Spring til indhold

Anmeldelse af
Modstrøm

modstrøm screenshot

Vores vurdering

0
3.3/5
Miljøvenlighed
3/5
Kundeservice
3.74/5
Ry blandt forbrugerne
3.5/5
Medlemsfordele
4/5
Pris
2/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

Prisestimaterne refererer til eludbyderens billigste
strømprodukt ved et årligt forbrug på 4000 kWh.

Vest for Storebælt

2,44

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,96

kr./kWh.

Binding: 6 mdr. | Abonnement: 10 kr./md.

Abonnement: 10 kr./md.
Binding: 6 mdr. 

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Modstrøm

Modstrøm er – jævnfør deres eget udsagn – Danmarks førende uafhængige klimavenlige elselskab.

Elselskabet har et erklæret mål om, at den grønne omstilling skal kunne betale sig.

Dette mål forsøger de blandt andet at forløse ved at gøre det nemt, fordelagtigt og økonomisk bæredygtigt at skifte til en klimavenlig el-løsning som deres.

I forhold til yderligere indsatser i den henseende er det værd at bemærke, at det er af stor vigtighed for Modstrøm at bidrage til danskernes erkendelse af, at grøn energiomstilling ikke blot handler om at erhverve sig strøm fra grønne energikilder, men også om aktivt at foretage energiforbedringer i hjemmet. Det være sig eksempelvis at skifte til LED-pærer, digitale termostater, varmepumper, solcelleanlæg og lignende, hvis man ikke allerede har gjort dette.

I den henseende er det centralt at notere sig, at Modstrøm har et utal af energivejledere på holdet. Er du kunde hos Modstrøm, kan du bede en af disse energivejledere om at foretage et energitjek af din bolig, hvilket formentlig vil føre til, at du får en oversigt over de mest oplagte og effektive måder, hvorpå du kan energioptimere din bolig. Foretager du disse optimeringer, vil dette formentlig føre, at din bolig samlet set bliver mere værd, at dit strømforbrug mindskes, og at indeklimaet i din bolig forbedres. 

Attraktivt tilbud til nye kunder

I Danmark er der mere end 40 forskellige elselskaber på landsplan. Det høje antal eludbydere fører til hård konkurrence om forbrugerne, hvilket som regel kommer til udtryk i form af gode introtilbud til nye kunder. Noget, man også ser hos Modstrøm. 

I skrivende stund kører de nemlig med et tilbud, hvor nye kunder får et gavekort til en værdi af 400 kroner. Gavekortet kan blandt andet bruges hos Wolt og Mofibo.

Uheldig sag i 2023

I 2023 fik Modstrøm kritik af Forsyningstilsynet, der vurderede, at elselskabet havde brudt loven i forhold til manglende overførsler af tilgodehavender til en række kunder, der havde skiftet elselskab.

Betalingen hos Modstrøm fungerer således, at du som kunde betaler forud. Har du en variabel aftale, vil det beløb, du bedes betale være et estimat for, hvor meget Modstrøm forventer, du skal betale i den periode, som betalingen dækker, og det er netop disse acontobetalinger, der danner grundlaget for lovbruddet.

Fordele

Tilbyder rådgivning inden for energioptimering

Fint introtilbud

Fine medlemsfordele

Ulemper

Ikke den laveste pris på markedet

Har for nyligt været involveret i uheldig sag med Forsyningstilsynet

Rigtig fin kundeservice-afdeling

Modstrøm har ry for at have en både kompetent og serviceminded kundeservice-afdeling, som du vil kunne træffe alle hverdage via telefon eller mail, sæt du måtte have spørgsmål til Modstrøms service eller ydelser.

Det er dog slet ikke sikkert, at det er nødvendigt for dig at ringe til Modstrøms kundeservice for at få svar på dine spørgsmål. På kundeservice-siden finder du nemlig en stor FAQ-sektion, hvis du scroller lidt ned. 

Her kan du finde svar på de hyppigst stillede spørgsmål inden for blandt andet følgende kategorier:

Fine medlemsfordele

Hvis du tilmelder dig den strømpakke, som Modstrøm kalder for ‘Klima’, får du – for et fast månedligt beløb på 29 kroner – en del medlemsfordele med i pakken. De – i vores øjne – mest interessante af slagsen er følgende:

  • Rabat ved køb i Modstrøms webshop
  • Online energitjek
  • Adgang til energiberegning/energirapport
  • Rabat på energitjek
  • Rente- og gebyrfrie lån til energiprojekter.

Et mellemgodt ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har Modstrøm modtaget over 11.757 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 3,6, hvilket svarer til ‘Middel’. 

I de kommende afsnit dykker vi ned, hvad Modstrøm roses for af de glade kunder, og hvad Modstrøm kritiseres for af de knapt så glade af slagsen.

Modstrøm Danmark Trustpilot

Hvad roses Modstrøm for?

Isolerer man de mest positivt stemte Trustpilot-anmeldelser, vil man se, at den ros, der er gennemgående, i høj grad omhandler Modstrøms kundeservice-medarbejdere, der beskrives som både høflige, hjælpsomme og vidende. 

Derudover påpeger flere Trustpilot-brugere også, at medarbejderne er vakse, og at Modstrøm generelt set er hurtige til at levere de løsninger, som kunderne bestiller eller efterspørger.

Ydermere roses Modstrøm af en del for at levere en meget brugbar energivejledning.  

Hvad kritiseres Modstrøm for?

Modstrøm får en del ros på Trustpilot, men for – i skrivende stund – 21 % af samtlige anmeldelser gælder det, at disse er meget kritiske. 

Isolerer man de 21 %, kan man se, at et kritikpunkt, der ofte går igen, er prisen på strømmen. Mange mener, at den er for høj, og at elregningen er lidt svær at afkode. Flere mener, at denne er fyldt med uforståelige gebyrer. 

Ydermere beklager en række sig over, at de føler sig vildledt af den sælger, der har lokket dem til at skifte til Modstrøm. De påstår, at de blev lovet en billigere og bedre aftale end den, de endte med at få.

Modstrøm-sælgerne er generelt genstand for en del kritik, da flere negativt stemte Trustpilot-brugere kalder dem for anmassende og irriterende. 

Sidst, men ikke mindst er der en række negativt stemte anmeldere, som hævder, at Modstrøm hænger i bremsen, når de skal tilbagebetale et eventuelt overskydende beløb fra en aconto-indbetaling. Hos Modstrøm forholder sig nemlig sådan, at man som kunde betaler fremad i tiden baseret på på et pris- og forbrugsestimat foretaget af Modstrøm. 

Med denne fremgangsmåde er der en risiko for, at man som forbruger betaler mere, end ens strøm-forbrug reelt set ender med at koste. Det beløb, man betaler for meget, har man naturligvis krav på at få retur, men efter sigende er Modstrøm ret så sløve i forhold til at få foretaget disse tilbagebetalinger.

Ovenstående kritik bør tages yderst alvorligt, da Forsyningstilsynet p.t. undersøger, hvorvidt Modstrøm uretmæssigt har undladt at udbetale overskydende aconto-beløb til kunder, der har skiftet væk fra Modstrøm. Noget tyder dermed på, at der er hold i kritikken.

Kort opsummering

Modstrøm har iværksat flere forskellige initiativer, der har til formål at accelerere den grønne omstilling, og dette er naturligvis noget, som vi hylder. Dog ærgrer det os lidt, at Modstrøm ikke køber grønne certifikater, da dette vil have gjort elselskabet endnu grønnere, end det reelt set er.

Vælger du Modstrøm som dit kommende elselskab, kan du – kvit og frit – få foretaget et grundigt energitjek af dit hjem, hvilket vil give dig en oversigt over de mest lavt hængende frugter, hvad angår mulige energioptimeringsinitiativer på din matrikel. Ligeledes vil du med Modstrøm som din el-leverandør få en samarbejdspartner, der – foruden at levere din strøm – kan være behjælpelig med levering og opsætning af varmepumper og/eller solcelleanlæg. 

Udover ovenstående bør Modstrøm roses for deres fine kundeservice-afdeling, der har ry for at være dejligt hjælpsomme, humørfyldte og vidende. Ligeledes bør elselskabet roses for at byde på en række interessante medlemsfordele.

Træerne gror dog ikke helt ind i himlen for Modstrøm. Med rette kan elselskabet nemlig kritiseres på en række områder, blandt andet i forhold til prisniveauet, som er højere end hos en del konkurrenter. 

Ligeledes får Modstrøm lidt på puklen af nogle negativt stemte Trustpilot-brugere for at levere uigennemskuelige regninger, hvorpå der er anført en række spøjse gebyrer. 

Tilmed får Modstrøms salgsafdeling en del hug på Trustpilot. Flere Trustpilot-anmeldere betegner Modstrøms sælgere som både anmassende og irriterende, men hvilke sælgere er ikke det, kan man – med et glimt i øjet – indvende.  

Modstrøm 300x150
3.8/5

3,3/5

Modstrøm 300x150
3.8/5

3,3/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing.

Med andre ord betyder det, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende tilmelder sig et af de elselskaber eller en af de ladeløsningsudbydere, vi fremhæver.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at nævne, at vi altid vurderer og anmelder et elselskab, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde. Ligeledes er det værd at bemærke, at vi promoverer en del elselskaber samt ladeløsningsudbydere, som vi endnu ikke har kommercielle aftaler med, fordi vi mener, at det er i forbrugerens interesse, at denne præsenteres for disse elselskaber samt ladeløsninger.

Ydermere er det også værd at nævne, at en række af de elselskaber, vi rent faktisk har kommercielle aftaler med, ikke optræder på vores oversigter over de bedste, billigste eller grønneste elselskaber, da vi ikke mener, at de pågældende elselskaber gør det tilstrækkeligt godt inden for de parametre, vi bedømmer med afsæt i. 

Sagt på en anden måde: Bare fordi et elselskab eller en ladeløsningsudbyder har et affiliate-program, er dette ikke ensbetydende med, at elselskabet/ladeløsningsudbyderen automatisk er sikret promovering hos os.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Det er ingen hemmelighed, at vi forsøger at etablere kommercielle aftaler med så mange elselskaber samt ladeløsningsudbydere som muligt.

På nuværende tidspunkt har vi kommercielle aftaler med følgende elselskaber samt ladeløsningsudbydere: NRGi, AURA, Nettopower, Energi+, Modstrøm, OK, Vest Energi, Norlys, Gasel, Kärnful Energi, Velkommen, EnergiFyn, b.energy, Energidrift, Greenbow, go’energi, LOAD, Zapp Mobility, Power Fuel, Wattoo, El & VVS, Proshop og iWatt.