Spring til indhold

Elpriser time for time
Se de aktuelle strømpriser

Der kan være penge at spare på elregningen, hvis du sørger for at bruge strøm på de rette tidspunkter af døgnet. 

Derfor hjælper vi dig her på siden med at danne et overblik over dagens og morgendagens elpriser time for time, så du kan planlægge dit elforbrug.

Vest
Øst
Saturday, 23 April 2023
I går
I dag
I morgen
Pris nu

1,44 kr.
kl. 04:20

Laveste pris

1,44 kr.
kl. 04:00 - 05:00

Højeste pris

1,44 kr.
kl. 04:00 - 05:00

Gennemsnitlig pris

1,44 kr.
04. december 2023

Prisen for den rene, rå strøm +  transmissionsnettarif + systemtarif + elafgift.

  • Transmissionsnettarif:  0.0725 kr.
  • Systemtarif: 0.0675 kr.
  • Elafgift: 0,8713 kr.


Vi har undladt at inkludere omkostninger til transport af el, da prisen afhænger af dit netselskab. Ligeledes har vi ikke inkluderet udgifter – såsom strømtillæg og abonnement-sats – da den slags varierer fra elselskab til elselskab.

Priserne er inklusiv moms.

Skift elselskab og spar penge på din elregning

Ovenstående priser er gældende for alle med en variabel strømaftale.

Har du en variabel strømaftale, er det dog ikke umuligt, at din pris pr. kWh er en smule højere end priserne, du finder ovenfor, hvilket skyldes, at langt de fleste elselskaber opererer med noget, der kaldes et strømtillæg. Som regel ligger et strømtillæg på mellem 1 og 25 øre pr. kWh. 

Vi gætter på, at du foretrækker at betale så lidt for din strøm som overhovedet muligt, og at få dette til at lykkes vil vi naturligvis gerne hjælpe dig med. 

Kort herunder finder du nemlig et link til en oversigt over en række af de billigste elselskaber, hvor du kan se de forskellige udbyderes priser. 

Via denne oversigt vil du let og hurtigt kunne finde frem til det elselskab, der er billigst for dig, og da vi har et frit elvalg i Danmark, vil du hurtigt, lovligt og uden besvær kunne skifte til det elselskab, du finder mest attraktivt. 

Noget, der i øvrigt heller ikke koster dig en krone. I hvert fald ikke medmindre det elselskab, du overvejer at skifte til, forlanger et oprettelsesgebyr, men dette gør stort set ingen elselskaber heldigvis længere.

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)