Spring til indhold

Grundig intro til samt anmeldelse af
Norlys

Norlys screnshot ny
0
4.1/5
Miljøvenlighed
4/5
Kundeservice
3.74/5
Ry blandt forbrugerne
4.5/5
Medlemsfordele
4/5
Pris:
4/5

Priser

Vest for storebælt

1,69 kr./kWh

Øst for storebælt

2,23 kr./kWh

Binding: Ingen. | Abonnement: 29 kr./md.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Norlys

Over 1 million adresser forsynes i dag med el fra Norlys, hvilket gør Norlys til Danmarks største elselskab. 

Norlys er dog meget mere end blot et elselskab. Foruden el består Norlys’ produktportefølje nemlig også af internet, TV, telefoni, gas og energioptimering. Værd at bemærke i den forbindelse er det, at Norlys ejer Stofa, hvorigennem de faciliterer en stor del af internet- og TV-aftalerne. 

I skrivende stund har Norlys omkring 1,7 millioner kundeforhold og 3.000 medarbejdere. 

Når man forsyner så mange danske husstande med strøm, TV og internet, som Norlys gør, er det vigtigt med en bred tilstedeværelse, hvilket må siges at være et kendetegn, der beskriver Norlys ganske godt. 

Norlys har nemlig afdelinger i blandt andet Silkeborg, Aarhus, Esbjerg, Aalborg og København.

Da vi hos Eltjek24.dk har fokus på elselskaber og strøm, vil vi i vores anmeldelse af Norlys overvejende fokusere på deres indsats som elselskab. Med andre ord kommer vi altså ikke til at lægge særligt meget vægt på deres gøren og laden som eksempelvis internet-leverandør. 

To abonnementsmodeller

Norlys opererer med to forskellige abonnementsmodeller – nemlig Flex-El og Pulje-El. Den altoverskyggende forskel mellem disse to modeller er, at den ene model – Flex-El – opererer med en dynamisk pris, der styres af de daglige elpriser, mens den anden model – Pulje-El – opererer med en fast pris, der låses hvert kvartal.

Fælles for begge modeller er det, at den strøm, du som medlem får, er dejligt grøn, og at der ikke vil være nogen binding på dit eventuelle abonnement, hvorfor du vil kunne opsige dette fra den ene dag til den anden, sæt du måtte være utilfreds med et eller andet.

Fordele

Flot ry på Trustpilot

Fokus på grøn energi

Ingen binding

Fine medlemsfordele

Tilbyder også blandt andet TV, internet og gas

Konkurrencedygtige priser

Ulemper

Nogle af konkurrenterne gør endnu mere for klimaet

Rigtig fin kundeservice-afdeling

Både eksisterende og potentielle kunder har mulighed for at kontakte Norlys’ kundeservice-afdeling hver eneste hverdag. Kontakten kan foretages enten over telefon eller via mail. 

Norlys har kreeret et fint lille skema, hvorpå du kan se, i hvilke tidsrum det som regel er lettest at trænge igennem til kundeservice. 

Dette skema er ret godt tænkt og faktisk ikke noget, som vi – af en eller anden mystisk grund – har set hos særligt mange konkurrenter, hvilket er lidt underligt, da skemaet ikke kræver nogen stor indsats at kreere, men bringer ret stor værdi for dem, der har brug for at kontakte kundeservice.

Hvis du har spørgsmål til Norlys eller en udfordring med en af deres ydelser, er det langt fra sikkert, at det vil være nødvendigt for dig at kontakte kundeservice for at få den hjælp, du har brug for. 

Dette skyldes, at Norlys på deres hjemmeside har kreeret en FAQ-sektion, hvor du kan finde svare på de hyppigst stillede spørgsmål. 

I denne sektion kan du blandt andet finde svar på, hvordan du får udbetalt dit tilgodehavende, samt hvordan du flytter din nuværende elaftale til en ny adresse, i tilfælde at du skal flytte.

Fine medlemsfordele

Et medlemskab hos Norlys byder på en række interessante fordele. Herunder har vi i punktform samlet de – i vores øjne – største af slagsen:

 • Du bidrager til den grønne omstilling
 • Mulighed for at få 15 % på dine forsikringer hos Topdanmark
 • Adgang til appen tjoose, der byder på en masse spændende rabatter til både restauranter, forlystelsesparker, butikker og webshops
 • Personlig rådgivning.

Et rigtig flot ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har Norlys modtaget over 5800 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 4,4, hvilket svarer til ‘fremragende’. 

Derfor er det vist heller ikke helt forkert at konkludere, at langt størstedelen af Norlys’ kunder er ovenud begejstrede for den service, Norlys yder.

I de kommende afsnit dykker vi ned i, hvad Norlys henholdsvis roses og kritiseres for på Trustpilot. 

Hvad roses Norlys for?

Noget, som rigtig mange Trustpilot-brugere roser Norlys for, er selskabets kundeservice-afdeling. Mange giver udtryk for, at de har fået al den hjælp, de havde brug for, og at der er blevet taget hurtigt hånd om de problemer, de nu engang havde.

En række ord, der hyppigt bliver brugt til at beskrive Norlys’ medarbejdere, er ‘høflige’, ‘imødekommende’, ‘kompetente’ og ‘venlige’.  

Hvad kritiseres Norlys for?

Langt de fleste Trustpilot-anmeldelser af Norlys er positive, men der er dog også en række negative imellem. Isolerer man disse, kan man se, at en række af de kritikpunkter, der er gennemgående, vedrører prisniveauet og antallet af gebyrer, som, flere mener, er uretfærdigt højt. 

Derudover er det tydeligt, at meget af kritikken på Trustpilot tager afsæt dårlige oplevelser med ustabilt TV eller internet. Faktisk er det ganske, ganske få af de negativt stemte anmeldelser, der omtaler udfordringer, som vedrører el.

Kort opsummering

Norlys er i dag Danmarks største elselskab. At det er lykkedes Norlys at blive så store, som tilfældet er, skyldes uden tvivl, at selskabet gør rigtig mange ting rigtigt. 

Deres elpriser er ganske konkurrencedygtige, kundeservice-afdelingen har et rigtig fint ry, elselskabet byder på mange medlemsfordele, og derudover gør Norlys en hæderlig indsats for at accelerere den grønne omstilling. 

Hos Eltjek24.dk har vi – ligesom forbrugerne – ikke meget dårligt at sige om Norlys som elselskab. 

Hvis vi skal finde en smule malurt i bægeret, er det, at Norlys’ faste priser ofte er ret høje, samt at der findes konkurrenter, der gør endnu mere for klimaet end Norlys. Vil du finde billig strøm, kan du med fordel tjekke vores oversigt her

Overordnet set må vi dog konstatere, at Norlys er et de absolut bedste elselskaber, der findes, hvis man vægter de kriterier højt, som vi gør.  

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

 1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

 2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

  Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

 3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


  Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på [email protected], så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)