Spring til indhold

Grundig intro til samt anmeldelse af
Natur-Energi

Vigtigt: 
Natur-Energi blev i 2023 overtaget af NRGi, hvilket førte til, at brandet Natur-Energi blev lukket ned, og de daværende Natur-Energi-kunder i stedet blev en del af NRGi’s butik. 

Dette betyder derfor også, at Natur-Energi ikke eksisterer mere den dag i dag, og at du derfor ikke længere har mulighed for at tilmelde dig dette elselskab. 

Er du på jagt efter et nyt elselskab, anbefaler vi, at du tjekker vores oversigt over de bedste elselskaber. Her finder du mange elselskaber, der leverer en lige så fornem indsats, som Natur-Energi gjorde i tidernes morgen. 

Natur-energi screenshot

Vores vurdering

0
3.5/5
Miljøvenlighed
5/5
Kundeservice
3.74/5
Ry blandt forbrugerne
4/5
Medlemsfordele
1/5
Pris:
3.5/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

Prisestimaterne refererer til eludbyderens billigste
strømprodukt ved et årligt forbrug på 4000 kWh.

Vest for Storebælt

Ukendt

Øst for Storebælt

Ukendt

Binding: Ingen. | Abonnement: 12,50 kr./md.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Natur-Energi

Natur-Energi er et elselskab, der siden dets stiftelse i 2008 har arbejdet målrettet på at blive danskernes foretrukne leverandør af grøn strøm, og i den forbindelse lyder et af Natur-Energis mål, at der i Danmark skal være 100 % fossilfri energiforsyning.

Hvis du bekymrer dig om klimaet og bestræber dig på at gøre dit for at levere kloden i en lige så fin stand, som den var, da du ankom, er Natur-Energi et oplagt valg af el-leverandør. Samtlige produkter på Natur-Energis digital hylder må nemlig i den grad siges at være i den klimavenlige kategori.

Denne påstand kan blandt andet verificeres af det faktum, at al den strøm, som Natur-Energi leverer, er 100 % certificeret fra danske vindmøller.

Fordele

Flot ry på Trustpilot

Fokus på grøn energi

Giver dig mulighed for at være med til at gøre verdenen til et bedre sted

Ulemper

Ikke rigtig nogen særlige medlemsfordele

Rigtig fin kundeservice-afdeling

Hvis du har spørgsmål eller lignende til Natur-Energi, er det ikke nogen stor udfordring at komme i kontakt med en kundeservice-medarbejder, som vil kunne hjælpe dig. 

Fra mandag til fredag har kundeservice-afdelingen nemlig åbent hele ti timer dagligt – nærmere bestemt i tidsrummet 08:00-18:00.

Det er dog langt fra sikkert, at det er nødvendigt for dig at give kundeservice et kald for at få svar på dit/dine spørgsmål angående Natur-Energi. 

Sagen er nemlig den, at Natur-Energi har kreeret en FAQ-side, hvor de svarer på de hyppigst stillede spørgsmål. Via knappen herunder kan du besøge denne og undersøge, hvorvidt dit/dine spørgsmål besvares her.

Ikke mange medlemsfordele

Natur-Energi leverer rigtig fint inden for langt de fleste parametre, som vi vurderer værende vigtige for en el-udbyder. Dog er der særligt et område, hvor indenfor der må siges at være plads til forbedringer for Natur-Energi, og dette område er ‘medlemsfordele’. 

Hos Natur-Energi er der nemlig ingen ekstraordinære medlemsfordele at komme efter. Medmindre du da anser det som en medlemsfordel at få lov til at vælge en el-løsning, hvorigennem du kan yde dit bidrag til at gøre vores planet renere og mere grøn. 

Et rigtig flot ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har Natur-Energi modtaget over 5000 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 4,2, hvilket svarer til ‘god’. 

Dermed er det vist ikke helt forkert at konkludere, at Natur-Energis kunder overordnet set er yderst tilfredse med den service, som Natur-Energi yder.

53 % af samtlige anmeldelser er 5-stjernede af slagsen, mens 12 % af den samlede mængde anmeldelser er 1-stjernede.

Hvad roses Natur-Energi for?

Isolerer man de mest positivt stemte anmeldelser, vil man se, at den ros, der er gennemgående, særligt omhandler kundeservice-medarbejderne, der beskrives som både venlige, kompetente og oplyste. 

Det er tydeligt, at størstedelen af Natur-Energis kunder hurtigt får fyldestgørende svar på de spørgsmål, de måtte have, og at der bliver taget kærligt hånd om deres udfordringer.

Derudover roses Natur-Energi også for deres grønne dagsorden af en del Trustpilot-brugere. 

Hvad kritiseres Natur-Energi for?

Selvom langt de fleste anmeldelser på Natur-Energis Trustpilot-side er lovprisende, finder man også en stak, hvor Natur-Energi får på puklen. 

Isolerer man de mest negative anmeldelser, vil man se, at et kritikpunkt, der er gennemgående blandt disse vedrører irriterende gebyrer, som nogle kunder ikke har følt sig tilstrækkeligt oplyst omkring. 

Derudover giver en række personer udtryk for, at de har haft dårlige oplevelser med kundeservice-afdelingen, der af nogle få beskrives som inkompetente og ugidelige.

Ydermere er der nogle ganske få, der brokker sig over priserne hos Natur-Energi.

Kort opsummering

Natur-Energi er ikke den billigste el-leverandør på markedet, men til gengæld er Natur-Energi uden tvivl en af de mest klimabevidste leverandører.

Foruden Natur-Energis store indsats for at gøre verdenen til et bedre og mere grønt sted, skal elselskabet roses for kundeservice-niveauet. 

Tilgængeligheden af høj, og det samme er kvaliteten af rådgivningen, som eksisterende og potentielle kunder modtager. Dette kommer også tydeligt til udtryk på Trustpilot, hvor Natur-Energi i skrivende stund har opnået en samlet bedømmelse på 4,2. 

Hvis man skal kritisere Natur-Energi for andet end deres elpriser, der er en smule højere end en række konkurrenters, så er det på medlemsfordele-området. Natur-Energi byder nemlig ikke på nogen særligt attraktive medlemsfordele.

Hvor om alting er, mener vi dog, at Natur-Energi er et oplagt valg af elselskab for enhver, der ønsker at yde sit bidrag til at gøre verdenen til et grønnere og bedre sted.

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing.

Med andre ord betyder det, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende tilmelder sig et af de elselskaber eller en af de ladeløsningsudbydere, vi fremhæver.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at nævne, at vi altid vurderer og anmelder et elselskab, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde. Ligeledes er det værd at bemærke, at vi promoverer en del elselskaber samt ladeløsningsudbydere, som vi endnu ikke har kommercielle aftaler med, fordi vi mener, at det er i forbrugerens interesse, at denne præsenteres for disse elselskaber samt ladeløsninger.

Ydermere er det også værd at nævne, at en række af de elselskaber, vi rent faktisk har kommercielle aftaler med, ikke optræder på vores oversigter over de bedste, billigste eller grønneste elselskaber, da vi ikke mener, at de pågældende elselskaber gør det tilstrækkeligt godt inden for de parametre, vi bedømmer med afsæt i. 

Sagt på en anden måde: Bare fordi et elselskab eller en ladeløsningsudbyder har et affiliate-program, er dette ikke ensbetydende med, at elselskabet/ladeløsningsudbyderen automatisk er sikret promovering hos os.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Det er ingen hemmelighed, at vi forsøger at etablere kommercielle aftaler med så mange elselskaber samt ladeløsningsudbydere som muligt.

På nuværende tidspunkt har vi kommercielle aftaler med følgende elselskaber samt ladeløsningsudbydere: NRGi, AURA, Nettopower, Energi+, Modstrøm, OK, Vest Energi, Norlys, Gasel, Kärnful Energi, Velkommen, EnergiFyn, b.energy, Energidrift, Greenbow, go’energi, LOAD, Zapp Mobility, Power Fuel, Wattoo, El & VVS, Proshop og iWatt.