter, der er gennemgående, vedrører udfordringer i forhold til udmeldelse og uforudsete gebyrer. 

Derudover er der også nogle enkelte Trustpilot-anmeldere, der brokker sig over at have haft svært ved at trænge igennem til kundeservice. 

Fornuftige alternativer til AURA

4.1/5

Binding: Ingen.
Abonnement: 0 kr./md.

Klimavenlig
Populær
3.8/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

God pris
3.7/5

Binding: 6 mdr.
Abonnement: 0 kr./md.

Kort opsummering

AURA leverer varen på rigtig mange områder. Eksempelvis er AURA et relativt klimabevidst elselskab, hvilket vi rigtig godt kan lide her hos Eltjek24.dk.

Derudover fortjener AURAs kundeservice-afdeling væsentlig mere ros end ris. En påstand, der kan underbygges af AURAs fine Trustpilot-score, der særligt skyldes en masse positive anmeldelser, som tager afsæt i en række kunders gode oplevelser med kundeservice-personalet. 

Når det kommer til medlemsfordele, præsterer AURA også på et hæderligt niveau. På dette område må de dog se sig overgået af en række konkurrenter, der byder på endnu mere attraktive medlemsfordele, end AURA gør.

Et andet område, hvor indenfor AURA må se sig overgået af flere konkurrenter, er i forhold til strømpriserne

AURAs priser er på ingen måde latterligt høje, men vi må dog konstatere, at en række elselskaber byder på endnu skarpere priser, end AURA gør.

Hvor om alting er, mener vi, at AURA yder en rigtig hæderlig indsats som elselskab, og vi tvivler på, at du vil fortryde noget som helst, sæt du giver AURA chancen som din næste leverandør af strøm.

Aura logo 300x150
3.8/5

3,8/5

Aura logo 300x150
3.8/5

3,8/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

 1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

 2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

  Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

 3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


  Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)