Spring til indhold

Anmeldelse af
Modstrøm

modstrøm screenshot
0
3.8/5
Miljøvenlighed
5/5
Kundeservice
3.74/5
Ry blandt forbrugerne
4/5
Medlemsfordele
4/5
Pris
2/5

Priser

Vest for Storebælt

2,16

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,07

kr./kWh.

Binding: 6 mdr. | Abonnement: 29 kr./md.

Abonnement: 29 kr./md.
Binding: 6 mdr. 

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Modstrøm

Modstrøm er et af Danmarks førende grønne energiselskaber. Elselskabets mål er at skubbe på i forhold til at accelerere den grønne omstilling. Dette forsøger de blandt andet ved at gøre det nemt, fordelagtigt og økonomisk bæredygtigt at skifte til en klimavenlig el-løsning som deres.

I forhold til yderligere indsatser i den henseende er det værd at bemærke, at det er af stor vigtighed for Modstrøm at bidrage til danskernes erkendelse af, at grøn energiomstilling ikke blot handler om at erhverve sig strøm fra grønne energikilder, men også om aktivt at foretage energiforbedringer i hjemmet. Det være sig eksempelvis at skifte til LED-pærer, digitale termostater, varmepumper, solcelleanlæg og lignende, hvis man ikke allerede har gjort dette.

Derfor er det da heller ikke så overraskende, at Modstrøm ikke blot udbyder grøn el, men også varmepumper og solcelleanlæg.

Attraktivt tilbud til nye kunder

I Danmark er der mere end 40 forskellige elselskaber på landsplan. Det høje antal eludbydere fører til hård konkurrence om forbrugerne, hvilket som regel kommer til udtryk i form af gode introtilbud til nye kunder. Noget, man også ser hos Modstrøm. 

I skrivende stund kører de nemlig med et tilbud, hvor nye kunder får 10 gratis energibesparende LED-pærer, når de tilmelder sig Modstrøm.

Har været undersøgt for brud på reglerne

Modstrøm har været genstand for en undersøgelse udført af Forsyningstilsynet, da Modstrøm blev mistænkte for at beholde tidligere kunders tilgodehavender, når disse kunder har skiftet elselskab.

Betalingen hos Modstrøm fungerer således, at du som kunde betaler forud. Har du en variabel aftale, vil det beløb, du bedes betale være et estimat for, hvor meget Modstrøm forventer, du skal betale i den periode, som betalingen dækker. 

Det er netop disse aconto-betalinger, der var centrum for Forsyningstilsynets undersøgelse. 

Sagen er nemlig den, at du som kunde jo har et tilgodehavende, hvis du skifter elselskab kort efter, at du har udført en aconto-betaling, og noget tyder desværre på, at Modstrøm i mange tilfælde ikke har fået tilbagebetalt kunder, der har skiftet væk fra Modstrøm, de beløb, som disse kunder har haft til gode.

Fordele

Fornuftigt ry på Trustpilot

Fokus på grøn energi

Fint introtilbud

Fine medlemsfordele

Ulemper

Ikke den laveste pris på markedet

Rigtig fin kundeservice-afdeling

Modstrøm har ry for at have en både kompetent og serviceminded kundeservice-afdeling, som du vil kunne træffe alle hverdage via telefon eller mail, sæt du måtte have spørgsmål til Modstrøms service eller ydelser.

Det er dog slet ikke sikkert, at det er nødvendigt for dig at ringe til Modstrøms kundeservice for at få svar på dine spørgsmål. På kundeservice-siden finder du nemlig en stor FAQ-sektion, hvis du scroller lidt ned. 

Her kan du finde svar på de hyppigst stillede spørgsmål inden for blandt andet følgende kategorier:

Fine medlemsfordele

Hvis du tilmelder dig den strømpakke, som Modstrøm kalder for ‘Klima Premium’, får du – for et fast månedligt beløb på 99 kroner – en del medlemsfordele med i pakken. De – i vores øjne – mest interessante af slagsen er følgende:

 • Rabat ved køb i Modstrøms webshop
 • Personlig energirapport med anbefalinger
 • Adgang til energiberegning/energirapport
 • Rabat på energitjek
 • Rente- og gebyrfrie lån til energiprojekter
 • Fordelskort (Logbuy)
 • Styring af elforbrug med True App.

Et fornuftigt ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har Modstrøm modtaget over 9150 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 3,8, hvilket svarer til ‘god’. 

Dermed er det vist ikke helt forkert at konkludere, at størstedelen af Modstrøms kunder er ganske fint tilfredse med den service, som Modstrøm yder.

I de kommende afsnit dykker vi ned, hvad Modstrøm roses for af de glade kunder, og hvad Modstrøm kritiseres for af de knapt så glade af slagsen.

Hvad roses Modstrøm for?

Isolerer man de mest positivt stemte Trustpilot-anmeldelser, vil man se, at den ros, der er gennemgående, i høj grad omhandler Modstrøms kundeservice-medarbejdere, der beskrives som både høflige, hjælpsomme og vidende. 

Derudover påpeger flere Trustpilot-brugere også, at medarbejderne er vakse, og at Modstrøm generelt set er hurtige til at levere de løsninger, som kunderne bestiller eller efterspørger.

Ydermere roses Modstrøm af en del for at levere en meget brugbar energivejledning.  

Hvad kritiseres Modstrøm for?

Modstrøm får rigtig meget ros på Trustpilot, men for 17 % af samtlige anmeldelser gælder det, at disse er meget kritiske. 

Isolerer man de 17 %, kan man se, at et kritikpunkt, der ofte går igen, er prisen på strømmen. Mange mener, at den er for høj, og at elregningen er lidt svær at afkode. Flere mener, at denne er fyldt med uforståelige gebyrer. 

Ydermere beklager en række sig over, at de føler sig vildledt af den sælger, der har lokket dem til at skifte til Modstrøm. De påstår, at de blev lovet en billigere og bedre aftale end den, de endte med at få.

Modstrøm-sælgerne er generelt genstand for en del kritik, da flere negativt stemte Trustpilot-brugere kalder dem for anmassende og irriterende. 

Sidst, men ikke mindst er der en række negativt stemte anmeldere, som hævder, at Modstrøm hænger i bremsen, når de skal tilbagebetale et eventuelt overskydende beløb fra en aconto-indbetaling. Hos Modstrøm forholder sig nemlig sådan, at man som kunde betaler fremad i tiden baseret på på et pris- og forbrugsestimat foretaget af Modstrøm. 

Med denne fremgangsmåde er der en risiko for, at man som forbruger betaler mere, end ens strøm-forbrug reelt set ender med at koste. Det beløb, man betaler for meget, har man naturligvis krav på at få retur, men efter sigende er Modstrøm ret så sløve i forhold til at få foretaget disse tilbagebetalinger.

Ovenstående kritik bør tages yderst alvorligt, da Forsyningstilsynet p.t. undersøger, hvorvidt Modstrøm uretmæssigt har undladt at udbetale overskydende aconto-beløb til kunder, der har skiftet væk fra Modstrøm. Noget tyder dermed på, at der er hold i kritikken.

Kort opsummering

Modstrøm er indiskutabelt et af de grønneste elselskaber, der findes. Elselskabet har nemlig iværksat flere forskellige initiativer, der har til formål at accelerere den grønne omstilling.

Hvis du er en klimabevidst type, der ønsker at foretage et el-valg, der hjælper den grønne omstilling godt på vej, er Modstrøm derfor et oplagt valg. 

Foruden grøn strøm vil du med Modstrøm som din el-leverandør få en samarbejdspartner, der også kan være behjælpelig med levering og opsætning af varmepumper og/eller solcelleanlæg. 

Udover ovenstående bør Modstrøm roses for deres fine kundeservice-afdeling, der har ry for at være dejligt hjælpsomme, humørfyldte og vidende. Ligeledes byder Modstrøm på en stor stak medlemsfordele til de kunder, der vælger den pakke, der kaldes ‘Klima Premium’.

Træerne gror dog ikke helt ind i himlen for Modstrøm. Med rette kan elselskabet nemlig kritiseres på en række områder, blandt andet i forhold til prisniveauet, som er højere end hos en del konkurrenter. 

Ligeledes får Modstrøm lidt på puklen af nogle negativt stemte Trustpilot-brugere for at levere uigennemskuelige regninger, hvorpå der er anført en række spøjse gebyrer. 

Tilmed får Modstrøms sælgerafdeling en del hug på Trustpilot. Flere Trustpilot-anmeldere betegner sælgerne som både anmassende og irriterende, men hvilke sælgere er ikke det, kan man indvende med et glimt i øjet.  

Modstrøm 300x150
3.8/5

3,8/5

Modstrøm 300x150
3.8/5

3,8/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

 1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

 2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

  Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

 3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


  Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)