Spring til indhold

Grundig intro til samt anmeldelse af
Nordisk Energy

0
3.7/5
Miljøvenlighed
3/5
Kundeservice
4/5
Ry blandt forbrugerne
4.5/5
Medlemsfordele
2/5
Pris:
5/5

Priser

Vest for storebælt

1,65 kr./kWh

Øst for storebælt

2,20 kr./kWh

Binding: Ingen. | Abonnement: 0 kr./md.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af Nordisk Energy

Nordisk Energy er et af de nyere danske elselskaber. Elselskabet blev nemlig stiftet i 2022.

Navnet ‘Nordisk Energy’ fortæller en smule om elselskabets måde at agere på. Al strøm, som Nordisk Energy leverer, indkøber de nemlig i Norden. Derfor stammer en stor del af den strøm, som Nordisk Energy køber og leverer til deres kunder fra bæredygtige energikilder. Dem har vi nemlig en del af her i Norden i form af blandt andet vindmøller og vandturbiner.

Modsat en række andre elselskaber giver Nordisk Energy dog ikke nogen garantier for, at de udelukkende leverer 100 % grøn strøm. 

Til gengæld giver Nordisk Energy en række andre garantier, som mange forbrugere stensikkert vil finde attraktive. 

En af disse garantier er, at du som kunde ikke tvinges til at udføre aconto-indbetalinger.

En modus operandi, som mange andre elselskaber ellers praktiserer. Men ikke Nordisk Energy. Her betaler du som kunde bagud på månedsbasis.

Det vil sige, at hvis du får din strøm fra Nordisk Energy, så bliver du opkrævet penge én gang hver måned for den mængde strøm, du brugte sidste måned. Dermed følger enhver betaling dit reelle forbrug.

En række andre garantier, som Nordisk Energy giver, er, at deres kundeservice altid svarer inden for 24 timer, og at elselskabet står for det hele i forbindelse med dit strøm-setup, hvis du vælger dem som din el-leverandør.

Vælg mellem variabel eller fast pris

I skrivende stund opererer Nordisk Energy med to strømpakker.

Én strømpakke for dem, der ønsker en fast pris, og én strømpakke for dem, der ønsker en variabel pris. 

Hvis du vælger en strømpakke med fast pris, vil din kWh-pris være den samme på alle tidspunkter af døgnet, mens din kWh-pris vil følge her-og-nu-prisen på elbørsen, sæt du går med strømpakken med variabel pris. 

I skrivende stund er Nordisk Energys strømpakke med variabel pris ekstremt favorabel, da denne hverken er omfattet af udgifter til et abonnement eller nogen former for tillæg pr. forbrugte kWh, hvilket er noget, man ellers ser hos langt de fleste andre elselskaber.

Faktisk er strømpakken så attraktiv, at vi her hos Eltjek24.dk ikke kan lade være med at blive en smule skeptiske, da det – ifølge de informationer som Nordisk Energy giver om strømpakken – er svært for os at gennemskue, hvordan Nordisk Energy tjener penge på de kunder, der vælger netop den strømpakke med variabel pris.

Vores teori er, at Nordisk Energy med den ekstremt attraktive strømpakke forsøger at lokke en masse ny kunder i butikken, og at de før eller siden justerer en smule på pakkens vilkår, så den bliver en anelse mindre favorabel. Måske begynder de at opkræve et mindre månedligt beløb i abonnement-sats eller også indfører de et tillæg oveni den rene strømpris. Andet kan vi simpelthen ikke forestille os. 

Sådan lød priserne og vilkårene i december 2022

Fordele

Godt ry på Trustpilot

Skarpe priser

Du slipper for aconto-betalinger

Som kunde betaler du kun for den strøm, du bruger

Ulemper

Nogle af alternativerne har endnu grønnere profiler end Nordisk Energy

Fornuftig indsats på kundeservice-fronten

Nordisk Energys kundeservice-afdeling har et rigtig fint ry, og hvis Nordisk Energy lever op til, hvad de lover, må vi også sige, at tilgængeligheden af kundeservice-afdelingen er ganske fornuftig. 

Telefonlinjerne til denne afdeling er nemlig åbne alle hverdage i tidsrummet 10-16.

Ønsker du ikke vejledning via telefon, men i stedet mail, kan dette naturligvis også lade sig gøre som kunde eller potentielt kunde hos Nordisk Energy, og hvis du skriver en mail, får du – ifølge Nordisk Energy – altid svar inden for 24 timer. 

Vi savner en FAQ-sektion

Hos langt de fleste elselskaber, vi har anmeldt, er vi stødt på en FAQ-sektion – altså en sektion, hvor de hyppigst stillede spørgsmål besvares. 

En sådan sektion findes der i skrivende stund ikke på Nordisk Energys hjemmeside, hvilket lidt er en skam, hvis du spørger os.

Vores erfaring er nemlig, at rigtig mange sparer et opkald til deres elselskab, hvis den problemstilling, de har, belyses i FAQ-sektionen, og dette er jo egentlig både at foretrække for som kunde, potentiel kunde og elselskab.

Ingen ekstraordinære medlemsfordele

Hos nogle elselskaber forkæles kunderne med ekstraordinære medlemsfordele såsom rabatter til en masse butikker, fribilletter til sportsarrangementer, muligheden for at støtte lokalsporten og meget, meget andet.

Sådanne medlemsfordele får du desværre ikke hos Nordisk Energy. 

Til gengæld byder dette elselskab på en yderst relevant medlemsfordel i form af betalingsmodellen. Som vi tidligere har været inde på, dækker dine indbetalinger som kunde hos Nordisk Energy nemlig udelukkende den strøm, du brugte sidste måned. 

Her opererer man altså ikke med aconto-indbetalinger, hvilket man til mange kunders frustration gør hos en del andre elselskaber. 

Et fornuftigt ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har Nordisk Energy modtaget omkring 50 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 4,4, hvilket svarer til ‘fremragende’. 

Dermed er det vist ikke helt forkert at konkludere, at størstedelen af Nordisk Energys kunder er meget tilfredse med den indsats, som Nordisk Energy yder.

Når det er sagt, er det dog værd at indskyde, at den samlede mængde anmeldelser i skrivende stund ikke er voldsomt høj, hvilket særligt skyldes, at Nordisk Energy – på det tidspunkt hvor denne anmeldelse er skrevet – stadigvæk er et ganske nyt elselskab.

I de kommende afsnit dykker vi ned, hvad Nordisk Energy roses for af de glade kunder, og hvad Nordisk Energy kritiseres for af de knapt så glade af slagsen.

Hvad roses Nordisk Energy for?

Isolerer man de mest positivt stemte Trustpilot-anmeldelser, vil man se, at den ros, der er gennemgående, i høj grad omhandler Nordisk Energys indsats på kundeservice-området samt elselskabets prisniveau.

Flere værdsætter eksplicit, at der hos Nordisk Energy ikke er meget ventetid, når man har brug for hjælp, og at hjælpen, man får, er både saglig og leveret af høflige medarbejdere. 

Derudover roses Nordisk Energy af flere for betalings-setuppet, hvor man som kunde undgår de såkaldte aconto-indbetalinger. 

Hvad kritiseres Nordisk Energy for?

På nuværende tidspunkt er der ikke synderligt mange negativt stemte Trustpilot-anmeldelser på Nordisk Energys Trustpilot-side. Derfor skal kritikken af Nordisk Energy da også tages med et gran salt. 

Hvor om alting er, så er en af de kritikpunkter, der gentages af flere negativt stemte Trustpilot-anmeldere, at Nordisk Energy ikke er helt klare i mælet omkring størrelsen på depositummet, de trækker. Flere forbrugere mener ikke, at de har været godt nok informeret omkring både omfanget og tilstedeværelsen af et depositum.

Derudover er der nogle få, som giver udtryk for, at deres oplevelse med kundeservice-afdelingen ikke har været helt tilfredsstillende.

Kort opsummering

Nordisk Energy er et nyere elselskab. Elselskabet har flere interessante særtræk, blandt andet at al den strøm, elselskabet indkøber, produceres i Norden. 

Derudover byder Nordisk Energy også på et interessant – og for manges vedkommende – attraktivt betalings-setup. Hos Nordisk Energy opererer man nemlig ikke med aconto-indbetalinger. I stedet opkræves kunderne udelukkende penge for den mængde strøm, de reelt set bruger. Denne opkrævning sker på månedsbasis.

Noget andet, der gør Nordisk Energy til et attraktivt elselskab, er deres strømpakke med variabel pris. 

I skrivende stund byder denne nemlig på så favorable vilkår, at vi har svært ved at gennemskue, hvordan Nordisk Energy kan tjene penge på de kunder, der vælger netop denne pakke. Vores teori er, at vilkårene er så gode, som de er, med henblik på at lokke en masse nye kunder i butikken, og at de med tiden ændres, men hvor meget skruen strammes, er dog umuligt for os at forudsige.

På medlemsfordele-området kunne Nordisk Energy godt levere endnu bedre, end de gør. Det samme gælder, når det kommer til klimaindsatsen. Her findes der nemlig nogle elselskaber, der er endnu mere fremme i skoene end Nordisk Energy. 

Til gengæld er der ikke mange andre elselskaber, som klarer sig lige så fornemt på Trustpilot, som Nordisk Energy gør. Der er derfor langt flere plusser end minusser ved Nordisk Energy, hvis du spørger os, hvorfor vi spår, at du næppe kommer til at fortryde noget som helst, hvis du tilmelder dig dette elselskab.

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

  1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

  2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

    Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

  3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


    Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på [email protected], så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)