Spring til indhold

Eltjek24.dk indeholder reklamelinks. Læs mere

Elpriser time for time
Se de aktuelle strømpriser

Vest
Øst
Saturday, 23 April 2023
I går
I dag
I morgen
Pris nu

1,44 kr.

Laveste pris

1,44 kr.
kl. 04:00 - 05:00

Højeste pris

1,44 kr.
kl. 04:00 - 05:00

Gns. pris

1,44 kr.
18. juli 2024

Prisen for den rene, rå strøm +  transmissionsnettarif + systemtarif + elafgift + nettarif (transportomkostninger).

 • Transmissionsnettarif:  0,0925 kr.
 • Systemtarif: 0,06375 kr.
 • Elafgift: 0,95125 kr.
 • Nettarif vest
  • 00:00-06:00: 0,1033  kr.
  • 06:00-17:00 & 21:00-24:00: 0,1549 kr.
  • 17:00-21:00: 0,4028 kr.
 • Nettarif øst
  • 00:00-06:00: 0,1519 kr.
  • 06:00-17:00 & 21:00-24:00: 0,2277 kr.
  • 17:00-21:00: 0,5923 kr.

Alle priserne er inklusive moms.

Vær opmærksom på, at de nettarif-værdier, vi har brugt til udregning af elpriserne vest for Storebælt, er gældende for Konstant, der står for transport af el i Aarhus-området, mens de nettarif-værdier, vi har brugt til at udregne elpriserne øst for Storebælt, er gældende for Radius, der står for transport af el i København.

Derfor er der en risiko for, at din elpris er enten lidt lavere eller højere end den elpris, der fremgår i vores søjlediagram.  

Spar penge på elregningen

Mere end to millioner kan spare penge på elregningen ved at skifte til et billigere elselskab – måske gælder det også for dig? I Danmark har vi et frit elvalg, hvorfor du kan skifte kvit og frit til det – for dig – billigste elselskab. Noget, der kun vil tage dig ganske få minutter, så det er svært at få øje på en god undskyldning for at lade være, ikke?

Sådan finder du det billigste elselskab

 1. Angiv dit forbrug på vores oversigt over de billigste elselskaber
 2. Sammenlign elselskabernes priser
 3. Klik dig videre til det billigste elselskab og tilmeld dig.

Hvad koster el lige nu?

Lidt længere oppe kan du via vores søjlediagram se elpriserne time for time for i dag, i går og i morgen. 

Vi håber, at vi via oversigten kan hjælpe dig med at tilrettelægge dit strømforbrug, så du klarer de mest strømkrævende aktiviteter i de timer, hvor elprisen er lavest.

Vær opmærksom på, at du skal have en variabel strømaftale, hvis der skal være nogen som helst værdi i at tilrettelægge dit strømforbrug efter, hvornår elprisen er lavest.

Har du ikke en elaftale med variabel pris, men derimod en aftale med fast pris, vil din kWh-sats være den samme, uanset om du forbruger strøm i de timer, hvor elprisen på elbørsen er høj eller lav, og så giver det sig selv, at der ikke er penge at spare ved at bruge strøm i de timer, hvor indkøbsprisen ellers er lav.

Vil du vide endnu mere om forskellene mellem en elaftale med fast pris og en elaftale med variabel pris, så tjek vores artikel herom: https://eltjek24.dk/fast-eller-variabel-pris-paa-el/.

Tjek elpriser time for time både på computeren og mobilen

Vi har udviklet et smart setup, hvor vi automatisk henter data fra Energi Data Service, som vi overskueligt præsenterer på både desktop og mobile enheder.

Med andre ord betyder det, at du altid vil kunne finde den aktuelle elpris hos os, og dette uanset om du sidder foran en computer, med en tablet i skødet eller med din telefon i hånden. 

Se hurtigt, hvilket tidsrum elprisen er lavest i

Hos Eltjek24.dk har vi erfaret, at vores besøgende er særligt interesserede i, i hvilke tidsrum den daglige elpris er lavest, og hvilke prisen er højest. 

Derfor har vi sørget for, at disse informationer fremgår over grafen. Det samme gør i øvrigt den aktuelle elpris, altså prisen pr. kWh i det øjeblik, hvor du lander på vores side med grafen over elpriser.

Hvornår er elprisen lavest?

De dage, hvor der er godt gang i vindmøllerne, er prisen for strøm typisk i den lave ende.

Det varierer fra dag til dag, hvornår elprisen er lavest, så vi kan desværre ikke give et statisk svar på dette spørgsmål.

Som også angivet længere oppe er der i de elpriser, vi viser i vores søjlediagram, medregnet følgende variabler:

 • Den rene elpris
 • Transmissionsnettarif
 • Elafgift
 • Systemtarif
 • Nettarif C.

Transmissionsnettariffen, elafgiften samt systemtariffen varierer ikke fra time til time og derfor kommer vi ikke til at spilde så meget krudt på disse.

Den rene elpris samt nettariffen derimod varierer flere gange i løbet af en dag.

Når det kommer til fastsættelsen af den rene elpris, har flere faktorer betydning for, hvilket niveau prisen ender på, eksempelvis vejrmæssige forhold samt naturligvis udbud og efterspørgsel. En tommelfingerregel i den henseende er, at meget sol og megen vind plejer at resultere i lave satser for den rene elpris. 

I langt de fleste måneder vil den rene elpris i gennemsnit ligge på omkring 0,5-1 krone pr. kWh, men der kan dog ske ting i verden, der får den rene strømpris til stige markant. 

Dette så vi i forbindelse med energikrisen foranlediget af krigen i Ukraine, hvor den gennemsnitlige rene strømpris i nogle måneder befandt sig på et niveau, der lå over 2 og 3 kroner pr. kWh.

Nettariffen er også interessant

Som bemærket varierer også nettariffen i løbet af en dag og for at forstå, hvorfor nettariffen gør dette, er det – hvis du spørger os – centralt med en forståelse af, hvad begrebet ‘nettarif’ refererer til. Så lad os kaste os ud i en begrebsafklaring. 

Helt kort kan man sige, at nettariffen er den pris, du betaler dit netselskab for at levere den strøm, du bruger. 

Mens du selv kan vælge elselskab, har du ikke indflydelse på, hvilket netselskab der servicerer dig, hvorfor den sats, du betaler i nettarif, vil være den samme, uanset om du måtte være kunde hos Norlys eller Nettopower. 

Det er nemlig ene og alene tidspunktet samt din geografiske placering, der har betydning for størrelsen af din nettarif-sats.

I vores søjlediagram over aktuelle elpriser har vi regnet med nettarif-værdien for Aarhus-borgere i forbindelse med elpriserne vest for Storebælt og nettarif-værdien for borgere i København for elpriserne øst for Storebælt. 

Dette betyder derfor, at din nuværende elpris muligvis er en smule højere eller lavere end de priser, vi viser i søjlediagrammet, såfremt du ikke bor i en af de pågældende byer.

Nettarif-satsen er højest om aftenen

Som bemærket varierer nettarif-satsen i løbet af et døgn. Satsen er højest i spidsbelastningstimerne – altså de timer, hvor allerflest bruger strøm – mens den er lavest i de timer, hvor færrest bruger strøm.

Som tingene er lige nu nettarif-satsen højest i timerne 17:00-21:00, mens den er lavest i timerne 00:00-06:00. 

I de resterende timer befinder den sig i et fast mellemleje.

Hvis du er nysgerrig på, hvad nettarif-satsen helt specifikt er for det område, hvor du bor, kan du prøve at Google bynavnet for din hjemby samt nettarif, så burde du kunne finde, hvad du søger.

En tommelfingerregel for, hvornår elprisen er lavest

Blandt andet fordi nettarif-satsen er lavest i nattetimerne, og efterspørgslen på strøm typisk også er lavest i de timer, hvor flertallet af befolkningen sover, er det som regel i timerne efter midnat, at strømmen er allerbilligst. Det er dog ikke sådan altid, så der er altså kun tale om en tommelfingerregel. Husk det!

En anden tommelfingerregel er, at strømmen ofte er dyrest i tidsrummet 17:00-21:00, hvor nettarif-taksten er højest og efterspørgslen størst, men ej heller dette er nødvendigvis en eviggyldig sandhed.

Og netop fordi ovenstående tommelfingerregler ikke altid holder stik, giver det rigtig god mening at tjekke elpriser hver eneste dag, hvis du ønsker at give dig selv de bedste forudsætninger for at lægge størstedelen af dine strømkrævende aktiviteter i tidsrum, hvor elprisen er lavest. 

Når vi anmelder og bedømmer et elselskab, modtager elselskabet én samlet karakter, hvor skalaen går fra 0 til 5. Den samlede karakter er et gennemsnit af fem individuelle karakter, der gives inden for følgende parametre: 

 • Miljøvenlighed
 • Kundeservice
 • Ry blandt forbrugerne
 • Medlemsfordele
 • Pris.

I det følgende gennemgår vi de fem parametre og redegør for, hvilke forhold vi lægger vægt på inden for disse.

 Miljøvenlighed

For at et elselskab kan få en god karakter inden for parameteret ‘miljøvenlighed’, skal elselskabet yde et fornuftigt bidrag til den grønne omstilling samt besidde en grøn profil.

Først og fremmest kigger vi på, om et elselskab køber grønne certifikater. Gør elselskabet dette, trækker det naturligvis op i vores bedømmelse.

Dernæst kigger vi på, om elselskabet har iværksat en række grønne initiativer. Det kunne eksempelvis være at bidrage økonomisk til bevarelse eller udvidelse af skovområder eller at støtte andre klimaforbedrende aktiviteter.

Kundeservice

Når vi skal vurdere, hvorvidt et elselskab leverer kundeservice på et højt niveau eller ej, kigger vi først og fremmest på, hvordan elselskabets kundeservice-afdeling er beskrevet af nuværende og tidligere forbrugere på forskellige anmeldelsesportaler såsom Trustpilot.

Hvis et elselskabs kundeservice-personale af adskillige forbrugere fremhæves som værende hjælpsomt, vidende og lignende, er chancen for en god karakter naturligvis rigtig god.

Er det modsatte derimod tilfældet – altså hvis elselskabets kundeservice-personale får meget kritik fra tidligere og nuværende forbrugere – får elselskabet sandsynligvis en mindre god karakter.

Ud over at orientere os dybdegående i forbrugeranmeldelser kigger vi også på, hvor dygtigt et elselskab er til at vejlede nuværende og potentielle forbrugere på elselskabets egen hjemmeside. I den henseende kigger vi blandt andet på, om elselskabet byder på en FAQ-sektion og i så fald, hvor udtømmende og grundig denne sektion er.

Sidst, men ikke mindst vurderer vi graden af tilgængelighed for kundeservice-afdelingen.

Her kigger vi blandt andet på, hvornår kundeservice-afdelingen kan træffes samt hvordan. Er det kun muligt at komme i kontakt med kundeservice via mail, eller kan det også lade sig gøre at træffe kundeservice-afdelingen telefonisk eksempelvis? Ikke overraskende giver det naturligvis flest plusser i vores bog, hvis graden af tilgængelighed er høj.

Ry blandt forbrugerne

Når vi skal vurdere et elselskabs ry blandt forbrugerne, kigger vi på elselskabets Trustpilot-konto og adopterer delvist den karakter, som elselskabet har fået her. Dog runder vi op til nærmeste halve eller hele.

Det vil sige, at hvis et elselskab har opnået en samlet karakter på 4,1 på Trustpilot, får elselskabet 4 i karakter hos os, når det kommer til parameteret ‘ry blandt forbrugerne’.

Medlemsfordele

For nogle elselskaber gælder det, at disse byder på medlemsfordele ud over det sædvanlige. Eksempler på sådanne fordele kunne være rabataftaler til et utal af forretninger eller muligheden for at få fribilletter til sportsarrangementer.

Skal et elselskab opnå en god karakter inden for kriteriet ‘medlemsfordele’, er det derfor centralt, at elselskabet forkæler sine kunder med en række fordele, som kunderne ikke vil kunne finde hos samtlige andre elselskaber.

Dette betyder med andre ord, at fornuftige priser, adgang til en oversigt over ens forbrug samt muligheden for at få hjælp af et kompetent kundeservice-personale ikke er nok i sig selv til at score højt inden for dette parameter. Rigtig mange elselskaber byder nemlig på disse særtræk, hvorfor vi ikke anser disse som særlige medlemsfordele.

Pris

Skal et elselskab opnå en god karakter inden parameteret ‘pris’, skal elselskabet – ikke så overraskende – byde på økonomisk gunstige vilkår for sine kunder.

Her kigger vi særligt på, om elselskabet opererer med et spottillæg og i så fald, hvor højt dette er.

Ligeledes kigger vi på, om elselskabet opererer med nogen abonnement-sats og i så fald, hvor høj denne er.

Mange elselskaber opererer med flere strømpakker, og de prisestimater, vi viser, tager altid udgangspunkt i de billigste strømpakker fra de enkelte elselskaber.

Derudover er det vigtigt at bemærke, at eventuelle besparelser via introtilbud ikke medregnes i vores prisestimater. 

Hos Eltjek24.dk er vi yderst stolte over vores indsats, når det kommer til at levere retvisende prisestimater.

Stoltheden bunder blandt andet i, at vi har udviklet en avanceret beregner til formålet, og at vi med jævne mellemrum aktivt er ude at indhente oplysninger om elselskabernes spottillæg og lignende. Forhold, som elselskaberne ikke nødvendigvis oplyser om på deres hjemmesider.

Hvor om alting er, kommer vi dog ikke uden om, at det, vi leverer, er estimater, hvorfor de priser, du finder på siden her, skal anses som vejledende. 

I det følgende gennemgår vi de primære årsager hertil.

 1. Prisestimaterne (gælder kun for de elaftaler, hvor prisen er variabel) beregnes blandt andet med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

 2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne.

  Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

 3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh

  Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil altid være en risiko for, at vi en sjælden glipper en eller flere justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.


Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms).

Vi skal have indsigt i dit forbrug for at udregne så præcise prisestimater som muligt.

Ligeledes er indsigt i dit forbrug vigtigt for, at vi kan vise dig så billige strømpakker som muligt. Elselskabernes strømpakker er nemlig strikket sammen på en sådan måde, at dit forbrug har stor indflydelse på, hvilke strømpakker der økonomisk set er mest attraktive for dig.

Kender du ikke dit årlige forbrug, klikker du blot nej, hvorefter du – med afsæt i antallet af personer i din bolig – får mulighed for at angive et forbrugsestimat.

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing.

Med andre ord betyder det, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende tilmelder sig et af de elselskaber eller en af de ladeløsningsudbydere, vi fremhæver.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at nævne, at vi altid vurderer og anmelder et elselskab, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde. Ligeledes bør det bemærkes, at vi promoverer en del elselskaber samt ladeløsningsudbydere, som vi endnu ikke har kommercielle aftaler med, fordi vi mener, at det er i forbrugerens interesse, at denne præsenteres for disse elselskaber samt ladeløsninger.

Ydermere er det værd at nævne, at en række af de elselskaber/ladeløsningsudbydere, vi rent faktisk har kommercielle aftaler med, ikke optræder på vores oversigter over de bedste, billigste eller grønneste elselskaber, da vi ikke mener, at de pågældende elselskaber gør det tilstrækkeligt godt inden for de parametre, vi bedømmer med afsæt i. 

Sagt på en anden måde: Bare fordi et elselskab eller en ladeløsningsudbyder har et affiliate-program, er dette ikke ensbetydende med, at elselskabet/ladeløsningsudbyderen automatisk er sikret promovering hos os.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Hos Eltjek24.dk spiller vi med åbne kort og vægter gennemsigtighed yderst højt, hvorfor du herunder kan læse, hvilke elselskaber samt ladeløsningsudbydere som vi p.t. har kommercielle aftaler med: 

NRGi, AURA, Nettopower, Energi+, Modstrøm, OK, Vest Energi, Norlys, Gasel, Kärnful Energi, Velkommen, EnergiFyn, b.energy, Energidrift, Greenbow, go’energi, LOAD, Zapp Mobility, Power Fuel, Wattoo, El & VVS, Proshop og iWatt.

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

 1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

 2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

  Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

 3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


  Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)