Spring til indhold

Anmeldelse af
Nordisk Energy

Nordisk Energy screenshot
0
3.7/5
Miljøvenlighed
3/5
Kundeservice
4/5
Ry blandt forbrugerne
4.5/5
Medlemsfordele
2/5
Pris
5/5

Priser

Vest for Storebælt

2,12

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,03

kr./kWh.

Binding: 6 mdr. | Abonnement: 0 kr./md.

Abonnement: 0 kr./md.
Binding: 6 mdr. 

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Nordisk Energy

Nordisk Energy logo 300x150

Nordisk Energy er et af de nyere danske elselskaber. Elselskabet blev nemlig stiftet i 2022.

Navnet ‘Nordisk Energy’ fortæller en smule om elselskabets måde at agere på. Al strøm, som Nordisk Energy leverer, indkøber de nemlig i Norden. Derfor stammer en stor del af den strøm, som Nordisk Energy køber og leverer til deres kunder fra bæredygtige energikilder. Dem har vi nemlig en del af her i Norden i form af blandt andet vindmøller og vandturbiner.

Modsat en række andre elselskaber giver Nordisk Energy dog ikke nogen garantier for, at de udelukkende leverer 100 % grøn strøm. 

Til gengæld giver Nordisk Energy en række andre garantier, som mange forbrugere stensikkert vil finde attraktive. 

En række af disse garantier er, at Nordisk Energys kundeservice altid svarer inden for 24 timer, og at elselskabet står for det hele i forbindelse med dit strøm-setup, hvis du vælger dem som din el-leverandør.

Vælg mellem variabel eller fast pris

I skrivende stund opererer Nordisk Energy med to strømpakker.

Én strømpakke for dem, der ønsker en fast pris, og én strømpakke for dem, der ønsker en variabel pris. 

Hvis du vælger en strømpakke med fast pris, vil din kWh-pris være den samme på alle tidspunkter af døgnet, mens din kWh-pris vil følge her-og-nu-prisen på elbørsen, sæt du går med strømpakken med variabel pris. 

I skrivende stund er Nordisk Energys strømpakke med variabel pris ganske favorabel, da der ikke er noget abonnementsgebyr forbundet med denne pakke. Spottillægget for pakken er blot 1 øre pr. kWh.

Sådan lød priser og vilkår i september 2023

Fordele

Godt ry på Trustpilot

Skarpe priser

Som kunde betaler du kun for den strøm, du bruger

Ulemper

Nogle af alternativerne har endnu grønnere profiler end Nordisk Energy

Fornuftig indsats på kundeservice-fronten

Nordisk Energys kundeservice-afdeling har et rigtig fint ry, og hvis Nordisk Energy lever op til, hvad de lover, må vi også sige, at tilgængeligheden af kundeservice-afdelingen er ganske fornuftig. 

Telefonlinjerne til denne afdeling er nemlig åbne alle hverdage i tidsrummet 10-16.

Ønsker du ikke vejledning via telefon, men i stedet mail, kan dette naturligvis også lade sig gøre som kunde eller potentielt kunde hos Nordisk Energy, og hvis du skriver en mail, får du – ifølge Nordisk Energy – altid svar inden for 24 timer. 

Ingen ekstraordinære medlemsfordele

Hos nogle elselskaber forkæles kunderne med ekstraordinære medlemsfordele såsom rabatter til en masse butikker, fribilletter til sportsarrangementer, muligheden for at støtte lokalsporten og meget, meget andet.

Sådanne medlemsfordele får du desværre ikke hos Nordisk Energy. 

Til gengæld byder dette elselskab på en yderst relevant medlemsfordel i form af betalingsmodellen. Som vi tidligere har været inde på, dækker dine indbetalinger som kunde hos Nordisk Energy nemlig udelukkende den strøm, du brugte sidste måned. 

Her opererer man altså ikke med aconto-indbetalinger, hvilket man til mange kunders frustration gør hos en del andre elselskaber. 

Et fornuftigt ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har Nordisk Energy modtaget omkring 50 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 4,4, hvilket svarer til ‘fremragende’. 

Dermed er det vist ikke helt forkert at konkludere, at størstedelen af Nordisk Energys kunder er meget tilfredse med den indsats, som Nordisk Energy yder.

Når det er sagt, er det dog værd at indskyde, at den samlede mængde anmeldelser i skrivende stund ikke er voldsomt høj, hvilket særligt skyldes, at Nordisk Energy – på det tidspunkt hvor denne anmeldelse er skrevet – stadigvæk er et ganske nyt elselskab.

I de kommende afsnit dykker vi ned, hvad Nordisk Energy roses for af de glade kunder, og hvad Nordisk Energy kritiseres for af de knapt så glade af slagsen.

Hvad roses Nordisk Energy for?

Isolerer man de mest positivt stemte Trustpilot-anmeldelser, vil man se, at den ros, der er gennemgående, i høj grad omhandler Nordisk Energys indsats på kundeservice-området samt elselskabets prisniveau.

Flere værdsætter eksplicit, at der hos Nordisk Energy ikke er meget ventetid, når man har brug for hjælp, og at hjælpen, man får, er både saglig og leveret af høflige medarbejdere. 

Hvad kritiseres Nordisk Energy for?

På nuværende tidspunkt er der ikke synderligt mange negativt stemte Trustpilot-anmeldelser på Nordisk Energys Trustpilot-side. Derfor skal kritikken af Nordisk Energy da også tages med et gran salt. 

Hvor om alting er, så er en af de kritikpunkter, der gentages af flere negativt stemte Trustpilot-anmeldere, at Nordisk Energy ikke er helt klare i mælet omkring størrelsen på depositummet, de trækker. Flere forbrugere mener ikke, at de har været godt nok informeret omkring både omfanget og tilstedeværelsen af et depositum.

Derudover er der nogle få, som giver udtryk for, at deres oplevelse med kundeservice-afdelingen ikke har været helt tilfredsstillende.

Kort opsummering

Nordisk Energy er et nyere elselskab. Elselskabet har flere interessante særtræk, blandt andet at al den strøm, elselskabet indkøber, produceres i Norden, og at Nordisk Energy for mange vil være blandt de billigste elselskaber. 

På medlemsfordele-området kunne Nordisk Energy godt levere endnu bedre, end de gør. Det samme gælder, når det kommer til klimaindsatsen. Her findes der nemlig nogle elselskaber, der er endnu mere fremme i skoene end Nordisk Energy. 

Til gengæld er der ikke mange andre elselskaber, som klarer sig lige så fornemt på Trustpilot, som Nordisk Energy gør. Der er derfor langt flere plusser end minusser ved Nordisk Energy, hvis du spørger os, hvorfor vi spår, at du næppe kommer til at fortryde noget som helst, hvis du tilmelder dig dette elselskab.

Nordisk Energy logo 300x150
3.7/5

3,7/5

Nordisk Energy logo 300x150
3.7/5

3,7/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)