Spring til indhold

Elselskaber med introtilbud
→ Få overblikket her

Nogle elselskaber byder på attraktive introtilbud til nye medlemmer med henblik på at lokke endnu flere kunder i butikken. 

Der ses stor forskel på, hvordan disse introtilbud udformes, samt hvilke fordele du som forbruger kan opnå via sådanne. For nogle introtilbud gælder det, at nye kunder slipper for at betale noget som helst i abonnement i x antal måneder, mens andre introtilbud kommer til udtryk i form af fysiske velkomstgaver.

Kort herunder får du et overblik over de bedste introtilbud, som elselskaberne p.t. byder på. 

Vær opmærksom på, at introtilbud i tide og utide forandres eller udløber, og hvis vi promoverer et introtilbud, der ikke eksisterer mere, hører vi naturligvis meget gerne fra dig på info@eltjek24.dk, så vi kan få rettet oversigten til.

4.1/5

Hos Energi+ er det som ny kunde muligt at få meget billig strøm. De første seks måneder lyder vilkårene nemlig – såfremt du gør brug af det aktuelle introtilbud – således: 

Efter de første seks måneder stiger tillægget til 10 øre pr. kWh, mens abonnementet fortsætter med at være gratis.

3.4/5

Hvad siger du til gratis strøm i en måned? Ikke dårligt, vel?

Det er netop, hvad du kan få hos Vest Energi, som i begrænset tid tilbyder alle deres nye kunder, at de ikke skal betale for strømmen hele første måned.

3.1/5

Hos iWatt lader man lige nye nye kunder vælge imellem to forskellige introtilbud – nærmere bestemt følgende:.

3.7/5

Hos OK er man jævnt gavmilde, når det kommer til introtilbud.

Dem, der vælger OK’s klimavenlige strømpakke ‘Grøn OK El Flex’ belønnes nemlig med en velkomstbonus på 500 kroner.

4.1/5

Hos Norlys tilbydes nye kunder i øjeblikket 500 kroner i rabat på deres først elregning, hvis de vælger strømpakken FlexEl. En strømpakke, hvor prisen er variabel, og vilkårene lyder således:

 • 29 kroner pr. md i abonnement 
 • Strøm til indkøbspris + 10 øre i tillæg pr. kWh.
3.5/5

Hos Verdo lyder introtilbuddet for tiden således: Alle nye kunder slipper for at betale abonnement i løbet af de første seks måneder. 

Vælger du Verdos billigste strømpakke, vil vilkårene i de første seks måneder dermed være som følger:

 • 0 kroner pr. md i abonnement
 • Strøm til indkøbspris + 16,70 øre i tillæg pr. kWh.
3.8/5

Vælger du Modstrøm som dit næste elselskab, kvitterer elselskabet med et gavekort til en værdi af 400 kroner. Gavekortet kan blandt andet bruges på Wolt eller Mofibo.

Derudover får du en strømpakke med følgende vilkår:

 • 29 kroner pr. md i abonnement
 • Strøm til indkøbspris + 12,5 øre i tillæg pr. kWh.
3.5/5

Hos Energidrift lyder introtilbuddet for tiden således: Alle nye kunder slipper for at betale den sædvanlige abonnement-sats på 20 kroner månedligt.

Vælger du Energidrifts billigste strømpakke, vil dine vilkår dermed være som følger:

 • 0 kroner pr. md i abonnement.
 • Strøm til indkøbspris + 25 øre i tillæg pr. kWh.
2.7/5

Hos Forsyning Helsingør kører man for tiden med følgende introtilbud: Alle nye kunder slipper for at betale noget i abonnement de første seks måneder.

Vælger du Forsyning Helsingørs billigste strømpakke, vil dine vilkår dermed være som følger:

 • 0 kroner pr. md i abonnement.
 • Strøm til indkøbspris + 5 øre i tillæg pr. kWh.
3.2/5

Hos Energi Viborg lyder introtilbuddet i skrivende stund således: Alle nye kunder slipper for at betale noget i abonnement.

Derudover får nye kunder – uden merbetaling – en yderst klimavenlig løsning. Noget, som man ellers normalt skal betale mere for hos Energi Viborg.

Spar mange penge ved at benytte et eller flere introtilbud

Som du kan se via ovenstående oversigt, kan du som regel spare en del penge – i hvert fald i forhold til de eksisterende kunder hos samme elselskab – ved at benytte et introtilbud. For langt de fleste introtilbud gælder det dog, at du binder dig som kunde til elselskabet i seks måneder.

Omvendt er det heller ikke unormalt, at varigheden af de fordele, som et introtilbud byder på, er seks måneder.

I Danmark har vi ‘frit elvalg’, hvilket betyder, at enhver kan vælge, hvilket elselskab vedkommende ønsker at benytte. 

Med andre ord betyder det, at når du har overstået en eventuel bindingsperiode, vil du frit kunne skifte til et andet elselskab, som byder på endnu bedre vilkår for dig.

Derfor vil det faktisk være muligt for dig at benytte et af ovenstående introtilbud nu her for derefter om seks måneders tid at benytte et andet introtilbud. 

Måske tænker du: “Ah, det lyder sgu lidt besværligt – er det overhovedet tiden værd at skifte elselskab?”

Det synes vi bestemt, det er, hvilket blandt andet hænger sammen med, at det sjældent tager mere end fem minutter at skifte til et nyt elselskab. Derudover er det værd at notere sig, at mange vil kunne spare +500 kroner årligt ved at skifte elselskab. 

Hvor meget kan jeg spare ved at benytte et introtilbud?

Hvor stor en økonomisk gevinst du kan hente ved at benytte et af de mange elselskabers introtilbud afhænger af flere forhold. 

Først og fremmest afhænger omfanget af den potentielle økonomiske gevinst af introtilbuddets karakteristika og form. I nogle tilfælde vil du ikke kunne spare noget som helst, da en række introtilbud ikke involverer besparelser, men derimod fysiske gaver.

De fleste introtilbud byder dog på besparelser. For nogle involverer besparelserne, at du slipper for at betale et abonnementsgebyr i en given periode, mens andre besparelser vedrører størrelsen på spottillægget.

Igen er det svært at blive super konkret angående potentielle besparelser, da det varierer fra introtilbud til introtilbud. Derudover er det værd at bemærke, at dit forbrug vil influere på omfanget af potentielle besparelser ved de introtilbud, det for en periode byder på yderst lave spottillæg. 

Skal vi forsøge at blive en smule konkrete angående de mulige besparelser, så vil vi mene, at det bestemt ikke vil være uhørt, hvis du kan at opnå en besparelse på mellem 200 og 700 kroner halvårligt ved at benytte et attraktivt introtilbud.

Ovenstående estimat skal dog tolkes med en række forbehold, da introtilbud – som vi tidligere har bemærket – varierer en hel del fra strømudbyder til strømudbyder. 

Kan jeg benytte et introtilbud flere gange?

Som regel stiller elselskaberne en række krav til nye kunder, hvis disse skal kunne benytte et introtilbud.

Et af de mest hyppige krav, der stilles, lyder således: Du må ikke have været kunde hos os i løbet af de seneste 12 måneder.

Dette krav stilles med henblik på at undgå, at du kan blive ved med at gøre brug af det samme introtilbud igen og igen, da dette formentlig vil være en dårlig forretning for elselskabet.

Derfor er svaret på spørgsmålet om, hvorvidt du kan benytte et introtilbud flere gange, at dette kan du i hvert fald ikke gøre lige efter hinanden. 

Dog er der intet, der forhindrer dig i at benytte de mange introtilbud fra de forskellige leverandører, så længe du overholder de gældende bindingsperioder.

Med andre ord betyder det, at du uden problemer kan tilmelde dig et elselskab, der byder på et introtilbud med fordele gældende i seks måneder og en tilsvarende bindingsperiode for efterfølgende at gøre brug af et andet elselskabs introtilbud, når de seks måneder er gået.

Hvor mange elselskaber tilbyder introtilbud?

Dette varierer fra tid til anden. I skrivende stund findes der mere end 40 forskellige elselskaber, og som du kan se, er det desværre langt fra alle, der byder på attraktive introtilbud. 

Vores vurdering er, at det som regel er omkring 15-20 % af den samlede gruppe elselskaber, der forsøger at lokke nye kunder i butikken med attraktive introtilbud. 

Vær opmærksom på, at dine fordele via et introtilbud sjældent varer evigt

For langt de fleste introtilbud gælder det, at du får ekstremt gunstige vilkår i en begrænset periode, hvilket naturligvis er rigtig, rigtig fedt.

Det anbefales dog, at du grundigt undersøger, hvordan dine vilkår bliver, så snart dit introtilbud udløber. Går du meget, meget dårlige vilkår i møde, vil du nemlig hurtigt kunne tabe det, du vinder i løbet af introtilbudsperioden, når denne engang er overstået. 

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing.

Med andre ord betyder det, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende tilmelder sig et af de elselskaber eller en af de ladeløsningsudbydere, vi fremhæver.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at nævne, at vi altid vurderer og anmelder et elselskab, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde. Ligeledes er det værd at bemærke, at vi promoverer en del elselskaber samt ladeløsningsudbydere, som vi endnu ikke har kommercielle aftaler med, fordi vi mener, at det er i forbrugerens interesse, at denne præsenteres for disse elselskaber samt ladeløsninger.

Ydermere er det også værd at nævne, at en række af de elselskaber, vi rent faktisk har kommercielle aftaler med, ikke optræder på vores oversigter over de bedste, billigste eller grønneste elselskaber, da vi ikke mener, at de pågældende elselskaber gør det tilstrækkeligt godt inden for de parametre, vi bedømmer med afsæt i. 

Sagt på en anden måde: Bare fordi et elselskab eller en ladeløsningsudbyder har et affiliate-program, er dette ikke ensbetydende med, at elselskabet/ladeløsningsudbyderen automatisk er sikret promovering hos os.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Det er ingen hemmelighed, at vi forsøger at etablere kommercielle aftaler med så mange elselskaber samt ladeløsningsudbydere som muligt.

På nuværende tidspunkt har vi kommercielle aftaler med følgende elselskaber samt ladeløsningsudbydere: NRGi, AURA, Nettopower, Energi+, Modstrøm, OK, Vest Energi, Norlys, Gasel, Kärnful Energi, Velkommen, EnergiFyn, b.energy, Energidrift, Greenbow, go’energi, LOAD, Zapp Mobility, Power Fuel, Wattoo, El & VVS, Proshop og iWatt.

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

 1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

 2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

  Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

 3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


  Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)