Spring til indhold

Eltjek24.dk indeholder reklamelinks. Læs mere

Anmeldelse af
Velkommen Strøm

Velkommen screenshot

Vores vurdering

0
3.9/5
Miljøvenlighed
4/5
Kundeservice
3.74/5
Ry blandt forbrugerne
3/5
Medlemsfordele
5/5
Pris
3.5/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

Grøn baggrund til anmeldelser

Prisestimaterne refererer til eludbyderens billigste
strømprodukt ved et årligt forbrug på 4000 kWh.

Vest for Storebælt

2,24

kr./kWh.

Øst for Storebælt

2,52

kr./kWh.

Binding: 6 mdr. | Abonnement: 0 kr./md.

Abonnement: 0 kr./md.
Binding: 6 mdr. 

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Velkommen Strøm

Da ‘Velkommen’ blev skabt i 2016, var virksomhedens fokus ikke på at levere grøn strøm. Dengang udbød Velkommen nemlig kun mobil- og bredbåndsløsninger. 

Dette ændrede sig dog i 2019, hvor også grøn strøm blev en del af de produkter, der indtog Velkommens digitale hylder. Hvis du er i tvivl om, hvad begrebet ‘grøn strøm’ dækker over i denne sammenhæng, kan vi fortælle, at der er tale om strøm fra bæredygtige kilder, for eksempel vindmøller.

Siden 2019, hvor grøn strøm blev en del af produktudvalget, er det kun gået en vej for Velkommen, og det er fremad, hvilket kan eksemplificeres ved, at de i 2022 rundede hele 70.000 glade kunder fordelt over hele Danmark. 

Et af de områder, hvor indenfor Velkommen udmærker sig, er i forhold til produktporteføljes størrelse og mangfoldighed. Hos Velkommen har de nemlig samlet alt inden for strøm ét sted, hvilket betyder, at Velkommen både udbyder grøn strøm, varmepumper, private ladestandere og naturgas.

Ydermere vil du også kunne finde attraktive mobilløsninger samt et bredt udvalg af forsikringer hos Velkommen; vi kommer dog primært til at have fokus på den del af Velkommens forretning, der fokuserer på strøm, i denne anmeldelse.

Forbrugeren i fokus

Hos Velkommen er forbrugeren i fokus, og derfor gør folkene bag Velkommen, hvad de kan for at assistere og hjælpe eksisterende samt potentielle kunder. 

Dette kommer blandt andet til udtryk ved, at du på samtlige hverdage kan få personlig rådgivning via enten telefon eller mail. I skrivende stund er kundeservice-afdelingens åbningstider 09:00-17:00 mandag-fredag, hvilket man vist ikke kan tillade sig at klage over.

Fordele

Fokus på grøn energi

Mange løsninger samlet ét sted

Byder på et utal af medlemsfordele.

Ulemper

Ikke den billigste løsning på markedet

Rigtig fin kundeservice-afdeling

Som tidligere bemærket har Velkommen rigtig meget fokus at levere rådgivning på et højt niveau for dels eksisterende, men i den grad også potentielle kunder.

Måden, hvorpå Velkommen forsøger at forløse dette mål, er blandt andet ved at lade kundeservice-linjerne være åbne alle hverdage i otte timer. 

Derudover er det i samme sammenhæng værd at bemærke, at Velkommen har kreeret en slags FAQ-platform, hvor man kan finde løsninger på de hyppigst forkomne problemstillinger, som eksisterende og potentielle Velkommen-kunder har/har haft.

Via denne platform kan du blandt andet få indsigt i svarene for følgende spørgsmål:

 • Hvor kan jeg følge med i mit forbrug?
 • Hvad vil min el koste i måneden?
 • Hvorfor skal jeg betale PSO-afgift?

Mange medlemsfordele

Hvis du bliver kunde hos Velkommen, bliver du en del af KlubVelkommen, hvilket er yderst attraktivt. 

Medlemmerne i denne klub får nemlig adgang til eksklusive rabataftaler samt mulighed for at deltage i en masse spændende konkurrencer med vilde, vilde præmier. 

Rabataftalerne skifter, så der hele tiden kommer nye rabatter til. Det er dog ikke atypisk, at et medlemskab i KlubVelkommen byder på rabatter til en række af landets mest populære forlystelsesparker, rejseselskaber samt hotelkæder. 

Hvis du kunne tænke dig at se, hvilke rabatter KlubVelkommens medlemmer p.t. har adgang til, skal du klikke på knappen herunder.

Et nogenlunde ry på Trustpilot

I skrivende stund har Velkommen modtaget over 6200 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 3,2, hvilket svarer til ‘middel’. 

Denne score er et udtryk for, at en del kunder er yderst begejstrede for Velkommen, og at en del kunder har haft en mindre god oplevelse med virksomheden. 

I de kommende afsnit kigger vi nærmere på, hvad de glade Trustpilot-anmeldere roser Velkommen for, samt hvad de negative af slagsen kritiserer Velkommen for.

Hvad roses Velkommen for?

Isolerer man de mest positivt stemte anmeldelser, vil man se, at den ros, der er gennemgående, i høj grad omhandler kundeservice-personalet, der beskrives som venligt, kompetent og humørfyldt.

Ydermere roses Velkommen af nogle få for deres elpriser, samt hvor let processen omkring at skifte til dem er. 

Hvad kritiseres Velkommen for?

Nå… Nu til den mindre sjove del…

Hvis vi isolerer de mest kritiske røster på Velkommens Trustpilot-side, ser vi, at et kritikpunkt, der går igen hos Trustpilot-anmelderne, er, at nogle af disse har oplevet at betale en højere pris, end de følte, de blev garanteret af Velkommens sælgere. 

Generelt er prisniveauet et kritikpunkt, der går igen hos mange negativt stemt anmeldere. 

Ydermere er der nogle enkelte anmeldere, der beklager sig over, at de har haft svært ved at afmelde sig Velkommens service.

Sidst, men ikke mindst er der nogle Trustpilot-anmeldere, der er så frustrerede over Velkommen, at de kalder elselskabet for et decideret svindelfirma.

Kedelig sag i 2023

I 2023 havde Velkommen en rigtig, rigtig kedelig sag, da elselskabet fik tur i tv-programmet Operation X. 

Her kom det frem, at Velkommens telefonsælger-partnere var lige lovligt friske, når de skulle rekruttere nye kunder til elselskabet, og at adskillige telefonsælgere i rekrutteringsprocessen løj om både Velkommens priser og konkurrenternes. 

Dette er naturligvis på ingen måde ok, og hvis du har set udsendelsen forstår vi godt, hvis du nærer mistillid til Velkommen. Dog vil vi gerne slå et slag for, at vi i vores prisestimater regner med de rette variabler. 

I den forbindelse er det dog værd at bemærke, at elselskaberne sommetider justerer deres strømtillægs-satser samt abonnementspriser, og at vi naturligvis først er i stand til at justere vores prisestimater til, så snart vi bliver opmærksomme på, at der er sket et skift. 

Hvis du har en formodning om, at vores prisestimater for Velkommen ikke er retvisende, er du derfor meget velkommen til at skrive til os på info@eltjek24.dk, så eftertjekker vi, hvorvidt de variabler, der indgår i vores regnemodel, harmonerer med Velkommens nuværende strømtillægs-sats og abonnementspris.

Kort opsummering

Grøn strøm har blot været en del af Velkommens produktportefølje siden 2019. Med tanke derpå er det ret så imponerende, at Velkommen i 2022 leverede strøm til mere end 70.000 medlemmer.

Denne flotte vækst i antallet af medlemmer er ikke kommet af sig selv, men skyldes ganske enkelt, at Velkommen gør rigtig mange ting rigtig godt.

Et af de forhold, som Velkommen bør roses for, er deres fine kundeservice-afdeling, der får en masse rosende ord med på vejen på Trustpilot. 

Derudover leverer Velkommen markant bedre end mange af alternativerne, når det kommer til medlemsgoder; her byder Velkommen nemlig på en masse attraktive tilbud, for eksempel fine rabatter.

Der findes dog også en række områder, hvor indenfor Velkommen godt kunne oppe sig. Et af disse områder er prisen, for Velkommen er ikke den billigste løsning på markedet. 

Ydermere antydes det på Trustpilot, at Velkommen bør blive bedre til at kommunikere priser og gebyrer til potentielle kunder. En række Trustpilot-anmeldere giver i hvert fald udtryk for, at de føler sig vildledt af Velkommen, når det kommer til priserne.

Velkommen logo 300x150
3.9/5

3,9/5

Velkommen logo 300x150
3.9/5

3,9/5

Vigtigt angående priser!

Priserne, der opdateres i begyndelsen af hver måned, skal anses som vejledende af flere årsager:

 1. De beregnes med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

 2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne. 

  Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

 3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh.


  Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil være en risiko for, at vi sommetider glipper en eller flere af disse justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.

At sammenligne elpriser er virkelig ikke nogen let opgave, da det er et ekstremt uigennemskueligt og mudret felt, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige elselskaber oplyser om deres egne priser.

Nogle elselskaber opererer med stor gennemsigtighed og oplyser om alt fra strømtillæg, afgifter, den rene strømpris og så videre, mens andre udelukkende oplyser sidste måneds gennemsnitlige rene strømpris.

I vores kWh-prisestimater har vi medregnet samtlige omkostninger med undtagelse af abonnement-satsen. En sats, som vi naturligvis også oplyser om, men selvstændigt og altså ikke som en del af den estimerede kWh-sats. 
 

Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms)

Når vi anmelder og bedømmer et elselskab, modtager elselskabet én samlet karakter, hvor skalaen går fra 0 til 5. Den samlede karakter er et gennemsnit af fem individuelle karakter, der gives inden for følgende parametre: 

 • Miljøvenlighed
 • Kundeservice
 • Ry blandt forbrugerne
 • Medlemsfordele
 • Pris.

I det følgende gennemgår vi de fem parametre og redegør for, hvilke forhold vi lægger vægt på inden for disse.

 Miljøvenlighed

For at et elselskab kan få en god karakter inden for parameteret ‘miljøvenlighed’, skal elselskabet yde et fornuftigt bidrag til den grønne omstilling samt besidde en grøn profil.

Først og fremmest kigger vi på, om et elselskab køber grønne certifikater. Gør elselskabet dette, trækker det naturligvis op i vores bedømmelse.

Dernæst kigger vi på, om elselskabet har iværksat en række grønne initiativer. Det kunne eksempelvis være at bidrage økonomisk til bevarelse eller udvidelse af skovområder eller at støtte andre klimaforbedrende aktiviteter.

Kundeservice

Når vi skal vurdere, hvorvidt et elselskab leverer kundeservice på et højt niveau eller ej, kigger vi først og fremmest på, hvordan elselskabets kundeservice-afdeling er beskrevet af nuværende og tidligere forbrugere på forskellige anmeldelsesportaler såsom Trustpilot.

Hvis et elselskabs kundeservice-personale af adskillige forbrugere fremhæves som værende hjælpsomt, vidende og lignende, er chancen for en god karakter naturligvis rigtig god.

Er det modsatte derimod tilfældet – altså hvis elselskabets kundeservice-personale får meget kritik fra tidligere og nuværende forbrugere – får elselskabet sandsynligvis en mindre god karakter.

Ud over at orientere os dybdegående i forbrugeranmeldelser kigger vi også på, hvor dygtigt et elselskab er til at vejlede nuværende og potentielle forbrugere på elselskabets egen hjemmeside. I den henseende kigger vi blandt andet på, om elselskabet byder på en FAQ-sektion og i så fald, hvor udtømmende og grundig denne sektion er.

Sidst, men ikke mindst vurderer vi graden af tilgængelighed for kundeservice-afdelingen.

Her kigger vi blandt andet på, hvornår kundeservice-afdelingen kan træffes samt hvordan. Er det kun muligt at komme i kontakt med kundeservice via mail, eller kan det også lade sig gøre at træffe kundeservice-afdelingen telefonisk eksempelvis? Ikke overraskende giver det naturligvis flest plusser i vores bog, hvis graden af tilgængelighed er høj.

Ry blandt forbrugerne

Når vi skal vurdere et elselskabs ry blandt forbrugerne, kigger vi på elselskabets Trustpilot-konto og adopterer delvist den karakter, som elselskabet har fået her. Dog runder vi op til nærmeste halve eller hele.

Det vil sige, at hvis et elselskab har opnået en samlet karakter på 4,1 på Trustpilot, får elselskabet 4 i karakter hos os, når det kommer til parameteret ‘ry blandt forbrugerne’.

Medlemsfordele

For nogle elselskaber gælder det, at disse byder på medlemsfordele ud over det sædvanlige. Eksempler på sådanne fordele kunne være rabataftaler til et utal af forretninger eller muligheden for at få fribilletter til sportsarrangementer.

Skal et elselskab opnå en god karakter inden for kriteriet ‘medlemsfordele’, er det derfor centralt, at elselskabet forkæler sine kunder med en række fordele, som kunderne ikke vil kunne finde hos samtlige andre elselskaber.

Dette betyder med andre ord, at fornuftige priser, adgang til en oversigt over ens forbrug samt muligheden for at få hjælp af et kompetent kundeservice-personale ikke er nok i sig selv til at score højt inden for dette parameter. Rigtig mange elselskaber byder nemlig på disse særtræk, hvorfor vi ikke anser disse som særlige medlemsfordele.

Pris

Skal et elselskab opnå en god karakter inden parameteret ‘pris’, skal elselskabet – ikke så overraskende – byde på økonomisk gunstige vilkår for sine kunder.

Her kigger vi særligt på, om elselskabet opererer med et spottillæg og i så fald, hvor højt dette er.

Ligeledes kigger vi på, om elselskabet opererer med nogen abonnement-sats og i så fald, hvor høj denne er.

Mange elselskaber opererer med flere strømpakker, og de prisestimater, vi viser, tager altid udgangspunkt i de billigste strømpakker fra de enkelte elselskaber.

Derudover er det vigtigt at bemærke, at eventuelle besparelser via introtilbud ikke medregnes i vores prisestimater. 

Hos Eltjek24.dk er vi yderst stolte over vores indsats, når det kommer til at levere retvisende prisestimater.

Stoltheden bunder blandt andet i, at vi har udviklet en avanceret beregner til formålet, og at vi med jævne mellemrum aktivt er ude at indhente oplysninger om elselskabernes spottillæg og lignende. Forhold, som elselskaberne ikke nødvendigvis oplyser om på deres hjemmesider.

Hvor om alting er, kommer vi dog ikke uden om, at det, vi leverer, er estimater, hvorfor de priser, du finder på siden her, skal anses som vejledende. 

I det følgende gennemgår vi de primære årsager hertil.

 1. Prisestimaterne (gælder kun for de elaftaler, hvor prisen er variabel) beregnes blandt andet med afsæt i sidste måneds gennemsnitspris for ren strøm. Her bruger vi Nord Pool som kilde.

 2. Der findes forskellige elnetområder i Danmark, og priserne for transport af el varierer disse områder imellem. I vores prisestimater har vi regnet med gennemsnitspriserne for transport i henholdsvis Aarhus (KONSTANT) for vest-priserne og København (Radius) for øst-priserne.

  Selvom priserne for transport af el varierer fra område til område, påvirker denne variation ikke prisdifferencerne de forskellige elselskaber imellem. Det forholder sig nemlig sådan, at det beløb, du skal betale i transport-udgift, altid vil være betinget af det område, du bor i, og ikke af det elselskab, du har valgt. Med andre ord betyder det, at eksempelvis Norlys- og Nettopower-kunder vil betale det samme i transport-udgifter, hvis de bor i det samme område.

 3. Fra tid til anden foretager elselskaberne justeringer, hvad angår deres abonnement-satser og/eller deres tillægspris pr. kWh

  Vi gør alt, hvad vi kan for at fange disse justeringer, men der vil altid være en risiko for, at vi en sjælden glipper en eller flere justeringer. Hvis du mistænker, at vi oplyser en misvisende abonnement-sats eller regner med en forkert strømtillægssats, så hiv hellere end gerne fat i os på info@eltjek24.dk, så dykker vi ned i, hvorvidt din mistanke er begrundet eller ej.


Vores beregningsmodel

Med henblik på at levere et så retvisende sammenligningsgrundlag som overhovedet muligt har vi kreeret vores egen beregningsmodel til at kortlægge de gennemsnitlige kWh-satser for de enkelte elselskaber.

Herunder følger den formel, som vores beregningsmodel benytter sig af:

(strømtillæg + den rene strømpris (et gennemsnit for seneste måned) + transportudgifter (et gennemsnit) + eltariffer + elafgift) x 1,25 (moms).

Vi skal have indsigt i dit forbrug for at udregne så præcise prisestimater som muligt.

Ligeledes er indsigt i dit forbrug vigtigt for, at vi kan vise dig så billige strømpakker som muligt. Elselskabernes strømpakker er nemlig strikket sammen på en sådan måde, at dit forbrug har stor indflydelse på, hvilke strømpakker der økonomisk set er mest attraktive for dig.

Kender du ikke dit årlige forbrug, klikker du blot nej, hvorefter du – med afsæt i antallet af personer i din bolig – får mulighed for at angive et forbrugsestimat.

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing.

Med andre ord betyder det, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende tilmelder sig et af de elselskaber eller en af de ladeløsningsudbydere, vi fremhæver.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at nævne, at vi altid vurderer og anmelder et elselskab, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde. Ligeledes bør det bemærkes, at vi promoverer en del elselskaber samt ladeløsningsudbydere, som vi endnu ikke har kommercielle aftaler med, fordi vi mener, at det er i forbrugerens interesse, at denne præsenteres for disse elselskaber samt ladeløsninger.

Ydermere er det værd at nævne, at en række af de elselskaber/ladeløsningsudbydere, vi rent faktisk har kommercielle aftaler med, ikke optræder på vores oversigter over de bedste, billigste eller grønneste elselskaber, da vi ikke mener, at de pågældende elselskaber gør det tilstrækkeligt godt inden for de parametre, vi bedømmer med afsæt i. 

Sagt på en anden måde: Bare fordi et elselskab eller en ladeløsningsudbyder har et affiliate-program, er dette ikke ensbetydende med, at elselskabet/ladeløsningsudbyderen automatisk er sikret promovering hos os.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Hos Eltjek24.dk spiller vi med åbne kort og vægter gennemsigtighed yderst højt, hvorfor du herunder kan læse, hvilke elselskaber samt ladeløsningsudbydere som vi p.t. har kommercielle aftaler med: 

NRGi, AURA, Nettopower, Energi+, Modstrøm, OK, Vest Energi, Norlys, Gasel, Kärnful Energi, Velkommen, EnergiFyn, b.energy, Energidrift, Greenbow, go’energi, LOAD, Zapp Mobility, Power Fuel, Wattoo, El & VVS, Proshop og iWatt.